• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Vrnitev na začetek…

V petek pozno zvečer smo po letu dni ponovno stopili na asfaltno igrišče v Bovcu. To prizorišče in naš lanski nastop imata in bosta vedno pri nas imela  prav poseben status, saj smo pred natanko letom dni prav v Bovcu začeli naše turnirske “pohode”. Iz velike večine le-teh smo se vračali dobre volje, s številnimi novimi izkušnjami in prijateljstvi, z nekaterih pa tudi s pokalom v roki … Skratka, v Bovcu se je lani vse skupaj dobro začelo in tako odločitev o vnovični prijavi ni bila težka!

Gre sicer za turnir, ki je uvrščen na seznam serije točkovanih turnirjev, tako da na njem nastopajo številne izjemno močne ekipe. Že lanski žreb nam je namenil zelo atraktivne nasprotnike (podrobnosti iz lanskega turnirja si lahko ogledate tukaj), letos pa smo imeli priložnost zaigrati z ekipo, ki po igralskem kadru in večkrat videnem velja za eno največjih ekip malega nogometa v naših koncih in v Sloveniji nasploh – ekipo Flamengo!

Na turnir se je prijavilo 15 ekip, ki so jih organizatorji razporedili v 5 skupin s po tremi ekipami! Napredovanje so si zagotovili zmagovalci skupin in tri najboljše drugouvrščene ekipe. Svojo priložnost smo iskali tudi mi, a se nam žal ni izšlo!

Glede na to, da gre za turnir, ki je uvrščen v serijo turnirjev, moramo javno izraziti kritiko organizatorju glede delilcev pravice na tem turnirju! Sodnik, ki je že lansko leto delal številne napake na nekaterih odločilnih tekmah, je letos imel ponovno priložnost sojenja tekem, poleg tega pa je s številnimi nerazumljivimi odločitvami ogrožal regularnost in varnost nogometne igre. Kritika se ne nanaša samo na sodnika, temveč tudi na organizatorja, ki za tako visoko rangiran turnir ni zagotovil nekoga, ki ima izkušnje s sojenjem na najvišjem nivoju!
Kotarji pa smo razen kritike glede sojenja domov vseeno odhajali zadovoljni. Veseli predvsem dejstvo, da smo se odlično kosali s Flamengom ter kasneje v tekmi, polni preobratov, le pokazali svojo moč in na koncu zabeležili prepričljivo zmago.

Ekipa, ki je nastopila na turnirju v Bovcu

Ekipa, ki je nastopila na turnirju v Bovcu

Kotarji: Marko, Aleš, Robi, Srečko, Simon M., Jure, Darko, Erik, Balky

Predtekmovanje; skupina A, prva tekma (22:40):

Kotarji 0 : 3 (0:0) Flamengo

ODLIČNA IGRA PROTI KASNEJŠIM ZMAGOVALCEM TURNIRJA

Igralci Flamenga so nas že od začetka pokrivali po celem igrišču in igrali izjemno agresivno. Zaradi tega smo hitro izgubljali žoge in se morali, v igri proti skorajda tehnično brezhibni ekipi, osredotočiti predvsem na branjenje. V prvem polčasu smo igrali izjemno zrelo in tako nasprotni ekipi kaj več kot par, sicer precej nevarnih strelov od daleč, ni uspelo ustvariti! Drugi polčas se je tako začel z enakim izidom kot prvi, kar je glede na igralski kader ekipe Flamengo vsekakor uspeh! Upali smo, da bo podobno tudi v nadaljevanju! Skoraj do polovice igre v 2. delu, ko smo pri organizaciji igre nasprotnikom podarili žogo in prejeli poceni zadetek, smo igrali zelo dobro! Po prejetem zadetku smo se v želji po izenačenju odprli, kar proti spretnim nasprotnikom ni bilo najbolj pametno, saj so to znali hitro kaznovati in do konca zabili še dvakrat. Našo najlepšo priložnost na tekmi je tik pred koncem zapravil Aleš.

Na drugo tekmo smo čakali dobri dve uri, a je čas ob spremljanju zanimivih bojev hitro minil! Da je bilo spremljanje tekem še bolj zanimivo, so organizatorji poskrbeli s pravilom, da poleg zmagovalcev napredujejo tudi dve najboljši drugouvrščeni ekipi iz treh skupin. Tako smo, ne glede na poraz na prvi tekmi, še imeli možnosti za napredovanje. Naša tekma je bila na sporedu zadnja v tem dnevu. Tako smo pred srečanjem točno vedeli, kako visoko zmago bi morali doseči za napredovanje. Naloga pred zadnjo tekmo je bila zelo težka, saj bi nas v nadaljevanje vodila le zmaga s petimi goli razlike!

Predtekmovanje; skupina A, druga tekma (1:10):

Kotarji 5 : 3 (1:2) FC Otavčič

Strelci za Kotarje: Balky, Jure, Darko, Robi, Aleš

Naš nasprotnik, ekipa FC Otavčič, je imela, kot se je kmalu po začetku tekme pokazalo, enak cilj kot mi. Žal so se za dosego tega cilja posluževali stvari, ki ne sodijo na nogometna igrišča. S provokacijami in grobo igro so poizkušali nadomestiti pomankljivosti v svoji igri, kar pa ne bi bilo tako sporno, če ne bi s tem ogrožali varnosti vseh prisotnih na igrišču! Na začetku smo zaradi agresivnosti nasprotnikov igrali s precejšnjo zadržanostjo, kar so igralci Otavčiča znali kaznovati in tako smo po polovici srečanja zaostajali za gol!
Izid polčasa in stanje na igrišču sta nas dodatno opogumila za drugo polovico srečanja. Kmalu smo izenačili in prešli tudi v vodstvo. To je nasprotnikom še dodatno “stopilo” na živce, posledica tega pa je bila izključitev njihovega igralca, katera je pomenila umiritev stanja. Do konca tekme smo svojo premoč, kar se nogometne igre tiče, kronali se z dvema zadetkoma in minuto pred koncem postavili končnih 5:2.

Na turnirju se je pokazalo tudi to, da smo v enem letu precej napredovali! Sicer bo potrebnega še nekaj časa in izkušenj, toda prepričani smo, da smo na pravi poti. Potrebno je le vztrajati in držati skupaj. Glede na povprečno starost ekipe je časa za odmevnejše uvrstitve na različnih turnirjih še dovolj!


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: