• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Uspešna sezona ZRL Kobarid

Tudi letos, čeprav s precejšnjim časovnim zamikom (zimska liga v Kobaridu se je zaključila prejšnji mesec), vam predstavljamo statistiko naših dveh ekip. Letos smo na zimski ligi sodelovali tretjič. Prvo sezono je naše društvo zastopala samo ena ekipa, zaradi pozitivnega odziva in želje številnih po nastopanju na ligi pa smo se odločili, da naslednje leto nastopimo z dvema ekipama. Obe ekipi sta nastopili tudi letos in vidno izboljšali svojo igro in končno uvrstitev na ligi. Kotarji so končali na odličnem 5. mestu, ekipa ŠD Breginjski kot pa se je letos uspela odlepiti od samega repa lestvice v skupini “za svojo dušo”, prehitela tako Cezar kot tudi Dream team in osvojila končno 17. mesto.  V letošnjem letu je prišlo le do nekaj manjših rošad znotraj ekip. Kotarjem so se na začetku priključili trije novi igralci (Simon M., Marko L. in Anže), v drugem delu lige pa jim je pomagal tudi Tine. V drugi ekipi je tri tekme letos odigral Boris, kot novi igralci pa so prišli tudi David, Sebastjan in Gregor H. (slednji je odigral le eno tekmo).

V letošnji izvedbi zimske lige je nastopilo 19 ekip. Tako kot v prvem delu so tudi v drugem delu bile ekipe razporejene v tri skupine. Eno skupino je tvorilo sedem ekip, v dveh skupinah pa je bilo po šest ekip. Na koncu je prvak letošnje limske lige prepričljivo postala ekipa Kovi, ki na celotni ligi ni doživela poraza. Končno drugo mesto je zasedla ekipa Kamp Nadiža, na tretji stopnički pa so z enakim številom točk in boljšo gol razliko, a zaradi poraza na medsebojni tekmi končali Odpisani. Zmagovalci zadnjih dveh sezon, ekipa Agencija Metulj, je ligo končala na četrtem mestu (še pred zadnjim krogom je ekipa zasedala drugo mesto, zadnje tekme proti Kamp Nadiži pa ni odigrala). S sedmimi točkami ji je sledila naša ekipa (Kotarji), za njo pa sta se zvrstili še ekipi Kamno in Kalabastr. Prvak skupine “zlata sredina” je postala Barbarossa, ki je prehitela Pleterje zaradi zmage v medsebojnem obračunu. Obe ekipi sta imeli po deset točk. Dve točki manj je imela tretjeuvrščena ekipa, Oplast mladi. V skupini “za svojo dušo” je prepričljivo slavila ekipa Oplast U-16, za njo pa so se zvrstili Glejštarji in Tatanka.

Tudi v letošnji sezoni sta na vrhu lestvice strelcev končala dva igralca. Lanskoletna zmagovalca (Denis Baloh, Robert Gašperut) sta zamenjala Matej Šulin (Odpisani) in Luka Flander (Oplast U-16). Število zadetkov, ki sta jih dosegla, organizator žal ni sporočil. Letos za razliko od prejšnje sezone ni bilo podelitve za najboljšega vratarja lige, še drugo leto zapored pa ni bilo niti priznanja za najbolj fair-play ekipo.

Če se podrobneje dotaknemo naših dveh ekip, lahko kot prvo ugotovimo, da so Kotarji odigrali 12 tekem, torej dve več od naše druge ekipe (ŠD Breginjski kot), saj so tako v prvem kot tudi drugem delu lige nastopali v skupini s po sedmimi ekipami. Za obe ekipi skupaj je nastopilo kar 26 igralcev. Pri Kotarjih so bili najbolj redni Aleš, Robi in Darko, ki so odigrali vseh 12 tekem, samo eno oz. dve tekmi pa so izpustili Simon Č., Sandi, Marko M., Simon M. in Jure. Pri ŠD Breginjskem kotu niti enkrat ni manjkal Srečko, eno tekmo pa je izpustil Andrej. Kotarji so na ligi dosegali po 3 zadetke na tekmo (skupaj 36). Največ zadetkov je prispeval Aleš, ki je bil uspešen devetkrat, le gol manj pa je dosegel Tine. Robi in Sandi sta dosegla po 5 zadetkov, Jure je prispeval 4, Darko je bil uspešen trikrat, Erik je zadel dvakrat, enkrat pa se je veselil tudi Simon M. ŠD Breginjski kot se je na ligi strelsko zaustavil pri številki osem. Polovico njihovih zadetkov je prispeval Blaž, dvakrat je bil natančen Andrej, po enkrat pa Srečko in Mitja. Kotarji so si na ligi prislužili 3 rumene kartone (Aleš, Robi, Erik), ŠD Breginjski kot pa bi si za svojo igro gotovo zaslužila nagrado za fair-play.

Kotarji so lahko z letošnjo sezono več kot zadovoljni. Lansko uvrstitev so močno presegli in bili vse do konca lige celo v boju za končno drugo mesto. Na žalost jim veliki met ni uspel, so pa vseeno dokazali, česa so zmožni. Na vseh 12 tekmah so bili konkurenčni nasprotnikom, od številnih tudi boljši. Če primerjamo lansko statistiko z letošnjo, lahko opazimo, da so letos prejeli bistveno manj zadetkov kot lani (lani 46, letos 23), medtem ko so bili tudi letos med najbolj učinkovitimi na ligi (letos 36 zadetkov, lani 46). Najvišjo zmago so dosegli proti ekipi Oplast U-16 (8:1), visoko pa so slavili tudi proti Kamp Nadiži (5:0), Dream team-u (7:3) in Kalabastru (4:0). Ostali dve zmagi so dosegli proti Idrskemu (2:0) in Livku (1:0). Edini remi so dosegli proti ekipi Bar Form Kamno (2:2), poraz pa doživeli petkrat. Dvakrat jih je premagala ekipa Kovi (obakrat 1:2), po enkrat pa so bili boljši nasprotnik Kamp Nadiža (0:3), Odpisani (3:5) in Agencija Metulj (2:5). Naši so proti Agenciji Metulj in Odpisanim po prvem polčasu celo vodili, a nato v drugem nasprotnikom prepustili pobudo in vodstvo zapravili.

Statistika – Kotarji (ZRL Kobarid 2010/11);

 • Odigrane tekme – 12
 • Zmage – 6
 • Remiji – 1
 • Porazi – 5
 • Doseženi zadetki – 36 (3.00 na tekmo)
 • Prejeti zadetki – 23 (1.92 na tekmo)
 • Rezultat po prvem polčasu: 6 zmag, 4 remiji, 2 poraza
 • Rezultat na koncu tekme: 6 zmag, 1 remi, 5 porazov

Tudi naša druga ekipa je precej izboljšala statistiko, če jo primerjamo z lansko. Lani so v povprečju prejemali kar po devet zadetkov na tekmo, letos dva manj. Zadeli so sicer nekaj zadetkov manj kot lani, a najbolje igrali prav takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Premagali so Dream team (2:0) in tako zabeležili prvo zmago na zimski ligi, odkar skupaj na njej nastopajo. Poleg tega so remizirali proti Cezarju (2:2) in obe ekipi na lestvici prehiteli. Zabeležili so še osem porazov. Najbolj boleč je bil ponovno proti Agenciji Metulj (0:18), visoko pa so izgubili tudi preostale tekme. Vseeno je viden napredek v igri.

Statistika – ŠD Breginjski kot (ZRL Kobarid 2010/11);

 • Odigrane tekme – 10
 • Zmage – 1
 • Remiji – 1
 • Porazi – 8
 • Doseženi zadetki – 8 (0.80 na tekmo)
 • Prejeti zadetki – 69 (6.90 na tekmo)
 • Rezultat po prvem polčasu: 1 zmaga, 1 remi, 8 porazov
 • Rezultat na koncu tekme: 1 zmaga, 1 remi, 8 porazov

Pohvalo si tudi letos zaslužijo organizatorji te lige. Zahvaljujemo se jim za upoštevanje naših želja in predlogov.

V spodnji tabeli najdete vse igralce, ki so se prijavili na ZRL Kobarid 2010/11 ter njihovo statistiko. Z rdečo barvo so označeni igralci ekipe ŠD Breginjski kot, z modro pa igralci ekipe Kotarji.

IME PRIIMEK TEKME goal.png yellow_card.gif red_card.gif yellow_red_card.gif

Edi

BALOH

1

/

/

/

/

Igor

BALOH

6

/

/

/

/

Tine BRUS

6

8

/

/

/

Simon

ČEBOKLI

10

/

/

/

/

Aleš

GAŠPERUT

12

9

1

/

/

Robi

GAŠPERUT

12

5

1

/

/

Srečko

GAŠPERUT

10

1

/

/

/

Gregor

HRAST

1

/

/

/

/

Mitja

HRAST

6

1

/

/

/

Darko

JOSIČ

12

3

/

/

/

Sebastjan

KOLENC

6

/

/

/

/

Blaž KOMUNJAR

6

4

/

/

/

Sandi

KRAMAR

10

5

/

/

/

Andrej

LAVRENČIČ

9

2

/

/

/

Marko LAZAR

4

/

/

/

/

Mitja LAZAR

6

/

/

/

/

Marko MARCOLA

11

/

/

/

/

Simon MARCOLA

10

1

/

/

/

David

MURKOVIČ

2

/

/

/

/

Jure

RAKAR

10

4

/

/

/

Valter

ŠUŠMELJ

6

/

/

/

/

Anže TERLIKAR

2

/

/

/

/

Peter

TERLIKAR

6

/

/

/

/

Boris

TONKLI

3

/

/

/

/

Erik

TONKLI

8

2

1

/

/

Martin

VUJICA

7

/

/

/

/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: