• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Na Obalo s pokalom v roki! ;)

V petek, 17, julija, smo se tik pred iztekom roka za prijavo dogovorili, da se odzovemo povabilu in se udeležimo turnirja, ki je potekal dan kasneje na Godoviču. To je bil naš daleč najbolj oddaljen turnir od vseh, ki smo se jih udeležili do sedaj! Večina naših mlajših fantov je imela za ta dan predviden odhod na morje in tako je bil ta turnir dejansko “na poti”. Prav zaradi tega je bila tudi odločitev o udeležbi precej lažja, čeprav je pot preko Logatca sicer precej daljša kot po primorski strani. Pri odločitvi, da se udeležimo turnirja, je zmagala želja po igranju nogometa. Kot se je na koncu izkazalo, je bila to zelo dobra odločitev, kajti vsi smo se imeli zares lepo … Lepi občutki nas napolnijo, ko se spomnimo na dvig pokala in na izjemno vzdušje, ki je vladalo na samem turnirju, pa tudi kasneje, na poti proti Obali. Na koncu smo se nastanili v apartmaju v Piranu, kjer smo na kratko proslavili naš uspeh in nato hitro zaspali! 😉

V soboto, 16. julija, smo kmalu po kosilu krenili na pot, čeprav nas je prva tekma čakala šele okoli 18h! Kmalu nas je ujela huda nevihta, ki ni pojenjala vse do našega prihoda v Godovič. Na srečo nam je pot krajšala prijazna Nemka, ki nam je zaupala številne zanimivosti z njenega popotovanja po Evropi. S precejšnjimi težavami smo le odkrili natančno lokacijo turnirja, kajti turnirsko dogajanje je potekalo blizu umetnega jezera, imenovanega “Bajer”, ki se nahaja precej izven vasi! Na začetku smo bili vsi začudeni nad dimenzijami, betonsko podlago, “plankami” in izgledom igrišča, predvsem pa smo se zavedali, da bi nam lahko igra na odboj ob teh minimalnih dimenzijah igrišča in golov lahko predstavljala precejšnje težave. Toda vse je enkrat prvič in prav je, da smo poizkusili igrati tudi na ta način. Iz tekme v tekmo nam je šlo bolje, tako da smo bili ob vsakem novem vstopu na igrišče boljši in nevarnejši. Škoda le, da nam je v polfinalni tekmi sreča obrnila hrbet in preprečila, da bi šli do konca! Toda kljub vsemu smo se imeli zelo lepo!

Godovič 2009_12

Godovič 2009_13

Na turnirju je nastopilo 16 ekip, katere so bile razporejene v štiri skupine s po štirimi ekipami. Iz vsake skupine pa so v nadaljevanje (četrtfinale) napredovali najboljši dve ekipi. Sami smo se nadejali napredovanja, vedeli pa smo, da nas čaka težko delo ter da bo potrebno na vsaki tekmi iztisniti maksimum. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Baksuzi. Želeli smo zabeležiti prvo zmago in si tako že na široko odpreti pot v četrtfinale, a so nas mladi fantje z disciplinirano igro postavili v zahteven položaj.

Kotarji: Darko, Robi, Aleš, Srečko, Aleksander

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (18:10):

Kotarji 1 : 3 (0:1) Baksuzi

Strelec za Kotarje: Aleksander

TURNIR SE NI ZAČEL OBETAVNO, SAJ SMO ŽE NA PRVI TEKMI ZABELEŽILI PORAZ
V tekmo smo Kotarji krenili obetavneje, saj smo si že na samem začetku uspeli izboriti nekaj strelov od daleč. Bližje golu nam ni uspelo priti, saj so nasprotniki prostor dobro zakrivali, prav tako pa smo morali biti pozorni na njihove nevarne protinapade. Krasila jih je tudi dobra tehnična podkovanost, zato jim je bilo zelo težko odvzeti žogo. Kljub temu smo svoje napade zaključevali z nevarnimi streli, a njihov igralec na golu je vse uspel odbiti. Po hitrem protinapadu pa so Baksuzi povedli in vse do polčasa nadzorovali potek tekme. Seveda je bilo v drugem polčasu potrebno izenačiti. Osredotočili smo se na napad in z dobro igro v obrambi nam je uspelo priti do številnih priložnosti. Tudi Baksuzi so v napadu igrali odlično in v prvih minutah polčasa našli luknjo v obrambi ter z zadetkom le še povišali prednost. Za zmanjšanje rezultata sta kmalu poskrbela Aleš in Aleksander. Prvi je podal lepo podajo pred gol, Aleksander pa je žogo preusmeril v mrežo. A kaj kmalu so nasprotniki uspeli izničiti tudi ta zadetek. Po novi hitri akciji so zadeli še tretjič in tako dokončno tekmo prevesili na svojo stran.

Godovič 2009_1

Godovič 2009_2

Godovič 2009_3

Godovič 2009_4

Kotarji smo bili po tekmi vidno razočarani. Seveda smo se zavedali, da bo za napredovanje potrebno premagati oba naslednja nasprotnika, o njuni moči pa se nam sploh ni sanjalo. Kasneje smo si ogledali tekmo, na kateri sta igrala, in opazili, da nista tako močna kot naš prvi tekmec. Vseeno pa je bilo potrebno, kot smo že prej omenili, zmagati na obeh tekmah. Na prvi smo svoje delo opravili suvereno …

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (19:10):

Kotarji 8 : 4 (5:1) Bejevci

Strelci za Kotarje: Robi 4, Aleš 2, Srečko, Darko

IZJEMNO RAZPOLOŽEN NAPADALNI DVOJEC TER PREPRIČLJIVA ZMAGA
Težko je opisati osredotočenost na tekmo, ki se je takoj na začetku tekme pokazala pri Kotarjih. V tekmo smo krenili zelo odločno in zagnano, in prav temu lahko pripišemo zgodnji šok, ki je sledil. Bejevci so namreč po napaki v obrambi uspeli zadeti že v prvi minuti srečanja in tako bistveno zmanjšali naše možnosti za končno zmago. A Kotarji se nismo dali. Obramba Bejevcev je zdržala le kakšne tri minute, ko je sledila prava kanonada z naše strani. Med same tekmo smo spremenili tudi postavitev na igrišču in tako sta v napadu skupaj zaigrala Aleš in Robi, ki sta prerešetala mrežo nasprotnikov. Že v prvem delu sta skupaj zadela štirikrat, kar trikrat pa je bil uspešen Robi. Gol je dodal še Darko in na odmor smo Kotarji odšli z velikansko prednostjo štirih zadetkov. Drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Kotarji smo bili z mislimi že pri naslednji tekmi ter tako vidno popustili, kar so nasprotniki znali kaznovati. Z dvema zadetkoma se jim je uspelo ponovno vrniti v tekmo. A tudi tokrat le za nekaj časa, saj sta z izjemnim kombiniranjem Aleš in Robi v naslednjih minutah zadela vsak še enkrat. Bejevci se niso dali in zadeli še svoj četrti zadetek, prepričljivo zmago pa je na koncu z zadetkom potrdil Srečko.

Godovič 2009_5

Godovič 2009_6

Godovič 2009_7

Godovič 2009_8

Godovič 2009_9

Godovič 2009_10

Godovič 2009_11

Tako smo se ponovno vrnili v boj za napredovanje. Potrebna je bila še ena zmaga, v katero pa smo po visoki zmagi vsi verjeli. Visoka samozavest pa bi lahko ponovno prinesla kakšen poceni zadetek nasprotnikov, česar pa si na tako pomembni tekmi nismo smeli dovoliti. Tako smo se dogovorili, da bo potrebno bistveno bolj garati v obrambi, saj smo do te tekme prejeli preveč zadetkov. Naši pogovori so obrodili sadove, saj nam je uspelo z disciplinirano igro žogo večji del tekme držati v naši posesti. Poleg tega smo bili izjemno nevarni v napadu, v obrambi pa nasprotniku nismo dovolili izrazitih priložnosti.

Predtekmovanje; skupina B, tretja tekma (20:30):

Kotarji 4 : 1 (2:0) Anal paz gol

Strelci za Kotarje: Aleksander 2, Robi, Darko

ŠE DRUGA PREPRIČLJIVA ZMAGA IN NAPREDOVANJE V ČETRTFINALE
Končno je tudi nam uspelo zadeti prvi gol na tekmi in povesti. Na prejšnjih dveh tekmah smo bili vedno primorani loviti zaostanek, tokrat pa smo po zadetku igro nadzorovali in igrali brez nepotrebnega pritiska na naši strani. Prvi gol je kmalu po začetku srečanja mojstrsko zabil Aleksander, ki je bil v prvem polčasu uspešen še enkrat. Visoko vodstvo nam je prinašalo dobro popotnico za drugi polčas, v katerega smo prav tako krenili izjemno disciplinirano. Nasprotniki so si uspeli priboriti le redke priložnosti, a na srečo jim ni uspelo zadeti. Je pa zato bil uspešen Darko, ki je na nasprotni polovici ukradel žogo nasprotniku in natančno zaključil. Z nasprotniki se je poigral tudi Robi, ki je preigral kar dva, na koncu pa matiral tudi igralca na golu. Ekipa Anal paz gol se ni dala in uspela zadeti svoj častni zadetek. Več pa jim do konca tekme ni uspelo in tako smo se Kotarji veselili napredovanja.

Godovič 2009_14

Godovič 2009_15

Godovič 2009_16

Čakala pa nas je že naslednja zahtevna in pomembna preizkušnja. V četrtfinalu smo naleteli na nasprotnika, ki je v predtekmovanju zabeležil kar tri zmage. Naše napredovanje v polfinale pa je bilo na koncu popolnoma zasluženo in prepričljivo, četudi rezultat na to ne kaže. Spet smo po visokem vodstvu dovolili nasprotnikom, da se približajo in tako morali v zaključku tekme garati za zmago.

Četrtfinale (21:10):

Kotarji 3 : 2 (2:0) Log-Zaplana

Strelca za Kotarje: Aleksander 2, Aleš

PO PREPRIČLJIVEM VODSTVU RAZBURLJIV ZAKLJUČEK TEKME
Da na turnirju v Godoviču Kotarji merimo visoko ter da si želimo napredovanja v polfinale, je pokazal že sam začetek tekme, ko smo si z napadalno igro pripravljali številne priložnosti. Aleksander je z zadetkom znova pripomogel k mirnejšemu nadaljevanju z naše strani. Kljub vodstvu pa smo prevladovali na igrišču in bili še naprej boljši na igrišču. Vratarja je s strelom od daleč premagal še Aleš in z visoko prednostjo dveh zadetkov smo odšli na odmor. Drugi polčas so odločneje začeli nasprotniki in imeli v uvodnih minutah kar nekaj priložnosti za znižanje izida. Zapravili so prav vse, na drugi strani pa je po lepi akciji Kotarjev Aleksander le še povišal vodstvo. Do znižanja izida so nasprotniki prišli v samem zaključku tekme. Robi se je predolgo držal planke, kar je sodnik kaznoval s “penalom” (strel na prazen gol čez celo igrišče). Tega so nasprotniki zadeli in nato Kotarje stisnili na njihovo polovico. Kmalu so zadeli še enkrat in poskrbeli za razburljiv zaključek tekme. Vseeno pa jim ni uspelo zadeti še tretjič in izida poravnati, saj je kmalu po njihovem drugem zadetku sodnikova piščalka naznanila konec srečanja.

Godovič 2009_17

Godovič 2009_18

Kotarji smo se tako veselili napredovanja med štiri najboljše. Po četrtfinalu so si lahko privoščili kar dolg počitek, saj so se morali odigrati še trije četrtfinalni dvoboji, tem pa je sledila tudi zanimiva popestritev na turnirju. Organizatorji so namreč pripravili tekmovanje za plato piva, kjer so morali igralci zadeti nasprotni gol z odbojem od planke. Tisti, ki so bili v enem od dveh strelov uspešni, so se prebili v finale. Tekmovanja se je udeležilo okoli 30 igralcev, srečo pa so poskusili tudi Aleš, Aleksander in Darko. Slednjemu se je uspelo prebiti v finale, kjer je v konkurenci sedmih tekmovalcev za las zgrešil in tako mu lepe nagrade ni uspelo izboriti. 🙂 Je pa zato vsaj za trenutek iz misli pregnal polfinalno tekmo, ki je sledila takoj po zaključku tega tekmovanja. Pomerili smo se proti ekipi, katero smo srečali že lani v polfinalu turnirja na Livških Ravnah (takrat smo bili uspešnejši) in katera nas po našem mnenju neupravičeno enači z zelo grobo in nešportno ekipo. Na koncu pa s svojimi izpadi sama naredi živčno tekmo. Tokrat se je tekma končala z neodločenim izidom, sledili pa so streli na prazen gol, kjer so se nasprotniki veselili zmage.

Polfinale (23:00):

Kotarji 0 : 0 Dole (0 : 1 po streljanju “penalov”)

PONOVNO ZA LAS ZGREŠILI FINALE
Še preden se je tekma sploh dobro začela, smo bili s strani sodnika oboji opozorjeni, naj igramo športno igro, brez prekrškov in provokacij. Tekma pa je potekala podobno kot lani na turnirju na Livških Ravnah. Tudi tokrat smo pobudo prevzeli mi. Ustvarili smo si veliko priložnosti, a številni poskusi so šli mimo ali čez gol, kar nekaj pa jih je nasprotni igralec na golu ubranil. Nasprotniki so večkrat zapretili s hitrimi protinapadi, a so nam le redki streli predstavljali probleme. Tempo igre je bil na zelo visokem nivoju, priložnosti pa je bilo iz minute v minuto več. Še najlepše pa smo Kotarji zapravili v samem zaključku srečanja. S streli od daleč je poskušal Aleš, najlepša priložnost na terkmi pa se je ponudila Darku, ki je žogo spravil že na golovo črto, a jo je nasprotnik v zadnjem trenutku odbil. Končalo se je torej z rezultatom 0:0 in sledili so streli na prazen gol. Kotarji smo še enkrat zapravili priložnost za finale, ki je bilo tako blizu. Zgrešili smo kar trikrat, prav zadnji strel nasprotnikov pa je bil za nas usoden. Tako smo obstali v polfinalu, razočaranje pa je bilo veliko, kar je tudi razumljivo.

Godovič 2009_19

Godovič 2009_20

Godovič 2009_21

Godovič 2009_22

Godovič 2009_23

Za tretje mesto (23:40):

Kotarji : ŠD Godovič (3 : 2 po streljanju “penalov”)

Strelec za Kotarje – po penalih: Aleksander 3

Kasneje so sledili še eni streli na prazen gol. Tokrat se je izkazal Aleksander, in le njemu se lahko zahvalimo za končno tretje mesto. Ostal je zbran do konca, kar tri od svojih štirih strelov pa je zadel. Lahko nam je žal, da ni streljal že proti ekipi Dole, saj bi v tem primeru imeli več možnosti za finale. A z doseženim moramo biti zadovoljni. Dosegli smo še eno odlično uvrstitev in se skozi celoten turnir imeli lepo. Lepo je bilo tudi na poti v Piran, še lepše pa doma, kjer so nam za uspeh čestitali mnogi prijatelji. Na koncu je potrebno pohvaliti organizatorje, ki so kljub slabemu vremenu turnir speljali brez zapletov. Naši krvniki iz polfinala, ekipa Dole, je kasneje v finalu premagala naše prve nasprotnike, ekipo Barksuzi in poleg pokala za prvo mesto prejela tudi prehodni pokal.

Godovič 2009_24

Godovič 2009_25

Godovič 2009_26

Godovič 2009_27

Godovič 2009_28

Godovič 2009_29

Godovič 2009_30

Godovič 2009_31

5 komentarjev

 1. Odlično je blo včeri! Škoda edino tisto polfinale da ni šla vsaj ena žoga v gol med igro, k tolk k smo mel strelov… za tist mini gol zadet morš met pa tud ful sreče, ki jo pa na tej tekmi res nismo mel… se je pr “penalih” kasnej samo potrdilo!

  Morm pa povdart in mislim, da se strinjate vsi k ste jih kdaj vidli igrat, da tako ne fair ekipo kot je ta, proti kateri smo igral v polfinalu in že parkrat na drugih turnirjih, težko najdeš! Stalno neke totalno butaste fore in provokacije…

 2. Važno da smo pokazali da se ni za igrat z nami, ne samo fore in provokacije kar se tiče grobosti da ne omenjamo;)

 3. čestitam za nov pokal se pa strinjam z jozotom!!!

 4. Hvala za članek, pa še enkrat čestitke za izjemen uspeh!

 5. Lepo opisano dogajanje… bi moral jst napisat, tko da Robi, hvala k si zrihtu namesto mene! 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: