• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Kratka klop v kombinaciji s peklensko vročino!

Vse to, kar je navedeno v naslovu članka, nam na sobotnem turnirju na Ponikvah ni bilo ravno v pomoč pri igranju. Imeli smo precejšnjo srečo z žrebom, a se žal zaradi kratke klopi in resnično izjemne vročine, ki je vladala ta dan, nismo uspeli prebiti med osmerico najboljših ekip.

Ponikve 2009_skupna

Kotarji

V soboto, 8. avgusta, smo se odpravili proti Ponikvam, kjer v preteklosti še nismo igrali. Prizorišče, kjer se je turnir odvijal, je bilo zelo lepo urejeno, dobro pa je bilo pripravljeno tudi igrišče, na katerem so se skozi celoten dan odvijali napeti in zanimivi nogometni boji. Končno je bilo tudi vreme organizatorjem naklonjeno (v preteklih šestih letih je padal dež!), kar je nakazovalo na uspešno izpeljano prireditev.

Kmalu po našem prihodu smo se podali na igrišče. Svojo prvo tekmo smo odigrali proti ekipi Odpisani. Nadejali smo se zmage, a na koncu vendarle morali priznati poraz. Usodni sta bili napaki v obrambi, kateri so nasprotniki znali kaznovati in tako zabili lahka zadetka.

Kotarji: Marko, Erik, Darko, Robi, Aleš, Srečko, Balky

Predtekmovanje; skupina D, prva tekma (13:30):

Kotarji 1 : 2 (0:1) Odpisani

Strelec za Kotarje: Darko

kartoni: Aleš, Erik

(PRE)HITRO PREJELI ZADETEK, V KONČNICI TEKME ZA LAS PREKRATKI
Tekmo smo Kotarji začeli zelo previdno. Kar nekaj časa smo držali žogo, po zapravljenem napadu pa so prvič zapretili tudi nasprotniki. Po strelu s kakšnih desetih metrov je najprej Marko žogo spretno odbil, v kazenskem prostoru pa se naši branilci niso znašli in žogo še enkrat prepustili Odpisanim. Njihov igralec je tokrat izjemno priložnost izkoristil in neoviran zadel nebranjen del mreže. Po zaostanku smo torej morali loviti zaostanek. Vse prevečkrat smo akcije hitro zaključevali, le redko pa se nam je uspelo prebiti pred nasprotni gol. Tudi nasprotniki si niso ustvarili večjih priložnosti in v drugi polčas smo krenili le z enim zadetkom zaostanka. Tega smo poskušali takoj v uvodu v drugi polčas izničiti. Na žalost so bili vsi poskusi neuspešni. A Kotarji smo se borili naprej in po hitrem protinapadu je z razdalje močno streljal Darko in poskrbel za izenačenje. V lovu na zmago sta si rumen karton prislužila Aleš in Erik. Kotarji smo še naprej napadali, a si privoščili novo napako v obrambi, ko ponovno nismo izbili žoge. Odpisani so ponujeno darilo seveda z odprtimi rokami sprejeli in ponovno prešli v vodstvo. Ob koncu tekme pa je Aleš zapravil enkratno priložnost, katero si je ustvaril po samostojnem prodoru. Preigral je kar tri nasprotnike, njegov strel pa je čuvaj mreže uspel odbiti. Tako so se zmage veselili Odpisani.

Po porazu na prvi tekmi so nam še vedno ostale minimalne možnosti za napredovanje iz skupine. Za to pa je bilo potrebno naslednje nasprotnike premagati z visoko gol razliko. Na žalost pa nam je na drugi tekmi zmanjkalo moči, saj smo na klopi imeli samo eno menjavo, rezervna klop naših nasprotnikov pa jih je premogla kar pet. Čeprav smo si oboji na tekmi pripravili veliko lepih priložnosti, pa so skozi celotno srečanje bili za odtenek boljši igralci ekipe Stric O3 in na koncu zasluženo slavili.

Predtekmovanje; skupina D, druga tekma (14:30):

Kotarji 0 : 1 (0:0) Stric O3

ZASLUŽENA ZMAGA NASPROTNIKOV
Že v prvem napadu so si nasprotniki priborili penal. Nespretno posredovanje naše obrambe je namreč izkoristil hitri nasprotni napadalec, ki je bil nato v kazenskem prostoru zaustavljen. Izvajalec najstrožje kazni je žogo ustrelil čez gol in tako zapravil veliko priložnost za vodstvo. Po novi zapravljeni priložnosti Strica O3 pa smo do svoje prišli tudi Kotarji. Erik je prodrl po levi strani, njegov strel pa je vratar odbil v kot. Nekaj minut kasneje je sledila nova priložnost, ko je Srečko podal do Robija, čigar strel je preletel celoten gol. V naslednji nevarni akciji Kotarjev je poskusil še Aleš, a bil tudi on nenatančen. V drugem polčasu pa so bili precej nevarnejši naši nasprotniki. Prvi nevaren strel na gol je Marko še uspel odbiti, v naslednjem napadu pa je bil nemočen, saj je nasprotnik meril natanko v spodnji levi kot. Da se Kotarji nismo vdali, so pokazali novi napadi, kjer smo nevarno zapretili. Z obrata je poskusil Aleš, Darko je streljal od daleč, najlepšo priložnost na tekmi pa je zapravil Balky. Z vratarjem se je pomeril iz oči v oči, po njegovem strelu pa je žoga za las zgrešila gol. Tudi nasprotniki so večkrat nevarno zapretili, vseeno pa so se bolj kot na nov zadetek osredotočili na branjenje zanje ugodnega rezultata. Na koncu so torej zmagali, Kotarji pa smo tako končali s turnirjem.

Vsekakor bi nam bilo precej lažje, če bi imeli kakšnega igralca več. Obema ekipama smo bili konkurenčni in prav vsaka ekipa v skupini je imela enake možnosti za napredovanje. Nam se je tako maščevala predvsem kratka klop, usodne pa so bile tudi napake v obrambi.


2 komentarja

 1. Kva je blo močn sonce… 😀 😀

  Res bi rabli še kako menjavo več! Slikce pa so lepe ratale! 😉

 2. V takmu soncu bi blo čudno, če ne bi ratale tako lepo svetle! 🙂
  Upam, da bo tud naslednjo soboto tako vreme kot je blo na temu turnirju!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: