• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Turnir v pikadu prepričljivo osvojil Marko

Naše športno društvo je pod streho spravilo še tretji turnir v decembru. Po turnirjih v namiznem tenisu in pokru smo dan po božiču organizirali turnir v pikadu. Potekal je v sklopu tradicionalnega žegnanja konj v baru pr’ Mrakču. Na turnir se je prijavilo trinajst igralcev, od tega kar pet deklet (v primeru tako velike zainteresiranosti bomo v prihodnje organizirali ločeni kategoriji). Igralo se je na dve dobljeni igri po sistemu 301 navzdol. Glede na število prijav in nekoliko omejen čas smo se odločili za sistem dvojne eliminacije. Za vse, ki tega sistema ne poznate, naj povemo, da je njegova glavna prednost v tem, da vsak igralec odigra vsaj dve tekmi. Drugače povedano, po porazu je vsakemu igralcu omogočen “popravni izpit”. 😀

Sistem dvojne eliminacije

Sistem dvojne eliminacije

Do zmage na turnirju je prepričljivo prišel Marko Sabotič. Zmago je slavil na vseh petih tekmah, ki jih je odigral, oddal pa ni niti ene igre. Zmaga v finalu pa je bila res nekaj posebnega. Takrat je pokazal vse svoje znanje in finalno igro odigral v slogu največjih velemojstrov, saj je zaključil v vsega devetih metih. Razpoloženemu Marku je bil še najbližje Peter Terlikar, ki se je prav tako na turnirju zelo izkazal. Osvojil je končno drugo mesto, na tretjem pa je končal Sandi Kramar. Nehvaležno četrto mesto je pripadlo Andreju Lavrenčiču, od deklet pa se je najvišje uspelo prebiti Beti Cencič.

Turnir je ponudil vse, kar za dobro izvedbo in zadovoljstvo med igralci tudi potrebuje. V ozadju nas je ves čas spremljala glasba, ogledali smo si nekaj napetih in zabavnih dvobojev, vzdušje v prostoru pa je bilo sproščeno in nasmejano. Organizatorji bi se radi zahvalili našemu članu Gregorju, ki nam je odstopil prostor in omogočil, da smo turnir izpeljali v sklopu dobro obiskanega žegnja konj. Poleg tega pa seveda velika zahvala vsem tekmovalcem, ki so se turnirja udeležili, in vsem, ki so si zanimive dvoboje prišli ogledat. Verjamemo, da bomo s prirejanjem turnirja v pikadu nadaljevali, saj je tokratni uspel tako, kot smo si zamislili.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: