• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Nesrečno v četrtfinalu, srečnejše pri nagradnem žrebanju

V soboto, 27. julija, smo po letu pavze znova nastopili na nogometnem turnirju v Subidu. Italijanska vasica nas je gostila že tretjič. Največji pečat smo pustili na našem premiernem nastopu, ko smo se prebili na končno drugo mesto in s tem proslavili enega največjih uspehov našega društva. Dokaj uspešno smo nastopili tudi naslednje leto, ko smo po prvem mestu v skupini nato morali priznati premoč v četrtfinalu. Lani nismo nastopali zaradi poroke našega člana Simona M., letos pa smo se kot rečeno znova vrnili.

Na turnir je bilo prijavljenih 12 ekip, ki so bile razporejene v tri skupine. Iz vsake skupine sta napredovali najboljši dve ekipi, vse tretjeuvrščene in najboljša četrta pa so se za mesto v četrtfinalu pomerile v repasažu.

ŠD Breginjski kot: Srečko, Robi, Simon Č., Andrej, Mitja G., Jure, Igor, Marko L.

Predtekmovanje; skupina C, prva tekma (10.00)

ŠD Breginjski kot 2 : 2 (1:1) Red devil; 3:2 po penalih / Jure, Robi

Strelci po penalih: Simon Č., Robi, Jure

DO IZENAČENJA V ZADNJI MINUTI, PRI KAZENSKIH STRELIH SUVERENI
Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi, ki smo jo poznali že iz prejšnjih let. Gre za zelo izkušeno ekipo, ki zelo dobro stoji v obrambi. To smo kmalu spoznali tudi na lastni koži, saj so večino naših poskusov blokirali. Skozi celotno srečanje smo nadzirali tempo in poskušali prebiti gosto obrambo nasprotnikov. Je pa tudi njim uspelo izpeljati nekaj hitrih protinapadov, iz katerih so bili izjemno nevarni. Sami smo preveč grešili in poskušali tudi z nepotrebnimi samostojnimi akcijami, za kar so nas nasprotniki nemudoma kaznovali in povedli. Na srečo smo se dovolj hitro zbrali in pokazali nekaj kombinatorike. Po uspešni akciji smo nasprotno obrambo le izigrali – neubranljivo je v spodnji levi kot meril Jure in izid izenačil.
Tudi v drugem polčasu so nam nasprotniki prepustili pobudo in potrpežljivo čakali na svoje priložnosti. Njihova odlična igra v obrambi je Kotarje spravljala ob živce in zgodba iz prvega polčasa se je ponovila. Po vnovičnem vodstvu nasprotnikov je bilo potrebno zaigrati na vse ali nič in agresivnost v napadu se je na koncu vendarle izplačala. Simonov strel je vratar obranil in žogo odbil visoko v zrak, najvišji v kazenskem prostoru pa je bil Robi in tik pred koncem tekme smo si priborili izvajanje kazenskih strelov.
Penale smo izvajali suvereno, saj je v vseh treh poskusih vratar krenil v napačno stran. Izjemno pomembna zmaga nam je dvignila samozavest in dala dodaten motiv za nadaljevanje turnirja, obenem pa bila dobro opozorilo za napake v obrambi.

Predtekmovanje; skupina C, druga tekma (12.00)

ŠD Breginjski kot 0 : 2 (0:0) Alcolunga

NEPOZORNOST V OBRAMBI PRIPELJALA DO PRVEGA PORAZA
Tudi na drugi smo zaigrali precej agresivno v napadu in veliko poskušali. Tokrat so nasprotniki stopili višje in toliko priložnosti kot na prvi tekmi si nismo uspeli priigrati. Prvi polčas je postregel z novo vratnico Simona, skoraj nemogoče pa je zgrešil Mitja. V drugem polčasu so nasprotniki zamenjali celotno ekipo. Blestel je predvsem njihov hitri napadalec, ki je bil glavni akter pri prvem zadetku na tekmi. Odigral je dvojno podajo s soigralcem in našo obrambo popolnoma osmešil. Drugi zadetek smo prejeli po napaki pri izvajanju avta, ko sta se naenkrat pred golmanom Srečkotom znašla dva nasprotna igralca.

Po porazu smo bili primorani počakati na rezultate ostalih tekem v naši skupini. Tretjo tekmo v skupini smo imeli šele čez štiri ure, zato smo si privoščili porcijo pašte in nekaj kozarcev mrzle pijače. Ob igrišču smo si poiskali prijeten kotiček v senci in spremljali dvoboje, ki so odločali o razpletu v naši skupini. Na koncu se je izkazalo, da naša zadnja tekma v skupini ne odloča o ničemer. Zmaga ne bi bila dovolj za prvo oz. drugo mesto, usoden pa ne bi bil niti poraz.

Predtekmovanje; skupina C, tretja tekma (16.30)

ŠD Breginjski kot 2 : 2 (1:2) Portuguesa; 5:4 po penalih / Robi, Igor

Strelci po penalih: Simon Č., Robi, Srečko, Mitja, Marko L.

NADOKNADILI DVA GOLA ZAOSTANKA PROTI KASNEJŠIM PRVAKOM
Kljub temu da tekma ni imela pravega pomena v rezultatskem smislu, pa vsaj na igrišču tega ni bilo opaziti. Oboji smo namreč krenili v tekmo zelo odločno in z željo po zmagi. Ekipa, ki nam je stala nasproti, je bila dobro tehnično podkovana, svoje priložnosti pa je znala izkoristiti. Tako je bil Jure (branil je v prvem polčasu, nato ga je ponovno zamenjal Srečko) dvakrat premagan. Dva gola zaostanka pomenita kar veliko, a mi se nismo tako hitro predali. Gol za 2:1 je Robi zadel kar iz sredine igrišča in nas ponovno vrnil v igro. Ta je bila v drugem polčasu precej boljša, na kar kaže tudi izenačujoči zadetek Igorja. Ta se je namreč spretno otresel svojih čuvajev in po globinski podaji Robija suvereno poslal žogo za hrbet nemočnega čuvaja mreže.
Znova so o zmagovalcu odločili kazenski streli – odločilen zadetek za zmago je prispeval Mitja.

Zadnja tekma v skupini torej ni imela velikega rezultatskega pomena. vseeno pa nam je koristila pri pripravi na našega naslednjega nasprotnika v repasažu. Novih spodrsljajev si nismo smeli privoščiti, saj bi bila lahko vsaka napaka usodna.

Repasaž – tekma za četrtfinale (18.00)

ŠD Breginjski kot 1 : 1 (0:1) Attimis; 2:1 po penalih / Robi

Strelca po penalih: Jure, Marko L.

IZJEMNE OBRAMBE SREČKOTA ZA ČETRTFINALE
Takoj se je lahko videlo, da se je igra za razliko od prejšnjih tekem nekoliko spremenila. Oboji smo v tekmo krenili previdneje. Po nekaj minutah se je dogajanje na igrišču le razživelo, kmalu pa smo videli tudi prvi zadetek. Zanj je bila usodna slaba podaja na sredini igrišča, ki so jo nasprotniki prestregli in krenili sami proti golu. Spet smo bili v tistem neprijetnem položaju, ko zaostajaš in nujno potrebuješ zadetek. Nasprotniki so se seveda pomaknili v obrambo in večinoma dobro zaustavljali naše poizkuse. Ponovno je bilo potrebno počakati na sam zaključek srečanja, da nam je uspelo priti do izenačenja. Po podaji iz kota je med nogami vratarja svoj tretji zadetek na turnirju prispeval Robi. Nov remi in novo izvajanje šestmetrovk!
To pa je bilo izjemno razburljivo. Srečko je prvi poizkus nasprotnikov ubranil, njihov drugi poizkus pa je zletel čez gol. Podobno je bilo tudi pri nas – pri Simonovem strelu je vratar krenil v pravo stran, pri drugem Jureta je bil nemočen. Odločilni tretji strel je Robiju vratar z izjemno parado ubranil, njihov napadalec pa izid izenačil na 1:1. Marko L. je nato hladnokrvno žogo poslal za hrbet rapoloženega vratarja, še enkrat pa se je izkazal Srečko, ki nas je z novo obrambo popeljal v četrtfinale.

Tako kot vsako leto je tudi tokrat prizorišče zajela krajša nevihta in dodobra namočila igrišče. Po pol ure čakanja smo na zelenico stopili z željo, da si priborimo polfinale.

Četrtfinale (19.00)

ŠD Breginjski kot 0 : 2 (0:0) Randagi

NOVA NAPAKA V OBRAMBI IN BOLEČ PORAZ
Bitka za polfinale se je začela na razmočenem in spolzkem igrišču. Naliv je prišel ob najbolj pomembni tekmi in kar nekako opominjal na  pomen, ki ga nosi morebitna zmaga za obe ekipi. Sami smo do četrtfinala odigrali že štiri tekme, nasprotniki pa so bili zmagovalci skupine B in se v četrtfinale uvrstili neposredno. Bili so zelo zahteven tekmec in potrebno je bilo biti zelo zbran. Priložnosti so se sicer vrstile na eni in drugi strani, a nasprotniki so precej bolje stali v obrambi in s presingom nam niso dopustili, da bi razvili svojo igro. Dokaj izenačenemu prvemu polčasu je sledil drugi. Po petih minutah drugega dela se je igralec nasprotne ekipe otresel svojega čuvaja in z velike razdalje meril po tleh. V golu je Jure poskušal žogo odbiti, a situacijo slabo ocenil in nasprotniki so povedli.  Ponovno nam ni preostalo drugega kot da krenemo v napad in poskusimo izenačiti. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, a vratar je bil vselej na mestu. Nekaj minut pred koncem so nasprotniki zadeli še drugič – močno podajo iz kota je v gol pospravil Andrej.

S tem se je za nas turnir tudi končal. Bilo je nekaj razočaranja, a tudi porazi so sestavni del športa. Nekaj časa smo se zadržali ob šanku in poklepetali s prijaznimi organizatorji, nato pa do konca pospremili nogometni turnir. Naslov je drugo leto zapored osvojila ekipa Portuguesa. Po podeljevanju pokalov in priznanj najboljšim pa je sledilo prijetno presenečenje. V Subidu organizatorji podelijo brezplačno večerjo ekipi, ki ne igra v finalu. V tokratnem primeru je bilo v žreb vključenih 10 ekip. Srečneži žreba smo bili mi in ob razglasitvi je bilo zelo veselo.
Zahvalili smo se organizatorjem za gostoljubje in jim čestitali za uspešno izpeljan turnir, nato pa se po poti nazaj ustavili še v Prosnidu. V gostilni nam je Giovanni postregel z žlahtnim vinom :D, pri Alanu pa smo še nekaj malega pojedli.

Treba je priznati, da smo v Italiji ponovno preživeli čudovit dan! 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: