• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Kotarji še naprej navdušujejo! Tokrat poraz v četrtfinalu…

Komaj en dan je minil od zmage Kotarjev na turnirju na Livških Ravnah, a presenečenje mnogih se nadaljuje. Kako tudi ne? Še dodatno okrepljena ekipa (poleg vseh igralcev, ki so nastopali na Livških Ravnah, tudi Balky, Sandi in Miloš) je ponovno presenetila tokrat še številčnejše gledalce na turnirju v Bečju. In tako dokazala, da zna igrati tudi na travi, da zna povoziti nasprotnike z lepo, kombinatorno igro, in jih spravljati v obup. Kotarji so več kot prepričljivo opravili svoje delo na vseh treh tekmah v predtekmovanju in brez težav napredovali med najboljših osem. Kot zanimivost pa naj dodamo tudi, da so prav vsi člani ekipe zadeli!! Seveda je bilo razpoloženje vseh izjemno, in po tako uspešnem dnevu so komaj čakali na naslednji dan, ko jih je čakala tekma četrtfinala. Ta se je končala v prid nasprotnikov, kateri sicer tudi prihajajo iz breginjskega kota in jim v nadaljevanju turnirja želimo veliko sreče. Razočaranje je sicer bilo opazno, a ekipa že gleda naprej in poraz jemlje kot prepotrebno izkušnjo. Pravzaprav pa bi bilo že senzacionalno, če bi kaj tako odmevnega, kot jim je uspelo na Livških Ravnah, spet ponovili na turnirju dva dni pozneje! A verjamem, da taki časi še prihajajo;)

V soboto popoldne, 16. avgusta, se je ekipa odpravila na turnir v Bečju, katerega že več let zapored uspešno prirejajo krajani Idrskega. Že takoj ob prihodu smo bili skoncentrirani in prepričani v napredovanje iz skupine. Tudi zasedba, ki smo jo uspeli spraviti skupaj, je bila pripravljena poseči tudi po najvišjih mestih. Po drugi strani pa našega igranja na travi takrat še nismo mogli oceniti, saj na njej še nikoli nismo igrali skupaj. Naša največja pomanjkljivost pa je gotovo bila, da nikakor nismo uspeli najti vratarja. Vseeno smo pred prvo tekmo, pred katero smo veljali za velike favorite, sedli skupaj in se potrebne stvari dogovorili. Za našega vratarja smo izbrali Aleša, tekmo pa vzeli kot pripravo na kasnejše, resnejše grožnje.

Predtekmovanje; skupina A, prva tekma:

Kotarji 5 : 1 Team 94

Strelci za Kotarje: Srečko, Jure, Sandi, Erik, Aleš

Začelo se je z našim lepim kombiniranjem, nekajkrat smo poskušali z dolgimi predložki pred vrata nasprotnikov. Ti so v začetku prikazali dober odpor in naše poskuse učinkovito zaustavljali. Po začetni neuspešnosti pa je po predložku s strani do žoge le prišel Srečko in nas popeljal v vodstvo. Z zadetkom smo se tudi ostali sprostili in z lepo igro v prvem polčasu še dvakrat premagali nasprotnega vratarja. Kot prvi je bil uspešen Jure, ob koncu prvega polčasa pa je z natančnim strelom od daleč a prepričljivo vodstvo poskrbel Sandi. Med odmorom je prišlo do spremembe na golu, saj je mesto vratarja zasedel Srečko, Aleš pa je vstopil v igro. Ta poteza se je za uspešno izkazala že takoj po začetku drugega polčasa, saj je Aleš takrat na nasprotnikovi polovici ukradel žogo in brez težav zadel. Kmalu zatem se je med strelce vpisal še Erik. Ekipa je nato tekmo želela brez pretiranih naporov pripeljati do konca. Vseeno pa se je tudi mladim nasprotnikom ves vložen trud obrestoval in po napaki našega vratarja so le prišli do zadetka. Kljub temu pa smo bili z našo igro zelo zadovoljni in obenem smo bili pripravljeni, da jo na naslednji tekmi še izboljšamo.

Predtekmovanje; skupina A, druga tekma:

Kotarji 6 : 0 Esmeralda

Strelci za Kotarje: Srečko 2, Jure 2, Sandi 2

Tekmo, na kateri smo potrošili še manj moči kot na prvi, smo igrali proti simpatični ekipi domačinov. Tudi tokrat pa je bilo do prvega zadetka potrebno počakati kar nekaj časa. Vseeno pa je z njim prišlo do večje sproščenosti in tudi večje učinkovitosti Kotarjev. Po dvakrat so zadeli Srečko, Jure in Sandi. Velja pa omeniti tudi, da je bila premoč očitna in da bi rezultat lahko bil še višji. Torej še enkrat le priprava na tekmo, ki je kasneje odločala o zmagovalcu skupine A. Tudi igralci smo se med tema dvema tekmama dodobra spoznali in si določili igralne položaje. In tudi na tretji tekmi smo si želeli dobre igre ponoviti, ustrezalo pa nam je tudi, da tokrat nismo veljali za favorite. Nadejali smo se novega uspeha, in kasneje nasprotnikom z izjemno igro prizadejali boleč poraz.

Predtekmovanje; skupina A, tretja tekma:

Kotarji 4 : 0 Idrsko

Strelci za Kotarje: Miloš, Balky, Srečko, Robi

Tekma se je začela s številnimi streli proti golu, niti eden pa ni ogrozil vratarjev. Prvo večjo priložnost pa smo si priborili Kotarji, in sicer je to bil prekršek nasprotnikov kakih dvajset metrov od gola. S strelom po tleh je poskusil Miloš, žoga pa se je od noge nasprotnika odbila in spremenila smer leta, s tem pa tudi presenetila vratarja, ki je bil nemočen. Tako smo povedli in se obenem bolj osredotočili na obrambo. Nato pa je v enem izmed naših protinapadov eksplodiral Balky, prehitel celotno obrambo, streljal, a vratar je njegov poskus odbil. Vseeno Balky ni popustil, si žogo ponovno priboril in zadel. In s tem nas popeljal v povsem zasluženo in veliko prednost pred nadaljevanjem. A tudi v nadaljevanju nismo niti enkrat dopustili nasprotnikom, da bi sprožili strel na gol, sami pa igrali izjemno. Organizirano v obrambi in zanesljivo v napadu. Tako je sledilo še občutnejše vodstvo in prepričljiva zmaga proti favoritom. Zanjo sta v drugem polčasu poskrbela Srečko in Robi. Veselje je bilo nepopisno, vsi člani ekipe smo zato ob koncu prvega tekmovalnega dne zmage dodatno proslavili.

Skupaj smo se odpravili v bife Zder, si privoščili zasluženo pijačo in se sprostili v Nadiži…

Že naslednji dan pa se je turnir nadaljeval. Kotarji smo za nasprotnike dobili izkušeno ekipo Zuride. V ekipi je bilo začutiti veliko optimizma, igralci smo bili pripravljeni na nov izziv. V tekmo smo se odpravili z veliko željo po dokazovanju.

Četrtfinale:

Kotarji 0 : 3 Zuride

Na prizorišče smo prišli polni želje in motiva, da nam že prvič na tovrstni podlagi uspe uvrstitev med prve štiri, kar bi bil velik uspeh za vse nas… Tekma se je začela z rahlim zamikom, tako da je bilo čakanje na nastop prav mučno! Stopili smo na igrišče in se samozavestno pripravljali na nastop, kajti zavedali smo se, da imamo tudi proti tako izkušenemu nasprotniku svoje priložnosti. Igra se je začela brez izrazitih priložnosti na obeh straneh in se v tem ritmu nadaljevala vse do prekinitve zaradi poškodbe nosu nasprotnega vratarja, ki jo je staknil ob posredovanju ob avt liniji, ko ga je Jure poskušal preskočiti, a ga je po nesreči s kolenom zadel v predel nosu! Kmalu se je igra normalno nadaljevala in zdelo se je, da nihče nima prave želje po dosegi zadetka. Zuride so izvajali prvi kot in po napaki obrambe, ko je žoga preletela vse obrambne igralce, je žogo naprotnik poslal z glavo v nebranjen del mreže. Tik pred iztekom prvega polčasa so nasprotniki izvajali še en kot, tokrat iz nasprotne smeri in še enkrat na zelo podoben način zadeli. V drugi polčas smo krenili z željo po čim hitrejšem zadetku in posledično vse sile usmerili v napad, toda ta želja se je zdela iz minute v minuto manj verjetna in dokončno propadla ob prejetju še tretjega zadetka.

Vseeno po tekmi razočaranje ni bilo preveliko. Ob hrani in pijači, ki jo je pripravil organizator, smo si ogledali še preostale četrtfinalne tekme, ter zaključili uspešen, predvsem pa prijeten vikend z kopanjem v Nadiži in partijo odbojke v kampu Zder.

Veselimo se že prihodnjih nastopov!

4 komentarji

 1. Ja škoda da smo izpadli z boljšo igro, vendar tak je nogomet. Upam da se bomo kmalu udeležili še kakšnega turnirja. 🙂

 2. Ja, prvo malo večje razočaranje na turnirjih, ma tud to mora bit, nas mal okrepi!

 3. Nekaj igralcev naše ekipe je sploh prvič v življenju igralo na travi in v tej še nastajajoči ekipi, tako da smo lahko vsi brez kakršnega koli dvoma izjemno zadovoljni! Škoda le, da nam ta vikend nikakor ni uspelo najti vratarja in smo bili “prisiljeni” v gol postaviti Aleša, ki bi lahko ogromno pripomogel v obrambi, pa tudi v napadu… pač je edini ki se ne boji žoge! 🙂
  Pokazalo se je, kako pomemben člen ekipe je vratar… tega smo se zavedali! Zgodilo pa se je ravno to kar smo se vsi potihoma bali!
  Glede na odzive ob povabilu na ta turnir, pa sem bil skoraj prepričan, da nam ne bo uspelo sestaviti ekipe! Pa nam je in verjamem, da ni bilo zadnjič! Dokazali smo, da tudi na travi znamo igrati!

 4. Tut jst nebi reku, da je na koncu prevladovalo razočaranje. Res je, da smo imeli zelo lepo priložnost za uvrstitev v polfinale, a je na žalost nismo izkoristili. Vseeno pa smo dokazali, da znamo igrati in se kljub porazu v četrtfinalu dan prej pokazali kot izjemno kvalitetna ekipa, ki je glede na prikazano imela možnost tudi za končno zmagoslavje!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: