• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Naši ekipi ostali brez stopničk

V nedeljo, 17. aprila, se je končala letošnja zimska rekreacijska liga v Kobaridu. Trajala je dolgih pet mesecev, saj so v zadnjem času za prestavljanje poskrbela popravila strehe in drugi dogodki, ki so potekali ob vikendih. Naši dve ekipi v zadnjem krogu nista bili uspešni. Kotarji so s porazom proti Koviju iz rok izpustili priložnost za uvrstitev na stopničke, podobno usodo pa so že dan prej doživeli igralci naše druge ekipe (ŠD Breginjski kot). Kljub temu so lahko oboji zadovoljni s potekom letošnje lige, saj so precej izboljšali lanske dosežke. Kotarji so na koncu zasedli skupno 5.  mesto, ekipa ŠD Breginjski kot pa je v skupini “za svojo dušo” prehitela Dream team in Cezar ter tako zasedla 4. mesto (skupno gledano pa 17. mesto).

ZRL Kobarid, 5. krog nadaljevanja;

ŠD Breginjski kot 1 : 5 (0 : 3) Tatanka / Blaž

ŠD Breginjski kot: Andrej, Srečko, Peter T., Balky, Blaž

V soboto so se kot prvi na parket kobariške športne dvoraner podali tudi igralci naše druge ekipe. Tokrat je bila udeležba zelo skromna, a tudi to je nekako potrebno razumeti, saj so prejšnjo tekmo na zimski ligi odigrali pred več kot dvam mesecema. Zadnja tekma je odločala o končnem tretjem mestu v skupini “za svojo dušo”. Naša ekipa je bila v slabšem položaju, saj bi si tretje mesto zagotovila le z zmago.
Začetek tekme ni obetal veliko s strani naše ekipe, ki je morala predvsem veliko pozornosti nameniti obrambi, obenem pa varčevati z močmi zaradi kratke klopi (ekipi sta na pomoč priskočila Robi in Simon Č.). Tatanka je po začetnem otipavanju kar dvakrat poslala žogo v našo mrežo in tako tekmo praktično že odločila. Do polčasa so zadeli še enkrat, brez priložnosti pa ni bila niti naša ekipa. Najlešpo je zapravil Peter T., ki je z neposredne bližine streljal mimo.
Drugi polčas je bil precej bolj izenačen. Tatanka se je pomaknila na svojo polovico, naša ekipa pa je imela več prostora in posledično več priložnosti za zadetek. Prvi smo prišli tudi do zadetka. Po podaji iz kota se je v kazenskem prostoru odlično znašel Blaž ter z levico premagal nemočnega vratarja nasprotnikov. Blaž je s svojim četrtim zadetkom le še potrdil primat najboljšega strelca ekipe ŠD Breginjski kot na letošnji zimski ligi. Kljub številnim lepim poskusom in dobri igri paso nasprotniki znali kaznovati vsako napako in iz protinapadov še dvakrat zadeli. Velja še omeniti, da so tudi na tej tekmi ostali nekaznovani s strani sodnika. Za ta dosežek bi si gotovo zaslužili tudi nagrado za fair-play.

ZRL Kobarid, 7. krog nadaljevanja;

Kotarji 1 : 2 (1 : 1) Kovi / Jure

Kotarji: Marko M., Jure, Aleš, Robi, Simon M., Darko, Sandi, Simon Č., Erik

Karton: Erik

Tudi Kotarji so za stopničke potrebovali zmago. Z njo bi zaradi nerazumljivih odpovedi tekem prehiteli Agencijo Metulj, izenačili pa bi se z ekipama Kamp Nadiža in Odpisani. Oboje bi zaradi boljše gol razlike tudi prehiteli in tako končali kot drugi. A za ta zgodovinski dosežek bi morali na kolena spraviti najboljšo letošnjo ekipo, ki na celi ligi ni doživela niti enega poraza.
Začetek tekme je bil precej izenačen. Ekipi sta predvsem poskušali s streli od daleč. Nekaj več športne sreče so imeli nasprotniki, ki so po neuspelem protinapadu Kotarjev na dokaj lahek način prišli do zadetka. Izid jim je seveda odgovarjal, zato so igro poskušali umiriti, a Kotarji se niso dali ni še naprej napadali. Lepo priložnost je imel Simon Č., kasneje pa je za prekrasen zadetek poskrbel Jure. Žogo je s svojo slabšo nogo v gol poslal od daljše vratnice in tako Kotarje spet vrnil v igro. Proti koncu prvega dela igre je svoj prvi rumeni karton na letošnji zimski ligi prejel Erik, izid pa se do polčasa ni več spremenil.
Drugi polčas so podjetneje začeli naši fantje. Kar nekaj strelov je končalo za las mimo gola ali pa jih je uspel vratar Kovija ukrotiti. Nenatančnost Kotarjev so nasprotniki uspeli kaznovati ter z drugim zadetkom skorajda razblinili vse upe na uspeh. Čas je neusmiljeno tekel, Kotarji pa niso našli pravega načina, kako bi prišli do zadetka. Imeli so nekaj lepih priložnosti, a na žalost vse zapravili. Tudi izključitev nasprotnika (grdo je odrinil Simona Č.) in igra z igralcem več ni obrodila sadov. Kotarjem žal ni uspelo in ligo so končali na 5. mestu. Še vedno je to najvišja uvrstitev naše ekipe na zimski ligi v Kobaridu!

Lestvici po končanem drugem delu ZRL Kobarid:

Skupina “ZA PRVAKA”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Kovi 6 5 1 0 14 6 +8 16
2 Kamp Nadiža
6 3 1 2 9 10 -1 10
3 Odpisani
6 3 1 2 17 9 +8 10
4 Agencija Metulj
6 3 0 3 10 12 -2 9
5 Kotarji
6 2 1 3 17 14 +3 7
6 Bar Form Kamno
6 1 2 3 9 14 -5 5
7 Kalabastr
6 1 0 5 6 17 -11 3

Opomba: o uvrstitvi ekip z enakim številom točk odloča medsebojna tekma!

7. krog; 17/4/2011:
Kotarji 1:2 (1:1) Kovi / Jure
Odpisani 3:0 (b. b.) Kalabastr
Kamp Nadiža 3:0 (b. b.) Agencija Metulj

Skupina “ZA SVOJO DUŠO”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Oplast U-16
5 4 1 0 27 5 +22 13
2 Glejštarji
5 3 2 0 23 6 +17 11
3 Tatanka 5 3 1 1 17 14 +3 10
4 ŠD Breginjski kot 5 1 1 3 5 20 -15 4
5 Dream team
5 1 0 4 7 22 -15 3
6 Cezar
5 0 1 4 10 22 -12 1

5. krog; 16/4/2011:
ŠD Breginjski kot 1:5 (0:3) Tatanka / Blaž
Oplast U-16 3:0 Dream team
Glejštarji 4:1 Cezar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: