• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Potegnili najkrajšo!

Na turnir v Sužidu smo se odpravili z željo, da znova dokažemo, česa smo sposobni. Obenem pa nam je vsaj na prvih dveh tekmah pripadla vloga papirnatih favoritov, katero pa smo kasneje morali potrditi tudi na igrišču. Vsekakor v soboto že na prvih dveh tekmah ni bilo lahko, pravo bitko za vsako žogo pa smo spremljali tudi na tekmi, ki je odločala o potniku v polfinale. Tega smo tudi dosegli, dan kasneje pa smo imeli izjemno priložnost, da si zagotovimo finale in tekmo s Flamengom, ki je na koncu zanesljivo slavil prav proti našim krvnikom iz polfinala, ekipi Kamno. Ti so namreč v finale napredovali po zaslugi razpoloženih strelcev s penalov, saj se je tekma končala z neodločenim izidom. Tako smo izpustili veliko priložnost, da se uvrstimo vsaj na drugo mesto, na koncu pa si nismo uspeli priboriti niti tretjega, saj smo še enkrat več izgubili po streljanju penalov – tokrat proti ekipi Sarma bar.

A naj se vrnemo na sam začetek. V soboto, 11. julija, smo se odpravili proti Sužidu. Žreb nam je za prvega nasprotnika določil ekipo Team 94. Zavedali smo se, da bo najverjetneje prav ta tekma tudi odločila zmagovalca skupine, in prav zaradi tega smo vanjo krenili zelo odločno in previdno.

Kotarji: Aleš, Robi, Srečko, Simon M., Jure, Boris, Darko, Erik

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (15:30):

Kotarji 1 : 0 (0:0) Team 94

Strelec za Kotarje: Robi

ZMAGO SMO SI ZAGOTOVILI V ZADNJI MINUTI
Tekma se je začela kar precej živčno in na obeh straneh je bilo mogoče videti kar nekaj napak v igri, ki pa vendarle niso bile usodne. Pobudo na tekmi smo prevzeli mi, z željo, da bi nam uspelo čimprej zadeti. Kljub ofenzivni igri in naporu, ki smo ga vlagali v prvem polčasu, do kakšne izrazitejše priložnosti za gol nismo prišli. Tudi strelov od daleč, ki smo jih sprožili, ne gre podrobneje omenjati, velja pa izpostaviti zapravljeno priložnost Aleša, ki se je znašel sam pred golom, a mu je nasprotnik žogo še pravočasno izbil. Tako smo na odmor odšli z rezultatom, ki vsaj nam ni ustrezal. V drugem polčasu smo si zato zadali enako nalogo – žilavemu in trdnemu nasprotniku zabiti gol. Ponovno smo vse moči usmerili v napad in posledično v obrambi puščali veliko prostora. Tudi ekipa Team 94 je tako prišla do svojih priložnosti, katerih pa na našo srečo ni uspela realizirati. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z remijem, pa je Kotarjem le uspelo zadeti. Pobudo je na sredini igrišča prevzel Boris, ki je krenil proti golu in za seboj pustil kar dva nasprotnika. Z desne  strani je v kazenskem prostoru našel Aleša, čigar strel je vratar uspel odbiti, a le do Robija, ki se je po natančnem strelu skupaj s soigralci veselil zmage. Ta je namreč bila z zadnjim sodnikovim žvižgom potrjena le kakšno minuto kasneje – gol je namreč padel v samih izdihljajih tekme.

Seveda smo bili z doseženim zadovoljni. Dosegli smo pomembno zmago in se že spogledovali z osvojitvijo prvega mesta v skupini. Ekipa Team 94 je svoje razočaranje potešila na tekmi proti Azzurom z rezultatom 2:0. Tako je nam na drugi tekmi v skupini zadoščala že točka, a smo se kljub temu odločili, da bomo igrali na zmago. Nenazadnje smo veljali za velike favorite …

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (17:30):

Kotarji 3 : 1 (2:0) Azzuri

Strelca za Kotarje: Robi 2, Erik

UPRAVIČILI PRIČAKOVANJA IN KOT ZMAGOVALCI SKUPINE NAPREDOVALI
Že takoj na začetku tekme se je pokazala naša odločnost in precej bolj povezana igra kot na prvi tekmo. Tudi akcije so stekle in pogosto nam je uspelo izigrati nasprotnika in nevarno zapretiti. Prvi poskusi so zleteli mimo gola, kljub temu pa je Robi poskrbel za zgodnje vodstvo. Po Darkovi podaji se je spretno zagradil in iz obrata spravil žogo v mrežo. Ni minilo dolgo, ko je svojo priložnost izkoristil tudi hitri Erik, ki si je priboril dovolj prostora za strel in matiral vratarja. Kasneje je prvič na turnirju klonil naš odlični vratar Srečko, a za miren zaključek tekme je z novim zadetkom poskrbel Robi. Kasneje so svoje priložnosti zapravili tudi drugi igralci Kotarjev, a bili na koncu z izkupičkom vseeno zadovoljni. Tudi nasprotniki pa so nam prijateljsko segli v roke.

Veselili smo se torej napredovanja v četrtfinale, a nas je pravi test čakal šele na tej tekmi. Potrebno je bilo zmagati, saj bi v primeru poraza vse naše prejšnje prizadevanje bilo zaman. Za nasprotnike smo dobili ekipo Alitra, sestavljeno iz kadetov in mladincev NK Kobarid, za katero večkrat na turnirjih igra tudi Aleš. Tokrat jim je stal nasproti ter s pomočjo vseh Kotarjev tvoril močno obrambo, kateri niso bili kos niti hitri in spretni nasprotniki.

Četrtfinale (18:30):

Kotarji 2 : 1 (1:0) Alitra

Strelec za Kotarje: Robi 2

IZJEMNA OBRAMBA KOTARJEV TER UČINKOVITI PROTINAPADI
Na tekmi, ki je bila za obe ekipi zelo pomembna, smo pobudo prepustili nasprotnikom. Ti so dolgo časa organizirali napade, a jim nikakor ni uspelo priti do zaključnega strela. Izjemna obramba z Darkom in Alešem na čelu je bila zelo učinkovita, prav tako pa so priložnosti iz protinapadov nasprotnike še kako ogrele. V prvem protinapadu je bil blizu zadetku Jure, že nasednjo akcijo pa si je nepopustljivi Erik priboril žogo na nasprotni polovici in jo podal proti Robiju, ki jo je s prve ustrelil proti golu in presenetil tudi nasprotnega vratarja. Po vodstvu smo se še intenzivneje posvetili obrambi, a kljub temu Alitri ob koncu polčasa dovolili enega redkih strelov proti golu. Tokrat se je z izjemnim posredovanjem izkazal Srečko. Tako nam je uspelo zadržati vodstvo do polčasa. Drugi polčas je potekal podobno. Alitra je takoj začela z napadalno igro in iskala zadetek, a jim to nikakor ni uspelo. Kasneje je v kazenskem prostoru Alitre odlično reagiral Simon M., ki je žogo preusmeril v vratnico. S strelom od daleč sta poizkusila tako Darko, kot tudi Boris, a jima ni uspelo zatresti mreže. So pa zato do zadetka kmalu prišli igralci Alitre. Prekršek blizu kazenskega prostora so hitro izvajali, izigrali obrambo Kotarjev in izenačili izid. Temu je sledila nekoliko zmedena igra na naši strani, obe ekipi pa od zadetka dalje nista pretirano tvegali. Je pa zato Eriku še enkrat uspelo ukrasti žogo na nasprotni polovici, s katero je tudi takrat zaposlil Robija, ki mu je uspelo izigrati branilca in žogo poslati tudi za hrbet vratarja. Ponovno zadetek v zadnjih trenutkih tekme! Po njem Alitri ni preostalo dovolj časa, da bi izpeljala še en napad, in tako so se Kotarji veselili napredovanja v polfinale.

Zaključne boje je organizator predvidel naslednji dan ob 18 uri. Tako smo lahko zadovoljni zapustili prizorišče in se kmalu odpravili v Log pod Mangartom, kjer smo peli in pili 🙂 skupaj z ansamblom Lojzeta Slaka. Bilo je izjemno, naslednji dan pa vidnejših posledic ponočevanja vsaj na igrišču ni bilo opaziti. Tokrat je na žalost manjkal Boris, a tudi brez njega smo si zadali cilj priti v finale. Žal nam ni uspelo.

Polfinale (18:00):

Kotarji 0 : 0 Kamno (3 : 4 po streljanju penalov)

Strelci za Kotarje – po penalih: Aleš, Darko, Jure

TEKMA BREZ IZRAZITIH PRILOŽNOSTI IN LOTERIJA STRELOV
Ponovno smo se pokazali kot trdna in nepopustljiva ekipa. Nasprotnikom, ki so bili na tekmi večkrat navarni, smo se dobro postavili po robu in tudi sami pogosto nevarno zapretili, vseeno pa nevarnejših strelov ni bilo zaslediti. Nekajkrat je dobro posredoval tudi Srečko, ki je izbijal visoke žoge nasprotnikov v kazenski prostor. Prav vsi Kotarji smo na tekmi dali vse od sebe, najlepši priložnosti pa smo si pripravili v drugem polčasu, a bili obakrat premalo natančni. Tekma se je tako končala brez zadetkov, odločali so penali. Na obeh straneh je bilo prisotne kar nekaj nervoze, na koncu pa so bili natančnejši nasprotniki, ki so v finale napredovali z enim zadetkom več.

Za tretje mesto (18:30):

Kotarji : Sarma bar (3 : 5 po streljanju penalov)

Strelci za Kotarje – po penalih: Aleš, Darko, Srečko

PO PENALIH IZGUBILI ŠE ENKRAT IN TAKO POTEGNILI NAJKRAJŠO
Kotarji smo morali vsaj še za nekaj minut obdržati koncentracijo, saj nas je kljub bolečemu porazu takoj čakalo še eno izvajanje penalov. Dovolj je bil že en zgrešen strel, saj so nasprotniki bili uspešni v vseh petih.

Kotarji, ki so v Sužidu zasedli 4. mesto

Kotarji, ki so v Sužidu zasedli 4. mesto (manjka Boris)

Sužid 2009_30

Organizatorji

Pokali

Pokali

Naš "kapetan" ;) je prevzel pokal za 4, mesto

Naš "kapetan" 😉 je prevzel pokal za 4. mesto

Pokal in nagrada :)

Pokal in nagrada 🙂

Na 3. mestu so končali domačini - ekipa Sarma bar

Na 3. mestu so končali domačini - ekipa Sarma bar

2. mesta se je veselila ekipa Kamno

2. mesta se je veselila ekipa Kamno

Flamengo je bil v Sužidu najboljši

Flamengo je bil v Sužidu najboljši

Svojo nagrado - odojka - so le s težavo odnesli domov! :)

Svojo nagrado - odojka - so le s težavo odnesli domov! 🙂

Na koncu smo bili zadovoljni, saj smo mogoče celo presegli pričakovanja. A imeli smo dovolj močno ekipo, ki bi gotovo bila konkurenčna tudi zmagovalcem turnirja. Dali smo vse od sebe, se še enkrat izkazali in pokazali, da se v Breginjskem kotu še vedno igra odličen nogomet. Velja pohvaliti tudi organizatorje, ki so turnir lepo izpeljali. Naj še omenimo, da je svoje prve sodniške korake na turnirju naredil Srečko in se po našem skromnem mnenju kar izkazal. 😉 Zadovoljila nas je tudi nagrada – plato piva, organizatorji pa so se nam po krajšem postanku za šankom zahvalili za udeležbo.


3 komentarji

 1. Čestitam ekipi za dosežen nov pokal v naši vitrini! 😀

 2. Hvala! 😉 Ja super je blo! Škoda da je malo sreče zmanjkalo pri penalih, toda kaj hočmo… tko pač je! Zadeva bi se lahko izšla dan prej tudi precej drugače, tako da nimamo ničesar za obžalovat! Jp, lep je pokalčk! 😉
  Na Slakih v soboto je blo pa tud specialno… un “ekipni” vložek pod odrom zmaga… škoda da ni kdo tega posnel! 😉

 3. Res škoda, da nam ni uspelo priti v finale! Vseeno pa, ko pogledam nazaj, se lahko iz turnirja spomnim samih lepih stvari … Pa veseli me, da tko dobro igramo na travi! 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: