• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Letos najbolj natančna Emil in Danila

V obdobju okoli praznikov smo bili tudi tokrat zelo dejavni. Zaradi nepričakovano visokega odziva pri prijavah v prvem letu smo se odločili, da bomo z organizacijo turnirjev v pokru in pikadu nadaljevali.

Turnir v pikadu je tako kot lani potekal dan po božiču. Prostore za organizacijo turnirja nam je v baru pr’ Mrakču ponovno odstopil naš član Gregor H., ki je skrbel za žejo vseh udeležencev. Turnir smo namreč organizirali v sklopu 12. žegna konj v Podbeli.

Že lani se je na turnir prijavilo trinajst igralcev, letos pa je bila skupna številka še višja. Odločili smo se za ločeni kategoriji – v moški je nastopilo 11 igralcev, ženska pa je štela 5 igralk. Pri obeh kategorijah smo izbrali sistem dvojne eliminacije (vsak igralec mora za izpad iz turnirja izgubiti dvakrat), igralo pa se je na dve dobljeni igri po sistemu 301 navzdol.

Razpored z rezultati:
Moška kategorija  Ženska kategorija

V moški konkurenci je nastopilo kar nekaj novih obrazov in po končanem turnirju lahko rečemo, da je bil nivo znanja kar zavidljiv. Lani najboljši trije (Marko S., Peter T. in Sandi K.) so izgubili že v uvodnem obračunu in se nato podali v lov za najboljšim rezultatom iz t. i. “loser bracketa”. Najvišje od njih je uspelo priti lanskemu zmagovalcu Marku, ki pa je moral priznati premoč odkritju turnirja Mihi M. Slednji je v tekmi za finale prepričljivo odpravil Srečkota, ki je tako zasedel končno tretje mesto, v finalu pa se je pomeril proti izjemno razpoloženemu Emilu. Na prvi tekmi je slavil Miha, a ker Emil do takrat ni izgubil še nobene tekme, je o končni zmagi odločala naslednja tekma. Emil je ohranil mirne živce in obe igri zaključil v velikem slogu. Tako je zasluženo postal novi zmagovalec turnirja v pikadu.

Zanimivo je bilo tudi v ženski konkurenci. Naslov najboljše je prepričljivo osvojila Danila, ki je zmagala na vseh treh tekmah. Na drugo mesto se je uvrstila Beti, tretje pa je zasedla Kristina.

Vsem tekmovalcem bi se radi zahvalili za udeležbo. S samo organizacijo turnirja smo zelo zadovoljni, saj je celoten čas vse potekalo po planu. Vladalo je sproščeno in prijateljsko vzdušje, kar je tudi najbolj pomembno. Napeti dvoboji in tekmovalni naboj pa že kličejo k novi organizaciji turnirja v naslednjem letu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: