• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Zadnje dejanje poletne turnirske sezone…

V nedeljo, 7. 10. smo se še drugič letos odpravili v Drežnico z nogometno opremo v torbah. Po julijskem turnirju smo se namreč podali še na memorial, ki ga igralci Ture in ostali krajani tradicionalno organizirajo v počastitev spomina na brate Uršič. Mi smo bili na tem dogodku udeleženi tretjič – prvič smo se veselili 4. mesta, lansko leto pa smo bili, tako kot tudi letos, malce prekratki za uvrstitev med štiri najboljše. Kljub rahlemu razočaranju po izpadu (glede na razplet v skupini bi zmaga po penalih na prvi tekmi pomenila naše napredovanje) smo se na tem dogodku ponovno počutili prijetno – kljub nestanovitnemu vremenu s posamičnimi plohami. Premierni turnirski nastop v ekipi Kotarjev je zabeležil Sebastjan, sicer zadnji dve leti redni član ekipe ŠD Breginjski kot na zimski rekracijski ligi!

Kotarji: Jure, Srečko, Mitja G., Robi, Aleš, Simon Č., Sebastjan

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (12.30)

Kotarji 1 : 1 (0:0) Sužid; 3:4 po penalih / Aleš;

strelci po penalih (Jure, Robi, Aleš)

Obe ekipi sta igrali v prvem delu zelo previdno in iz tega sledi tudi rezultat polčasa. V drugem delu so igralci Sužida zaigrali z vratarjem v polju in tako vršili pritisk na obrambno vrsto naših fantov. So pa ob tovrstni igri storili tudi nekaj napak, a žoga našim, po strelih preko celotnega igrišča, ni hotela v nebranjen gol. Sužidcem pa se je drzna igra izplačala, da so povedli, a so naši fantje z agresivno in pametno igro kmalu izenačili preko Aleša. Tik pred koncem pa so imeli Kotarji tudi priložnost za zmago, a je Simon Č. slabo ocenil podajo Aleša tako da je veilka priložnost ostala neizkoriščena.

O zmagovalcu so odločali penali. Vsaka ekipa je imela na voljo tri strele in oboji so bili zelo natančni, tako da se je serija nadaljevala. Aleš je zgrešil vrata, tako da so imeli Sužidci odločilni strel, ki so ga zadeli in posledično zmagali.

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (13.30)

Kotarji 3 : 2 (0:2) Žaga / Srečko 2, Simon Č.

Za naše fante je štela le zmaga, toda po prvem delu in dveh velikih napakah našega vratarja Srečkota, vse ni izgledalo prav optimistično. V drugem delu pa so naši fantje strnili vrste in uspeli pripraviti preobrat. Zaradi poškodbe je v vrata stopil Jure, igralsko vlogo pa je od njega prevzel Srečko. Prav slednji je izkoristil lepi podaji soigralcev in do polovice drugega polčasa uspel dvakrat zadeti. Za zmago in piko na i velikemu preobratu je nekaj minut pred koncem svoj zadetek dodal še Simon Č.

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (14.30)

Kotarji 0 : 5 (0:2) Tura

Pred našo zadnjo tekmo v skupini se je izkazalo, da za napredovanje šteje zgolj zmaga, saj je Sužida premagal Žago in imel prednost pred nami, kljub enakemu številu točk, zaradi medsebojne zmage po penalih. Na začetku tekme s favoriziranim nasprotnikom smo imeli kar nekaj zelo lepih situacij za dosego zadetka a je bil na našo žalost vratar Ture vedno na mestu. Kar ni uspelo nam pa je na drugi strani uspelo Turi, ki je po dveh lepih akcijah prišla do visokega vodstva. Našim fantom tako v drugem polčasu ni preostalo drugega kot poizkusiti preobrniti napad z odprto igro, kar pa so igralci Ture uspeli kaznovati in prepričljivo slavili!

Končni zmagovalec je postala ekipa Ture, ki je v izdihljajih finalnega srečanja z 1:0 strla odpor, še enega našega znanca iz skupinskega dela, ekipe iz Sužida. Čestitke zmagovalcem in ostalim dobitnikom pokalov in pohvale organizatorjem za izpeljavo dogodka.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: