• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Planica počasi dobiva podobo in infrastrukturo, ki si jo nedvomno zasluži!

Končen izgled Planice po dokončani obnoviSončen in topel dan nam je tudi letos, tako kot že vsa zadnja leta, od kar se v organizaciji našega društva udeležujemo sobotnih tekem v Planici, pričaral čudovit dan v sicer vedno prekrasnem ambientu doline pod Poncami. Večini izmed udeležencev je že takoj po prihodu v območje skakalnic v Planici srce zagotovo zelo prijetno zaigralo, saj se na mestu, kjer smo v preteklih letih lahko gledali klavrno podobo ruševin številnih skakalnic, že kažejo konkretni obrisi prenovljene Bloudkove velikanke (na istem mestu kot prvotna) skupaj v paru z nekoliko manjšo skakalnico. Za lažjo predstavo o izgledu nordijskega centra Planica po dokončanju vseh investicij kliknite tukaj za ogled galerije (skakalnici v gradnji, ki smo ju omenili v prejšnjem stavku, se na slikah nahajata skrajno desno).

Udeležencev iz naših vrst je bilo letos še več kot v preteklih letih – z organiziranim prevozom se nas je namreč na skakalni praznik odpravilo kar 18. Eden izmed dveh kombijev se je odpeljal do prizorišča, drugi pa je ostal v Ratečah, izkletniki pa so se do Planice odpravili peš. Takoj po prihodu na prizorišče je bilo sicer kar precej hladno, toda sonce je že pred začetkom prve serije obsijalo prizorišče in nas prijetno grelo vse do poznega popoldneva, ko smo bili na prizorišču. Približno polovica udeležencev izleta si je tekmo ogledala s stojišč v navijaškem ambientu izteka planiške letalnice, druga polovica pa kar iz naslonjača z našega “piknik prostora” v neposredni bližini parkirišč. Tako eni kor drugi so po odzivih sodeč preživeli lep dan poln nepozabnih dogodkov.

Povdarka vreden uspeh naših skakalcev na ekipni tekmi kateri smo bili priča je osebni rekord Jake Hvala iz Ponikev (213 m) – gre namreč za nov primorski rekord. Pred tem je ta pripadal Stanku Velikonji iz Predmeje, ki je leta 1979 v Oberstdorfu skočil 154 m!

V nadaljevanju si lahko ogledate še izbor slik, ki nam jih je uspelo posneti po poti proti Planici, med športno prireditvijo in po le-tej, ter tudi ob končnem vračanju proti Ratečam in domu …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: