• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Štajerski vikend


Zadnji vikend v mesecu maju smo krenili proti Štajerski na naš drugi letošnji nogometni turnir. Šlo je za najbolj oddaljen turnir, na katerega smo v naši pestri turnirski zgodovini krenili. Za tako dolgo pot sta nas navdušila in prepričala naša člana Igor in Edi (po mamini strani Štajerca 😉 ), ki imata med glavnimi organizatorji turnirja kar nekaj sorodnikov. Na Štajersko sta se sama odpravila z družino, preostalih 9 udeležencev pa se nas je na pot odpravilo s kombijem.

Letos je tamkajšnje športno društvo tretjič zapored organiziralo nogometni turnir na travi. Nanj se je prijavilo devet ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini, iz vsake pa sta v polfinale napredovali dve najboljši moštvi. Sami smo nastopali v skupini s štirimi ekipami. Turnir smo začeli odlično, saj smo prvo tekmo zmagali z rezultatom 3:1 in bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik. Druga tekma je bila precej bolj izenačena in napeta, na koncu pa smo žal morali priznati premoč ekipi Negova, sicer lanskoletnim in kot se je na koncu izkazalo tudi letošnjim zmagovalcem turnirja. Ostali rezultati v skupini nam niso šli najbolj na roko, tako da smo na zadnji tekmi potrebovali zmago z vsaj dvema goloma razlike. Bilo smo odločeni, da nam bo uspelo, a utrujenost in kvaliteten nasprotnik sta naredila svoje. Tako smo turnir zaključili z neodločenim rezultatom in končnim tretjim mestom v skupini.

ŠD Breginjski kot: Srečko, Simon Č., Robi, Aleš, Mitja G., Igor, Edi

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (12.00)

ŠD Breginjski kot 3 : 1 (2:0) ŠP Drbetinci / Simon Č., Robi, Aleš

Predtekmovanje; skupina B, druga tekma (13.00)

ŠD Breginjski kot 0 : 2 (0:2) Negova

Predtekmovanje; skupina B, tretja tekma (15.00)

ŠD Breginjski kot 2 : 2 (1:1) Grabonoš ; 3:4 po penalih / Aleš 2; strelci po penalih (Simon Č., Robi, Aleš 2)

Kljub izpadu v skupinskem delu pa smo bili deležni nagrade za najbolj oddaljeno ekipo – plato piva. Ta je še kako prav prišel ob spremljanju finalne tekme nogometne lige prvakov (Bayern München je z 2:1 ugnal Borussio Dortmund), ki je na prizorišču sledila po zaključku turnirja.

S tem pa se naše potepanje po Štajerski še ni zaključilo. Domačini so nas navdušili s svojo preprostostjo in prijaznostjo. Poskrbeli so tudi za odlično večerjo, nato pa nam dali še nekaj nasvetov, kako preživeti preostanek večera. Nekako smo se vsi strinjali, da bi bila dobra ideja obisk majhne diskoteke v Cerkvanjaku. Ob zvokih disko glasbe in nastopa glasbene skupine Luna je noč minila izjemno hitro in spanec se je še kako prilegel. Naslednji dan nas je že pričakal zajtrk, po njem pa smo se odpravili na dodaten “počitek” v toplice. 🙂 Preživeli smo resnično čudovit vikend in v te konce Slovenije se bomo gotovo še vrnili. Hvala organizatorjem za odlično izpeljan turnir in za vso gostoljubje, ki smo ga bili deležni v teh dveh dnevih!

V nadaljevanju si lahko ogledate kar obsežno foto galerijo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: