• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Na 2. poker turnirju prestol zasedel Andrej F.

Drugi poker turnir v organizaciji našega društva je potekal v petek, 20. decembra, v baru Pr’ Kuzmu. Pri prijavah tokrat ni bilo takega navala kot lani, ko so bila popolnjena vsa prosta mesta. Tokrat se je za nagrade potegovalo 12 igralcev. Te smo razdelili na dve mizi, vsak od njih pa je prejel začetnih 600 žetonov. Stave (blindi) so se s časom višali, na vsako uro igranja pa je sledil še krajši odmor. Na začetku je karte delil igralec, ki je bil v določeni igri na vrsti, kasneje pa je to funkcijo prevzel Denis, ki je izpadel že v začetni fazi turnirja. 😉

Denis je bil pravzaprav prva žrtev na turnirju, ki se je takoj dobro razživel. Skoraj vsaka igra je bila zanimiva in nepredvidljiva do samega konca, ko so akterji pokazali svoje karte. Kupček je zaradi napadalne igre hitro kopnel in kmalu tudi skopnel Slavku, ki se je od turnirja poslovil kot drugi. Sreče s kartami ni imel niti Blaž, ki je tako izpadel tik pred finalno mizo. Na nehvaležnem 10. mestu je lani obstal Robi, ki se mu je letos sicer uspelo prebiti na finalno mizo, a je tokrat v samem začetku s parom asov naletel na tris kraljev. Majhnega kupčka žetonov s prihodom na finalno mizo ni uspelo oplemenititi Andreju L., ki je bil kmalu prisiljen v all-in. Kasneje se je od mize poslovil še njegov soimenjak (Andrej K.). Lani najboljša Rok in Miha sta tudi letos prišla visoko. Končala sta na 6. in 5. mestu. Rok je bil na žalost prikrajšan za več kot polovico žetonov, saj je zaradi drugih obveznosti na turnir prišel z več kot enourno zamudo.

Med najboljše štiri se je na njegovem prvem nastopu na turnirju uspelo prebiti Iztoku. Kar nekajkrat se je s premišljeno igro izognil izpadu in si na koncu priboril del denarne nagrade. Ta je bila razumljivo višja za najboljše tri, ki so prejeli tudi pokale. Končno tretje mesto si je priboril Srečko, ki je skozi celoten turnir razpolagal z zajetnim kupčkom žetonov. V “heads up” obračunu smo tako spremljali Sandija in Andreja F. Prave borbe niti ni bilo, saj je Sandi z manj žetoni kmalu klical all-in, Andrej pa je po kratkem razmisleku njegovo stavo izenačil. Dobitna kombinacija v njegovih rokah je bil tris desetk. Po lanskem 9. mestu je to gotovo lep uspeh za Andreja, ki je bil ob Srečkotu skozi celoten turnir vodilni po žetonih.

Vsi igralci, ki so nastopili na finalni mizi, so prejeli diplomo. Najboljši štirje so si razdelili denarne nagrade, pokali pa so bili rezervirani za najboljše tri.

Glede na odziv igralcev in njihovo dobro voljo ter sproščenost skozi celoten večer lahko rečemo, da je turnir tudi letos uspel. Velika večina igralcev, ki so nastopili lani, se je na turnir vrnilo, nekaj se jih je zaradi drugih obveznosti moralo igranju pokra odpovedati, bilo pa je tudi nekaj novih obrazov. Vsem najlepša hvala za udeležbo. Zahvaliti pa se seveda moramo tudi gostincu Valterju, ki nam je še drugo leto zapored odstopil prostor v njegovem baru.

Končni vrstni red:

 1. Andrej Faletič (pokal, 40 % prijavnine in diploma)
 2. Sandi Kramar (pokal, 30% prijavnine in diploma)
 3. Srečko Gašperut (pokal, 20 % prijavnine in diploma)
 4. Iztok Žuber (10 % prijavnine in diploma)
 5. Miha Konavec (diploma)
 6. Rok Cencič (diploma)
 7. Andrej Konavec (diploma)
 8. Andrej Lavrenčič (diploma)
 9. Robi Gašperut (diploma)
 10. Blaž Hrast
 11. Slavko Komunjar
 12. Denis Čebokli

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: