• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Veliko prispevali k čistejši Sloveniji in svetu

Vreme, ki v zadnjem mesecu ne skopari s toplimi sončnimi žarki je, tako kot po celi Sloveniji, tudi po Breginjskem kotu pripomoglo k precej veliki udeležbi na čistilni akciji. Vsem prostovoljcem je bil skupenj cilj – opraviti čimveč dela in poskrbeti za čistejše in bolj urejeno okolje, hkrati pa poizkušati na vseh nivojih dviniti zavest med ljudmi, da je odmetavanje smeti v naravi stvar preteklosti in zadeva, ki ne prinaša svetle prihodnosti.

V Breginju, od koder so tudi spodnje slike se je zbralo dobrih 20 ljudi, po poročanju naših članov iz ostalih krajev po Breginjskem kotu, pa je bila tudi drugod udeležba precej visoka. Izpostaviti velja veliko opravljenega dela oz. količino pobranih smeti v KS Breginj (glede na preteklih nekaj let je v tem segmentu letos zbir zagotovo rekorden). Samo v Sedlu so pobrali odpadkov za okoli 8 polnih (manjših) traktorskih prikolic! Prav tako so bili izredno uspešni tudi v ostalih krajih v katerih smo bili v stikih (Logje, Stanovišča in Breginj)… pohvale vsem udeležencem za opravljeno delo!

Kljub dejstvu, da smo bili udeleženci po koncu dela napolnjeni z občutkom, da smo storili veliko dobrega dela in se ob tem družili ter se imeli lepo, še vedno ostaja želja, da v prihodnosti tovrstne akcije ne bodo več potrebne. Za to pa lahko storimo največ sami – z vestnim ravnanjem z odpadki in z opozarjanjem morebitnih “smetilcev” o napačnem ravnanju.

Večina naših članov si ob tej priložnosti zasluži pohvalo in zahvalo vodstva za odziv na prejeto vabilo za tokratno akcijo. Veseli nas in ponosni smo na to, da je v naših vrstah toliko ljudi različnih starostnih skupin, ki jim nikoli ni težko priskočiti na pomoč ob različnih priložnostih – tokratna je le ena izmed mnogih!

Če imate kakšno zanimivo fotografijo naj nam jo posreduje na e-mail naslov: sdbreginjskikot@gmail.com in z veseljem jo bomo objavili!

2 komentarja

 1. pridni!!
  zdej mam net tko de bom redno spremlju ki se dogaja gor okol 😉

 2. Veš da smo…

  Pozdrav na Kosovo! 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: