• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Prekratki za četrtfinale

V petek, 6. julija, smo se Kotarji podali na nogometni turnir v Drežnico. Ekipa je bila pravzaprav zbrana v zadnjem trenutku, bila pa je tudi maloštevilčna, saj smo se na skupinski del tekmovanja podali z eno samo menjavo. Čakali sta nas dve tekmi, za napredovanje iz skupine pa smo morali zasesti prvo mesto. Zavedali smo se, da bo zelo težko.

Kotarji: Srečko, Robi, Andrej, Aleš, Simon M., Marko L.

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (20.05)

Kotarji 1 : 0 (1:0) Tiki taka / Aleš

IZKUŠNJE NA NAŠI STRANI
Prvo tekmo smo odigrali proti mladi ekipi Tiki taka, sestavljeno iz tolminskih kadetov in mladincev. Čeprav smo tudi sami precej mlada ekipa, se je dalo hitro slutiti, da so izkušnje na naši strani. Igrali smo počasi in preudarno, brez nepotrebnega trošenja moči, in na ta način nasprotnikom nismo dopustili veliko priložnosti. Svoje smo iskali v daljših napadih in s hitrim kroženjem žoge. Edini gol na tekmi je vseeno padel iz samostojne akcije. Aleš je na desni strani kazenskega prostora prejel žogo, potegnil v levo in nas povedel v vodstvo. Poleg odločilnega zadetka, ki nam je prinesel upanje na napredovanje iz skupine, smo si na tekmi pripravili še nekaj zrelih priložnosti. Vse so ostale neizkoriščene, a s tem se nismo obremenjevali, saj smo tudi sami ubranili kar nekaj nevarnih napadov Tiki take (v golu se je izkazal Srečko).

Ob pogledu na razpored turnirja smo ugotovili, da nas tekma za četrtfinale čaka čez dobre tri ure. Tako smo si v gostišču Jelkin hram privoščili krajši oddih, nato pa je že sledila tekma proti izrazitim favoritom naše skupine.

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (23.35)

Kotarji 0 : 4 (0:1) Odpisani

DVA HITRA ZADETKA PRESEKALA TEKMO
Naša igra na začetku tekme je bila še za odtenek bolj povezana kot na prvem srečanju. Kar težko je bilo sicer kombinirati proti nasprotniku, ki je v svojih vrstah imel večinoma izkušene igralce. Morda so prav izkušnje in dober pregled nad igro pripomogle, ko je nasprotnik hladnokrvno z lobom iz sredine igrišča popeljal Odpisane v vodstvo. Kljub tako “poceni” prejetemu zadetku pa smo Kotarji nadaljevali z organizirano igro, nasprotnik pa se je pomaknil v obrambo. Drugi polčas smo začeli bolj odločno. Šli smo po zadetek, ki bi nas že zelo približal napredovanju iz skupine. Vsak poskus je zletel mimo vratnice oziroma končal v rokah vratarja. Najlepši priložnosti na tekmi sta zamudila Simon, ki se je znašel iz oči v oči z izjemno razpoloženim vratarjem, ter Robi, ki je prav tako ugotovil, da je vratar v izjemni formi. Sledila sta dva hitra zadetka za nasprotnike, ki sta dokončno odločila zmagovalca. Ni nam preostalo drugega, kot da Odpisanim stisnemo roko in jim zaželimo veliko sreče v nadaljevanju.

Kljub temu da smo izpadli, smo bili s samim pristopom in igro na turnirju lahko zadovoljni. Škoda za kratko klop, ki v vročih poletnih dneh zna narediti odločilno razliko na tekmah.

Čestite organizatorjem za lepo izpeljan turnir …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: