• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Vikend izlet zaznamovala tekma, ki je trajala sekundo “predolgo”! ;)

V Podčetrtku je 2. in 3. marca potekal finalni turnir štirih najboljših slovenskih futsal ekip v pokalnem tekmovanju. Poleg lanskega prvaka Predilnice Litije, “domačina” Dobovca Trgovin Jager in Bronxa iz Škofij se je na tem turnirju za zmago boril tudi kobariški Oplast. Ob dejstvu, da je v naših vrstah kar precej simpatizerjev tega kluba in da svojo priložnost v tem moštvu dobiva tudi naš član Aleš, odločitev o vikend izletu, v sicer precej oddaljeni Podčetrtek, ni bila težka. V soboto smo prispeli direktno na prvo polfinalno tekmo, po vselitvi v apartma pa je sledil še ogled druge tekme. Žal smo prvo tekmo med Oplastom in Bronxom zapustili sklonjenih glav, saj je uspelo nasprotnikom Kobaridcev zabiti zadetek za zmago v zadnji sekundi tekme in se tako uvrstiti v finale. Nekateri naši člani so po ogledu drugega polfinalnega srečanja poizkušali žalost po izpadu favorita preboleti ob dobri družbi v diskoteki, ostali (bolj potrti 😉 ) pa so se odpravili v apartma.

Naslednji dan smo se po zajtrku in izselitvi iz apartmaja odpravili v bližnji hrvaški Kumrovec, kjer smo si ogledali rojstno hišo našega nekdanjega predsednika Josipa Broza – Tita. Po vrnitvi smo si privočili kosilo in domače pivo v gostišču Haler (tu smo tudi prenočili), dobre tri ure prostega časa, ki je ostal do ogleda finalne tekme, pa izkoristili za kopanje in zabavo na toboganih in v bazenih lepo urejenih Term Olimia. Zvečer smo si ogledali še finalno tekmo – boljši je bil prav krvnik Oplasta, Bronx, ki je s 6:4 premagal Dobovec in tako prvič v zgodovini kluba osvojil katero od najvišjih državnih lovorik.

Naj ob tem omenimo še zanimivo izkušnjo Oplasta in hrati našega člana Aleša. Konec marca so se igralci odpravili v hladno Rusijo (Sibirijo) v mesto Norilsk na precej močan mednarodni turnir. Poleg kobariškega kluba so bili tu še zmagovalec letošnje lige prvakov Kairat ter madžarski prvak Eto-Raba. Zagotovo zelo zanimiva in nepozabna izkušnja za vse udeležence odprave. Več o odpravi in izidih si lahko ogledate tukaj! Oplast je v državnem prvenstvu dosegel, prav tako kot v pokalnem temkovanju, 3. mesto. Vsem igralcem in upravi Oplasta, kot seveda tudi našemu članu Alešu, še veliko uspešnih tekmovanj in zanimivih izkušenj tudi v prihodnji sezoni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: