• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Komentar ZRL Kobarid 2009/10

Podobno kot lani bomo tudi letos ob koncu zimske rekreacijske lige Kobarid podali zaključno oceno. Tudi letos lahko ligo ocenimo kot zelo uspešno. Velja posebej poudariti, da smo tokrat nastopali z dvema ekipama, saj je bil odziv pri prijavah izjemen. Da smo lahko ugodili vsem zainteresiranim, je bila takšna odločitev nujno potrebna, in kljub nekaterim dvomom smo na koncu ugotovili, da tudi pravilna. Vsi igralci so si pridobili prepotrebne izkušnje, na ligi uživali in ob pijači skupaj preživeli tudi kakšno urico po koncu tekme. Zelo smo bili zadovoljni z odnosom večine igralcev, ki so zastopali naši ekipi. Pokazali so resnost in se na tekmah borili do konca. Morda so bila pričakovanja pred začetkom lige za prvo ekipo (Kotarji) celo malce previsoka, a fantje se z doseženim ne smejo pretirano obremenjevati, saj so iz tekme v tekmo napredovali. Na žalost je tik pred ligo prišlo še do poškodb dveh igralcev, od katerih je na ligi nastopil le eden, pa še ta le dve tekmi …
Da je bila z lansko izvedbo zimske lige večina igralcev zadovoljnih, govori tudi dejstvo, da se jih je od lanskih šestnajstih letos prijavilo kar trinajst. Poleg teh je letos za eno od naših ekip nastopilo še sedem novih igralcev.

Na letošnji izvedbi ZRL Kobarid je nastopilo 21 ekip, ki so skupaj odigrale 124 tekem.  Znova je bila najbolj prepričljiva ekipa Agencija Metulj, ki je osvojila naslov prvaka še drugič zapored. Tokrat si je naslov zagotovila že pred zadnjim kolom in tako ni bila pod tako velikim pritiskom kot lani, ko je prav zadnje kolo odločalo o zmagovalcu lige. Razpored na prvih treh mestih je bil identičen kot lani, saj se je na drugo mesto zavihtela ekipa Form Kamno, tretja pa je bila ponovno Kamp Nadiža. Form Kamno je skupaj z Livkom poskrbel za nekaj dramatičnosti na koncu lige. Med seboj sta se ekipi namreč pomerili za drugo mesto na lestvici. Livek je potreboval zmago, a kljub temu, da so prvi zadeli, so tik pred koncem tekme ostali celo brez točke. To pa je pomenilo, da se je na tretje mesto zaradi zmage v medsebojnem dvoboju povzpela ekipa Kamp Nadiža. V skupini “Zlata sredina”, ki je bila najbolj izenačena, je prvo mesto osvojila ekipa Ložice. Za njo sta se le s točko manj zvrstili ekipi Odpisani in Stric Panikuc. V skupini “Za svojo dušo” sta prednjačili ekipi Idrsko in Pleterje, ki sta se za zmago pomerili na zadnji tekmi. Boljša je bila ekipa Idrsko, ki je tako še drugič zapored osvojila “najšibkejšo” skupino. Tretja je bila ekipa Oplast U-15.

Edini pokal, ki bo prišel v klubske prostore športnega društva, je osvojil igralec ekipe Kotarji – Robert Gašperut. Skupaj z Denisom Balohom si je namreč delil prvo mesto med strelci. Na dvanajstih tekmah je dosegel 17 zadetkov. Organizator je podelil tudi praktično nagrado za najboljšega vratarja, ki jo je prejel čuvaj mreže Agencije Metulj (Bojan Drole).

Robi je s 17 zadetki postal najboljši strelec lige

Robi je s 17 zadetki postal najboljši strelec lige

Obe naši ekipi sta na ligi odigrali 12 tekem, za obe ekipi pa je skupaj nastopilo 20 igralcev. Vseh dvanajst tekem je odigralo kar pet igralcev (Robi, Marko in Jure pri Kotarjih ter Srečko in Andrej pri ŠD Breginjski kot). Kotarji so bili najbolj učinkovita ekipa na ligi, saj so skupaj zadeli kar 46 zadetkov (prvo mesto so si delili z ekipo Pleterje). Med strelce se je največkrat vpisal Robi, ki je zadel 17 zadetkov, sledila sta mu Jure z 9 zadetki in Aleš, ki jih je prispeval 8. Uspešna sta bila tudi Sandi in Simon Č, ki sta zadela vsak 4 zadetke, trikrat je bil natančen Erik, zadetek pa je prispeval tudi Aleksander. Pri ekipi ŠD Breginjski kot smo videli 16 zadetkov. Od teh sta vsak po 4 dosegla Srečko in Mitja L., vsak po dva sta dodala Igor in Mitja H., enkrat pa so bili uspešni Edi, Balky in Andrej. Kotarji so prejeli tudi 4 rumene kartone, ki so si jih prislužili Aleš, Darko, Jure in Marko. Pri ekipi ŠD Breginjski kot sta bila opominjana samo Andrej in Peter R.

Kotarji so ligo končali na 19. mestu, kar ni zadovoljilo pričakovanj, ki so si jih postavili pred začetkom lige. Velik minus so gotovo predstavljale številne poškodbe igralcev ter slabša igra v obrambi. Kotarji so kljub temu, da so bili najučinkovitejša ekipa na ligi, prejeli tudi veliko število zadetkov (46). Njihova učinkovitost v napadu se je najbolj pokazala na tekmah proti ekipam Oplast U-15 (7:0), Alegria (7:2) in Cezar (7:0), največ zadetkov pa so dosegli, ko so se pomerili z našo drugo ekipo ŠD Breginjski kot, ko sta ekipi skupaj zadeli kar petnajstkrat (10:5)! Vse zgoraj omenjene zmage so bile tudi edine, ki so jih Kotarji na letošnji ZRL Kobarid dosegli. Neodločeno so igrali na zadnji tekmi proti Glejštarjem (2:2), zabeležili pa so še sedem porazov. Predvsem sta bila boleča oba na zelo pomembnih tekmah proti ekipi Pleterje (v prvem delu 3:5, v skupini “Za svojo dušo” pa 2:6), visoko pa so izgubili tudi proti Kamp Nadiži (0:6) – to je bila tudi edina tekma, na kateri niso dosegli zadetka, Ložicam (1:6) ter Idrskemu (3:7). Tudi preostali tekmi sta se v napetem in izenačenem boju končali v prid nasprotnikov – prosti Medigu je bil končni rezultat 2:4, druga tekma proti Oplast U-15 pa 2:3. Opazno je torej veliko nihanje v igri naše ekipe, kar pa ne povzroča pretirane skrbi, saj so Kotarji na ZRL Kobarid v takšni postavi zaigrali prvič in svojo igro iz tekme v tekmo vidno izboljševali.

Statistika – Kotarji (ZRL Kobarid 2009/10);

 • Odigrane tekme – 12
 • Zmage – 4
 • Remiji – 1
 • Porazi – 7
 • Doseženi zadetki – 46 (3.29 na tekmo)
 • Prejeti zadetki – 46 (3.29 na tekmo)
 • Rezultat po prvem polčasu: 5 zmag, 2 remija, 5 porazov
 • Rezultat na koncu tekme: 4 zmage, 1 remi, 7 porazov

Ekipa ŠD Breginjski kot je letos v ligo krenila z majhnimi rezultatskimi pričakovanji. Že od začetka so se zavedali, da na ligi nastopajo zaradi želje po rekreaciji in skupnemu preživljanju prostega časa. Na ligi se jih je kljub visokim porazom le redko videlo potrte. S svojo borbenostjo in nepopustljivostjo so pokazali, da bi v prihodnje lahko bili še kako nevaren nasprotnik. Ne gre dvomiti v to, da je vsak član ekipe z vsako tekmo napredoval in se naučil kaj novega. Predvsem so se veselili srečanj proti ekipi Cezar, s katero so se pomerili dvakrat, zelo zanimiv pa je bil tudi dvoboj z našo prvo ekipo Kotarji. S tem rezultatom ste že bili seznanjeni, a naj vam povemo, da kljub petnajstim zadetkom to ni bila tekma z največjim številom doseženih zadetkov. V prvem kolu letošnje ZRL Kobarid se je namreč ekipa ŠD Breginjski kot pomerila proti Agenciji Metulj in izgubila z visokih 0:18. V prvem delu lige so bili pravzaprav vsi končni rezultati zelo visoki, saj je ekipa na šestih tekmah v povprečju prejela 10,5 zadetka. V drugem delu lige se je ta številka nekoliko popravila, spodbudnejši pa so bili tudi rezultati. Omenili bi predvsem tekmi proti Glejštarjem (1:7), ko se je prvi polčas končal z rezultatom 0:0, v nadaljevanju pa so nasprotniki le pokazali zobe, ter Cezarju, ko so bili vse do konca tekme v igri za točko (končni rezultat 1:2). Tako so izpustili lepo priložnost, da bi na ligi osvojili vsaj točko …

Statistika – ŠD Breginjski kot (ZRL Kobarid 2009/10);

 • Odigrane tekme – 12
 • Zmage – 0
 • Remiji – 0
 • Porazi – 12
 • Doseženi zadetki – 16 (1.33 na tekmo)
 • Prejeti zadetki – 105 (8.75 na tekmo)
 • Rezultat po prvem polčasu: 0 zmag, 2 remija, 10 porazov
 • Rezultat na koncu tekme: 0 zmag, 0 remijev, 12 porazov

Ob koncu bi pohvalili tudi organizatorje te lige, ki vsako leto poskrbijo za aktivno in zanimivo preživljanje zimskih vikendov. Zahvaljujemo se jim za upoštevanje naših želja ter predlogov.

V spodnji tabeli najdete vse igralce, ki so se prijavili na ZRL Kobarid 2009/10 ter njihovo statistiko. Z rdečo barvo so označeni igralci ekipe ŠD Breginjski kot, z modro pa igralci ekipe Kotarji.

  IME PRIIMEK TEKME goal.png yellow_card.gif red_card.gif yellow_red_card.gif

  Edi

  BALOH

  5

  1

  /

  /

  /

  Igor

  BALOH

  6

  2

  /

  /

  /

  Simon

  ČEBOKLI

  11

  4

  /

  /

  /

  Aleš

  GAŠPERUT

  11

  8

  1

  /

  /

  Robi

  GAŠPERUT

  12

  17

  /

  /

  /

  Srečko

  GAŠPERUT

  12

  4

  /

  /

  /

  Mitja

  HRAST

  10

  2

  /

  /

  /

  Darko

  JOSIČ

  2

  /

  1

  /

  /

  Sandi

  KRAMAR

  9

  4

  /

  /

  /

  Gregor

  LAPAJNE

  4

  1

  /

  /

  /

  Andrej

  LAVRENČIČ

  12

  1

  1

  /

  /

  Mitja

  LAZAR

  11

  4

  /

  /

  /

  Marko

  MARCOLA

  12

  /

  1

  /

  /

  Jure

  RAKAR

  12

  9

  1

  /

  /

  Peter

  ROSIČ

  5

  /

  1

  /

  /

  Aleksander

  ŠIMAC

  1

  1

  /

  /

  /

  Valter

  ŠUŠMELJ

  5

  /

  /

  /

  /

  Peter

  TERLIKAR

  6

  /

  /

  /

  /

  Boris

  TONKLI

  /

  /

  /

  /

  /

  Erik

  TONKLI

  6

  3

  /

  /

  /

  Martin

  VUJICE

  3

  /

  /

  /

  /

One Response

 1. Super napisano! 😉 Sm med branjem prou podoživel vse (precej pestro) dogajanje, ki se je odvilo pred, med in po letošnji ligi…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: