• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Pomladno urejanje okolice igrišča

Breginjsko igrišče je prostor na oz. v okolici katerem se odvija glavnina našega rekreacijsko-družabnega dela delovanja, tako da je prav, da skrbimo za urejenost tega objekta in mu v skladu s finančnimi možnostmi dodajamo nujne oz. potrebne elemente. Tudi letos smo si v planu predvidenih opravil zadali kar nekaj ciljev v zvezi s tem objektom.
Zima se je poslovila precej pozno, tako da se je moral temu prilagoditi tudi pričetek del. Sicer se je po dolgi zimi začelo dolgo deževno obdobje a smo izkoristili vsak lep pomladni dan in do danes postorili kar precej stvari.

V drugi polovici aprila najprej očistili okolico in odstranili ter sanirali posledice pluženja dovozne poti. Kmalu za tem je prišla na vrsto košnja, ki smo jo na določenih delih morali, ob ugodnih razmerah za rast trave, tudi že večkrat ponoviti. Ob igrišču smo postavili dve štiri metre dolge klopi za menjave in stojalo za kolesa. Ploščo za postavitev klopi in nakup le-teh smo izvedli že v preteklem letu, tako da nam je preostala le še zaščita lesenega dela in postavitev. Ob klopeh bomo v nadaljevanju postavili še koš za smeti – najverjetneje še v letošnjem letu.
Istočasno s postavitvijo klopi smo izkopali jamo za temeljno ploščo, ki smo jo v nadaljevanju zabetonirali in na katero bomo v kratkem postavili lopo oz. kovinsko barako za skladiščenje orodja in opreme. Barako smo prejeli od sokrajana in našega pohodniškega vodnika Zdravkota Mazora, za kar se mu še enkrat najlepše zahvaljujemo! Predvidoma prihodnji teden bomo, po manjših popravilih in barvanju, poskrbeli za postavitev tega objekta. Temeljno barvo smo nanesli v začetku tega tedna, v prihodnjem pa sledi še barvanje z zaključnim slojem in postavitev.

Uredili smo še nekaj drugih manjših stvari – na velika gola privarili manjkajoče kljukice na predelu t.i. male mrežice (spodnji kot gola), uredili krošnje dreves v okolici, v uporabo za zunanjo uporabo dali lani kupljeno mizo za namizni tenis, …

Želje in ideje ki smo jih imeli ob začetku delovanja glede tega igrišča se počasi uresničujejo in prav veseli nas, da igrišče postaja točka zbiranja tako mladih kot starejših.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: