• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Do konca v igri za napredovanje!

V lanski turnirski sezoni je bil po odzivih “Kotarjev” turnir v Idrskem (več o tem…) eden bolj zanimivih. Morda zaradi tega, ker je bil to naš prvi turnir na travi, morda pa tudi zaradi precej uspešnih nastopov v tem vikendu, ko smo se po zmagi na Livških Ravnah (turnir trojk) naslednji dan uvrstili daleč tudi na turnirju v Idrskem, ko smo se prebili v četrtfinale. Tam nam je izjemen “vikend pohod” preprečila ekipa Zuride! Na žalost je bila letos zgodba precej drugačna! Dan pred potekom turnirja je postalo jasno, da nas najverjetneje ne bo dovolj niti za sestavo ekipe. Želeli smo si vsaj minimalno število menjav, ki bi v napovedani vročini pomagali ekipi “lažje dihati”. Žal je že nekaj ur pred prvim srečanjem postalo jasno, da se bo uresničil “črni scenarij”. Tako smo prvo tekmo odigrali z igralcem manj, za naslednjo pa nam je na pomoč priskočil Simon Č.! Na uvodnem srečanju kljub igralcu manj nismo imeli prevelikih težav, kajti nasproti nam je stala ekipa, ki se je udeležila turnirja brez večjih ciljev, torej bolj za hec kot zares. Na drugem srečanju pa je bilo drugače. Kot se je kasneje izkazalo, smo doživeli poraz proti kasnejšemu zmagovalcu, sicer pa tudi drugouvrščeni ekipi na turnirju na Livku prejšnji teden! Proti izjemno kvalitetni ekipi smo torej bili primorani zaigrati brez menjave, kar je morda na koncu celo bilo odločilno.

Da ne bo zgornji zapis narobe razumljen, je bil dan, ki smo ga preživeli v Idrskem, tudi tokrat za vse udeležene izjemno prijeten. Kljub temu pa ostaja grenak priokus, saj smo nenazadnje bili vse do konca tekmovalnega dne v igri za napredovanje med osmerico najboljših! 😉 Naša usoda pa je bila v rokah ekipe Sarma bar, saj smo upali na njihovo minimalno zmago proti ekipi Team 94. Tako bi nas ob enakem točkovnem zbiru v napredovanje popeljala boljša gol razlika (v nadaljevanje se je uvrstila tudi najboljša drugouvrščena ekipa)! Žal se nam tokrat ni izšlo in turnir smo bili primorani letos zapustiti v skupinskem delu. Postavlja pa se vprašanje, kako bi ob morebitnem napredovanju sploh nastopili, saj je v naši ekipi kar nekaj poškodovanih in odsotnih igralcev …

Na turnir se je prijavilo 18 ekip, katere so bile razporejene v dva tekmovalna dneva. Vsak dan je nastopilo po 9 ekip, ki so se borila za 4 prosta mesta, ki so vodila v četrtfinale (najboljše ekipe v skupini in najboljša drugouvrščena ekipa). Sami smo nastopili v soboto, pomerili pa smo se proti ekipama A je to ter Kamnoseštvo Mrke.

Močni sončni žarki so nas pozdravili že takoj ob prihodu. Ob pogledu v nebo brez enega samega oblačka je takoj postalo jasno, da bomo tudi tokrat igrali v “ekstremnih” razmerah. 🙂 Na prvi tekmi nas je na igrišče stopilo le pet. Kljub začetni dvomljivosti pa smo tekmo ves čas nadzorovali in bili zelo učinkoviti.

Kotarji: Darko, Robi, Aleš, Srečko, Balky, Simon Č.

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (13:30):

Kotarji 7 : 2 (4:0) A je to

Strelci za Kotarje: Darko 3, Aleš 2, Robi, Balky

Z IGRALCEM MANJ PRIŠLI DO VISOKE ZMAGE
V tekmo smo krenili zelo odločno in takoj začeli nizati priložnosti. Po prvih neuspešnih poskusih pa je žoga le pristala v mreži. Balky je prišel do žoge v bližini kazenskega prostora in s strelom po tleh premagal vratarja. Po zadetku je vse skupaj postalo lažje. Naši napadi so se vrstili, številni streli pa so bili dobro namerjeni. Tako je kar dvakrat Darko zadel z razdalje, zadetek pa je prispeval tudi Aleš. Po visokem vodstvu smo si želeli dobro igro prenesti tudi v drugi polčas. Ta pa se ni začel po naših pričakovanjih. Nasprotniki so z dvema zadetkoma hitro znižali zaostanek. Kotarji pa smo uspeli premoč izkoristiti ter jo kronali s še tremi zadetki. Hitre protinapade so uspešno zaključili Darko, Aleš in Robi.

Za našo naslednjo tekmo se nam je pridružil Simon Č. Kljub njegovemu prihodu pa smo bili še vedno brez menjave. Na drugi tekmi je bila igra hitrejša in tempo ostrejši, kar nas je pošteno zdelalo. Nasprotnikom smo se dostojno upirali, pokopala pa sta nas predvsem dva hitro prejeta zadetka.

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (15:00):

Kotarji 0 : 3 (0:2) Kamnoseštvo Mrke

Nasprotniki na vodstvo niso dolgo čakali. Kmalu po začetku srečanja so si izborili prosti strel v bližini našega kazenskega prostora. Po uigrani akciji so strel pripravili igralcu, ki je žogo čakal na razdalji kakih deset metrov od gola. Njegov diagonalen strel je bil premočan za našega vratarja. Drugi zadetek so nasprotniki dosegli po hitrem protinapadu. Drugi polčas je bil zelo enakovreden. Svojih priložnosti nismo izkoristili, so pa zato nasprotniki uspeli zadeti še enkrat in tekmo mirno pripeljali do konca.


One Response

  1. Jah pregorko je blo se strinjam hehe 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: