• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

4. mesto na memorialu bratov Uršič

V nedeljo, 27. septembra, je na asfaltnem igrišču v Drežnici potekal 14. memorial v spomin na pokojne brate Uršič.
S soncem obsijan zgodnje jesenski dan je dodal še tisto potrebno piko na i in naredil to družabno srečanje mnogo bolj prijetno, kot bi lahko bilo ob že kar precej nizkih temperaturah, ki vladajo v tem letnem času. Izjemno fair ekipe so pokazale precej nogometnega znanja, mnogi posamezniki pa so s svojimi mojstrskimi potezami poskrbeli za resnično zanimive in napete boje! Posebno pohvalo si z naše strani zasluži tudi organizacija in odličen golaž, ki so ga pripravili organizatorji za udeležene ekipe – marsikdo od nas tako dobrega še ni jedel! 😉
Zaradi vseh lepih stvari, ki smo jih doživeli na našem prvencu na tem memorialu, lahko že danes povemo, kje bomo naslednje leto!

Zmagala je ekipa Sužida, ki je bila v finalu s 3:2 boljša od Žage.

V klubski prostor so prinesli nov pokal

V klubski prostor so prinesli nov pokal

Kotarji: Erik, Robi, Aleš, Jure, Simon Č., Srečko

V skupini sta nas čakali ekipi Kamno in Zuride. Kmalu po prihodu na prizorišče pa smo po pogovoru z organizatorjem izvedeli, da se je ekipa Zuride opravičila in da se turnirja ne bo udeležila. Po dodatnem pogovoru z organizatorjem smo sklenili, da bomo z ekipo Kamnega zaradi pravičnejšega boja za nadaljevanje iz skupine odigrali dve tekmi. Termin, ki je bil predviden za odpovedano tekmo proti ekipi Zuride, smo izkoristili za kratko in prijetno prijateljsko tekmo z domačo (veteransko) ekipo Pleterje! Tako smo koristno porabili višek časa in ob tem vsaj delno spoznali teren.
Kmalu po koncu tekme pa je v Kobarid na tekmo mladincev Oplasta odšel Robi, tako da smo vsaj za obe tekmi proti Kamnemu ostali brez menjav – upali pa smo, da se do morebitne polfinalne tekme vrne nazaj v Drežnico!

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (15:00):

Kotarji 3 : 1 (1:0) Kamno

Strelci za Kotarje: Jure, Simon Č., Erik

Čakanje na prvo tekmo je ob ogledu tekem in pogovoru hitro minilo. Začel se je boj za skupno zmago na obeh tekmah. Zavedali smo se, da je ekipa Kamnega ena močnejših, če ne kar najmočnejša ekipa tega turnirja in tako smo krenili v tekmo zbrano in brez večjega tveganja! Poleg zavedanja o kakovosti nasprotnika pa nam je bilo hkrati jasno, da nimamo menjav na klopi. Zaradi tega smo igrali enostavno in počasi. Kmalu se je ponudila priložnost napadalcu Kamnega, a je vratar Srečko z dobrim refleksom uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno! Na drugi strani je nekaj minut pred koncem Jure izvrstno preigral vratarja in načel gol nasprotnikov s strelom iz “mrtvega kota”! Drugih nevarnejših priložnosti v tem delu igre ni bilo in tako je ostalo pri izidu 1:0.
Drugi polčas je bil, glede na način igre na obeh straneh, identičen prvemu. Napadalnejšo igro nasprotnikov je po protinapadu, ki ga je po ukradeni žogi začel Aleš, z zadetkom iz bližine kaznoval Simon Č.! Ko je že vse kazalo, da bo ostalo pri tem izidu, so igralci Kamnega izkoristili napako v naši obrambi in znižali izid na 2:1 in si povrnili upanje za zmago na tem srečanju! Kmalu sta njihove “sanje”, po prostem strelu skoraj s polovice igrišča, razblinila Aleš in Erik! Prvi je sprožil pravo bombo, ki jo je vratar s težavo odbil, a na našo srečo je odbitek prišel do noge Erika, ki je zadel z bližine in postavil končni izid tekme!

Pred “povratno tekmo” smo imeli lepo prednost, toda zavedali smo se dejstva, da ima nasprotna ekipa daljšo klop in da je naša prazna. 😉 Ob agresivni igri nasprotnika bi lahko ta prednost hitro skopnela!

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (16:20):

Kotarji 2 : 3 (0:2) Kamno

Strelci za Kotarje: Aleš, Jure

Druga tekma, ki je odločala o napredovanju, se je začela po naših pričakovanjih. Nasprotniki so želeli hitro izničiti zaostanek s prve tekme in tako že od začetka igrali izjemno agresivno in napadalno. Po manj kot polovici igre v prvem delu se jim je, po dveh zadetkih v naši mreži, želja tudi uresničila! Kljub slabemu začetku pa se Kotarji v drugem polčasu, po še tretjem golu v svoji mreži, uspeli preko močnega strela Aleša z okoli 10m in zadetkom Jureta tik pred koncem izid znižati na gol zaostanka in si tako zagotoviti težko prigarano napredovanje!
Dve pomembni tekmi smo igrali brez menjav, kar je tvegalo prvo “žrtev”. Juretu se je poznala utrujenost s pohoda, ki se ga je udeležil prejšnji dan in tako njegove noge niso zmogle nadaljnih naporov. Izrazil je željo, da pred nadaljevanjem v golu zamenja Srečkota.

Polfinale (17:20):

Kotarji 2 : 2 (0:2) Sužid (4:5 po penalih)

Strelca za Kotarje – po rednem delu: Aleš, Simon Č.

Strelci za Kotarje – po penalih: Aleš, Erik, Robi, Srečko

Polfinalno tekmo smo igrali proti starim znancem in prijateljem iz Sužida! Od samega začetka so nasprotniki igrali bolj napadalno in izkoriščali našo utrujenost. V prvem delu tekme so dvakrat zadeli, poleg tega pa imeli tudi številne priložnosti, ki so jih slabo zaključevali, tako da so ostajali na ulovljivi razliki. Podobno so tudi naše, sicer redke priložnosti, vsakič zgrešile cilj! Drugi del smo začeli bolje in kljub temu da smo imeli številne akcije, iz katerih bi bilo lažje zadeti kot zgrešiti, smo pet minut pred koncem še vedno zaostajali. Takrat se je naši ekipi priključil Robi, ki se je vrnil s tekme v Kobaridu in v ekipo vnesel veliko svežine, borbenosti in želje!
Kmalu po njegovem vstopu nam je preko Aleša uspelo zadeti, malo pred koncem pa je Simona Č. poskrbel za izenačenje! Škoda, da ni tekma trajala še kakšno minuto, saj smo v izdihljajih tekme bili izjemno nevarni… O zmagovalcu so tako odločali penali, iz katerih so imeli več sreče igralci Sužida. Zadeli so vseh pet penalov, pri nas pa se je odločilni strel ponesrečil Simonu Č.

Za tretje mesto (18:20):

Kotarji : Tura (3 : 4 po penalih)

Strelci za Kotarje – po penalih: Erik, Robi, Simon Č.

Za tretje mesto so se streljali penali. Tudi tokrat smo bili za en zadetek prekratki, tokrat je vratar Ture strela ubranil Alešu in Srečkotu.

Kljub vsemu pa smo bili na koncu zelo zadovoljni. Naš uspeh je zelo velik, še posebej, ker smo večino turnirja odigrali brez ene same menjave … Zopet smo pokazali izjemno borbenost in nepopustljivost. Uvrstitev, ki smo jo dosegli, je le še en dokaz nesporne kakovosti naše ekipe!


4 komentarji

 1. Res je bilo super! Pa pohvale vsem, k vem da ni bilo enostavno igrat brez menjav… pa še dan po napornem pohodu!
  Krasen “zaključek” letošnje uspešne sezone… najbrž je bil to zadnji turnir na odprtem v tej sezoni…!

 2. Memorial ni v spomin na pokojne brate Uršič, ampak na njihovega očeta.

 3. Kot avtor uvoda članka se opravičujem, če sem navedel napačne podatke, toda kolikor sem se pozanimal in sem bil tako posledično obveščen, je memorial namenjen v spomin na pokojne brate Uršič.
  Bom še enkrat preveril točnost informacij in popravil članek.
  Če sem koga z morebitnimi napačnimi informacijami vznemiril oz. povzročil kakšno drugo nevšečnost, se iz srca opravičujem!

  Srečko Gašperut

 4. Srečko ima že pravilne informacije. Memorial je v resnici posvečen pokojnim bratom Uršič. Najbolj znan je Mirko (oče Boštjana, Rajka, Damjana in Jureta), ki je praktično do konca tudi igral za Pleterje. Njegova brata pa sta tudi Darko (oče od Dreja – vratar od Ture) in Emil.
  Pa še enkrat hvala za udeležbo in fair play fantje, se vidimo na zimski.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: