• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Ob koncu naše prve sezone na ZRL Kobarid

V Breginjskem kotu smo po nekaj sušnih letih ponovno uspeli sestaviti nogometno ekipo, ki se je pod imenom ŠD Breginjski kot letos prvič predstavila na zimski rekreacijski ligi v Kobaridu. Sicer se igralci, ki so tokratno ekipo sestavljali, o ligi pred njenim pričetkom sploh niso pogovarjali, ampak so le kdaj pa kdaj poslušali zanimive pripetljaje starejših, ki so se v svojih mladih letih še kako radi podili za žogo. Ideja, da bi športno dogajanje v Breginjskem kotu ponovno oživili in mladim ponudili prijetno obliko druženja, zabave in rekreacije, se je sicer porodila le kakšen teden pred pričetkom lige. Takrat se je tudi začelo dogovarjanje s tistimi, ki so med počitnicami večkrat pokazali željo po igranju nogometa. Kljub začetnemu strahu, da se jih bo le malo odločilo za igranje na ligi, pa smo kmalu spoznali, da je ideja sprejeta z navdušenjem in da si je tega marsikdo želel že dlje časa. Tako smo hitro zapolnili vsa prazna mesta in kompletni pričakovali začetek lige.

Kot novinci si kakih velikih ciljev nismo zadali. Krstna sezona naj bi namreč služila temu, da se igralci med seboj bolje spoznamo in uigramo. Kasneje smo spoznali, da našo ekipo krasita velika nepopustljivost in borbenost, veliko pa smo se zanašali tudi na t. i. kolektivni duh. Kaj lahko rečemo za rezultate, ki smo jih dosegli? Gotovo je kdo od nas pred pričetkom lige pričakoval več, a na samih tekmah nam je predvsem v drugem polčasu zmanjkalo moči in zbranosti. Vseeno pa se vsaj letos nismo pretirano ozirali na rezultat. Dobro voljo smo ohranili tudi ob porazih, postali smo dobra klapa in naredili velik korak naprej. Za naslednjo sezono imamo že nove načrte, a naj ti zaenkrat ostanejo skrivnost! 😉

Na ligi, ki je trajala dobre štiri mesece, le nastopilo 22 ekip. Vsega skupaj je bilo odigranih 140 tekem. Igralci so na njih dosegli kar 736 zadetkov, sodniki pa so podelili 118 rumenih in 7 rdečih kartonov.

podelitev

Zmagovalci letošnje ZRL Kobarid so postali igralci ekipe M bar + Agencija Metulj iz Tolmina, ki so v zadnjem krogu z zmago proti ekipi Form Kamno le-te na lestvici prehiteli. Tako je ekipa Form Kamno na koncu v skupini “Za prvaka” zasedla drugo mesto, kot tretji pa so tekmovanje zaključili lanski zmagovalci – ekipa Kamp Nadiža. Tudi v naši skupini (skupina “Zlata sredina”) se vse do zadnjega kroga ni vedelo, kdo bo končni zmagovalec. Na koncu se je zmage v skupini veselila Barbarossa, in to tudi po naši zaslugi! Svojo edino točko v drugem delu tekmovanja smo si namreč priborili prav v zadnjem krogu, ko smo presenetili favorizirano ekipo Ponikev. Ta je na koncu zasedla drugo mesto v skupini, tretji so bili Oplast mladi. Zmagovalec skupine “Za svojo dušo”, Idrsko, je bil znan že pred zadnjim krogom. Za njim sta se zvrstila Kalabastr ter Sola Lom. Naj omenimo in pohvalimo še najboljšega strelca Denisa Baloha, igralca Tatanke, ki je bil z naskokom najbolj učinkovit posameznik na ligi – na 14. tekmah je dosegel kar 21 zadetkov. Za najboljšega vratarja pa je bil izbran Denis Rutar (Form Kamno).

Na ligi smo odigrali 12 tekem, skupaj pa je za našo ekipo nastopilo 16 igralcev. Srečko in Sandi sta na ligi odigrala vseh 12 tekem, le eno manj pa kar 5 igralcev. Najboljši strelec ekipe je s 7 zadetki postal Erik, 4 je prispeval Sandi, 3 Jure, po dvakrat sta se veselila Darko in Simon M., enkrat pa so zadeli Simon Č., Srečko, Blaž in Mitja. Na ZRL Kobarid sta bila le dva naša igralca opominjana s kartoni. Rumenega je prejel Sandi, kar dvakrat pa je bil izključen Darko!
V 12 tekmah smo zabeležili eno samo zmago proti Glejštarjem (3:1), katera nam je prinesla uvrstitev v skupino “Zlata sredina”. Proti Cezarju smo igrali neodločeno (2:2), enak rezultat pa vknjižili tudi na zadnji tekmi proti Ponikvam. S tem remijem in edino točko v drugem delu lige smo jim preprečili zmagoslavje in naslov najboljšega v naši skupini. Vsega skupaj smo izgubili devetkrat. Proti nam govori dejstvo, da smo na teh dvanajstih tekmah prejeli kar 50 zadetkov, kar je povprečno več kot štiri na tekmo! Več jih je prejela le ekipa Oplast U-15, in to 69. Spodaj si lahko ogledate tudi statistiko in zanimivo ugotovitev, da smo ob polčasu večkrat držali zelo ugoden rezultat. Nasplošno je bil prvi polčas razen redkih izjem dober, v drugem polčasu pa smo pogosto ugoden rezultat hitro zapravili in na koncu igrišče zapustili sklonjenih glav.
Na ligi nas je dvakrat vodil trener Vinko, in pod njegovo taktirko smo zabeležili tudi edino letošnjo zmago. Upamo, da bo tudi prihodnjo sezono pripravljen prevzeti krmilo in da bo pomemben člen naše ekipe! Vsekakor gre za človeka, ki ima nogomet zelo rad in ki je do sedaj nabral kar precej izkušenj.
Velja pa omeniti tudi oba naša člana, ki sta letos igrala v drugih ekipah. Aleš je nastopal za ekipo Oplast kadeti, kjer je na 11 tekmah dosegel 7 zadetkov. Tudi Robi (Oplast mladi) je odigral 11 tekem za svojo ekipo, dosegel pa je 4 zadetke.

Statistika – ŠD Breginjski kot (ZRL Kobarid 2008/09);

 • Odigrane tekme – 12
 • Zmage – 1
 • Remiji – 2
 • Porazi – 9
 • Doseženi zadetki – 22 (1.83 na tekmo)
 • Prejeti zadetki – 50 (4.16 na tekmo)
 • Rezultat po prvem polčasu: 2 zmagi, 5 remijev, 5 porazov
 • Rezultat na koncu tekme: 1 zmaga, 2 remija, 9 porazov
 • IME PRIIMEK TEKME goal.png yellow_card.gif red_card.gif yellow_red_card.gif

  Simon

  ČEBOKLI

  11

  1

  /

  /

  /

  Srečko

  GAŠPERUT

  12

  1

  /

  /

  /

  Darko

  JOSIČ

  9

  2

  /

  1

  1

  Blaž

  KOMUNJAR

  6

  1

  /

  /

  /

  Sandi

  KRAMAR

  12

  4

  1

  /

  /

  Gregor

  LAPAJNE

  9

  /

  /

  /

  /

  Mitja

  LAZAR

  11

  1

  /

  /

  /

  Andrej

  LAVRENČIČ

  7

  /

  /

  /

  /

  Marko

  MARCOLA

  3

  /

  /

  /

  /

  Simon

  MARCOLA

  11

  2

  /

  /

  /

  Jure

  RAKAR

  11

  3

  /

  /

  /

  Peter

  ROSIČ

  8

  /

  /

  /

  /

  Valter

  ŠUŠMELJ

  1

  /

  /

  /

  /

  Boris

  TONKLI

  3

  /

  /

  /

  /

  Erik

  TONKLI

  11

  7

  /

  /

  /

  Iztok

  ŽUBER

  1

  /

  /

  /

  /

5 komentarjev

 1. Robi… svaka čast! 🙂 ! Krasen pregled letošnje lige, skratka res specialen članek na vrhunskem nivoju! 😉

  p.s. Statistiko bi lahko dodali tudi pod zavihek “ZRL Kobarid”, ker je res zelo pregledno in fanj narejeno!? Se strinjate?

  Kot “odgovorni”, ki je na vašo pobudo in lastno dolgoletno željo pomagal pri zbiranju ekipe za letošnjo ZRL, bi se rad zahvalil vsem, ki so sodelovali pri našem prvem večjem projektu. Resnično pohvalna je tako izjemna resnost glede udeležbe, kot tudi razumevanje namenov udeležbe in realnega dometa ekipe ter s tem povezanih ciljev, ki so bili vsem predstavljeni ob vabilu za igranje. Veseli predvsem to, da je vse kar smo se dogovorili pred začetkom veljalo do konca, tako da je bila minutaža pravično razdeljena na vse udeležence, kar je glede na status in namen lige najbolj pomembno!

  O ciljih za nadaljno sezono pa bomo kakšno rekli v sproščenem vzdušju ob pijači in jedači na našem zaključku o katerem je velika večina (udeleženi na zadnji tekmi) že obveščena, drugi še bodo, točnega datuma pa zaenkrat še ni! Vsekakor se bomo potrudili, da bo v prihodnosti vsak, ki si bo želel igraja, lahko prišel na svoj račun!

  Super je bilo… zame je bila liga odlična popestritev med turobnimi zimskimi dnevi in imela status “nezamudljivo”, tako da sem res komaj čakal in se po vsaki tekmi že veselil naslednjega kola.

  Še enkrat najlepša hvala vsem!

 2. Vsaka čast za prvo leto je blo fenomenalno 😀

 3. Ja fajn si to nrdu, še posebno mi je všeč kr je tko napisano, de sm jst alfa in omega (beri začetek in konec) strelcev. 🙂

 4. Aja, pa s tem sm mislu uno podstran ZRL Kobarid, ja ta statistika v članku je pa tud na vrhunskem nivoju, kot se je izrazil Srečko. 🙂

 5. Ja najlepša hvala!
  Sej take stvari je ful dobro delat, kr vsaj men je zmeri zanimivo pogledat tut statistiko. Se da kar nekaj zanimivih podatkov izpostavt… Pa ker je lih konc lige, je potreben nek pregled in zaključek! 🙂
  Sm razmišlju tut, kolko golov ste prejeli v prvi minuti drugega polčasa 😉 Kdo ve?
  Jih je blo kar nekaj! Vsaj v drugem delu ZRL Kobarid se vam je to zgodilo pogosto… 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: