• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Na Žagi daleč od ponovitve lanskega uspeha

Tudi letos, tako kot že navada veleva, je bil za naše fante, ki nastopajo za malonogometno ekipo Kotarji, praznik dela rezerviran za nogometni turnir na Žagi. Lansko leto se je igral sistem direktnega izločanja oz. nastopanje do prvega poraza, za letos pa se je organizator odločil, da bo izvedel najprej skupinski del (štiri skupine s po štirimi ekipami). Tako se je tekmovanje zaradi števila tekem raztegnilo na dva dneva – 1. in 2. maj. Kotarji žal letos niso imeli toliko sreče in kvalitete, da bi ponovili lanski uspeh, a že preboj v četrtfinale, kjer so izgubili proti kasnejšemu finalistu turnirja, ni prav slab izzid – če odmislimo rezultat in slabo predstavo na odločilni četrtfinalni tekmi! 😉

V skupinskem delu so bili naši fantje dokaj prepričljivi in zanesljivo napredovali. Grenak priokus pri teh treh solidnih predstavah je puščala le napaka pri postavljanju “živega zidu” iz prve tekme, katere posledica je bil prejeti zadetek in poraz. Proti Žagi so naši fantje uspeli hitro preiti v vodstvo z 2:0 (drugi gol iz penala), domačini so se odprli, Kotarji pa so znali to kaznovati. Tekma proti Trnovemu ob Soči bi se lahko končala tudi drugače, če bi nasprotniki znali vnovčiti igro z vratarjem v polju iz drugega polčasa ali pa če bi naši fantje kakšno od ukradenih žog poslali v nebranjeno mrežo. Tekma proti Odpisanim pa je zgodba zase… vidno utrujene in oslabljene igralce našega moštva je pričakala izjemno agresivna in suverena ekipa in si ob pomoči naših napak hitro priigrala visoko vodstvo katerega so do konca tekme zgolj še oplemenitili in zasluženo napredovali.

Na koncu je zmagovalec turnirja postala ekipa Kovi, ki je Odpisanim s 3:1 vrnila za poraz na derbiju v skupinskem delu.

NK Žaga je ob standardno dovršeni organizaciji letos poskrbela še za večjo urejenost igrišča in okolice kar je dodalo tekmovanju in ambientu še dodaten čar – za goli so postavili “lovilne” mreže in tako zelo omejili težave iz preteklih let, ko so žoge končevale svoj let daleč za goloma hkrati pa vsa dela izvedli izjemno estetsko.

Kotarji: Srečko, Jure, Simon Č., Andrej, Marko L., Sandi, Simon M.

Predtekmovanje; skupina A, prva tekma (10.35)

Kotarji 0 : 1 (0:1) Vseh vetrov

Predtekmovanje; skupina A, druga tekma (12.55)

Kotarji 5 : 1 (2:0) Žaga / Simon Č. 3, Marko L., Simon M.

Predtekmovanje; skupina A, tretja tekma (14.40)

Kotarji 1 : 0 (1:0) Trnovo ob Soči / Simon Č.

Četrtfinale (17.30):

Kotarji 0 : 6 (0:3) Odpisani

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: