• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Odpadki ne sodijo v naravo!

Vreme je bilo preteklo soboto prizanesljivo do vseh, ki so se udeležili čistilne akcije. Udeležba je bila sicer nekoliko nižja kot pretekla leta, ko je k odzivu ljudi zagotovo pripomogla tudi medijska odmevnost in organizacija čistilnih akcij, toda kljub temu so vsi zbrani postorili precej dela. Pri pobiranju odpadkov je sodelovalo tudi kar nekaj naših članov – v veliki večini pa so pobirali (žal) sveže odpadke ob glavni prometnici, ki vodi iz vseh kotarskih krajev proti glavnemu mestu naše prestolnice. Pobrana je bilo nepričakovano velika količina pločevink piva in škatlic cigaretov. Žal se ta težava iz leta v leto ponavlja, oz. morda celo stopnjuje!

LEPO PROSIMO – NE ODMETAVATE SMETI V NARAVO!
Kot sodelujoče društvo pri čistilnih akcijah bi na tem mestu bi želeli opozoriti, da tovrstno nepotrebno odmetavanje odpadkov iz vozil v naravo ni primerno! Poleg tega terja pobiranje tovrstne embalaže ogromno časa in energije vseh, ki nam za izgled naših krajev ni vseeno. Smetnjakov, kjer lahko vsak odda smeti je ob prometnicah po Breginjskem kotu neomejeno, tako da prosimo, da v prihodnje smeti končajo tam in tako vsi skupaj poskrbimo za lepši in bolj urejen izgled naših krajev! Prav tako prosimo, da v primeru da opazite oz. poznate koga, ki se mu to početje ne zdi nenavadno, da ga opozorite in podučite o neprimernosti tovrstnega ravnanja.

V kolikor ima kdo od naših članov oz. drugih udeležencev čiščenja kakšno zanimivo sliko, prosimo da nam jo oz. jih posreduje, da še s slikami ponazorimo težavo in opravljeno delo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: