• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Zgodovinski zmagi!

Naši ekipi sta se v soboto, 29. januarja, zelo izkazali, saj sta obe vknjižili zmago. Zmagi sta bili nekaj posebnega, saj so Kotarji uspeli visoko premagati “kotarskega” rivala Kamp Nadižo, ŠD Breginjski kot pa je na ZRL Kobarid do zmage prišel prvič po več kot dveh letih. V krstni sezoni so namreč premagali Glejštarje s 3:1, velja pa omeniti, da je takrat za ŠD Breginjski kot nastopalo kar nekaj igralcev, ki zdaj igrajo za Kotarje. Če torej gledamo zadnji dve sezoni zimske lige, si je naša druga ekipa izborila svoje prve točke. Po dveh zgodovinskih zmagah so si igralci obeh ekip dali duška, zmagi primerno proslavili ter hkrati nazdravili na uspešno nadaljevanje sezone.

ZRL Kobarid, 4. krog nadaljevanja;

ŠD Breginjski kot 2 : 0 (1 : 0) Dream team / Andrej, Mitja H.

ŠD Breginjski kot: Valter, Andrej, Mitja H., Mitja L., Sebastjan, Srečko, Peter T., Blaž

Od samega začetka je bilo moč čutiti, da naši igrajo z velikansko željo in vnemo, saj so se sploh prvič zavedali, da je nasprotnik premagljiv. Za razliko od večine ekip so tokratni nasprotniki igrali precej bolj obrambno in tako našim pustili nekoliko več prostora za razvoj igre. Naši so si ustvarili tudi precej več lepih priložnosti za zadetek, toda žoga nikakor ni hotela v gol. Po dobri polovici igre v prvem delu se je s svojim prvencem na letošnji ligi proslavil Andrej in s tem postavil tudi izid polčasa. Omeniti velja, da je bil gol vreden naziva “evrogol”, saj je bil dosežen med padanjem igralca iz skoraj ležečega položaja!
Drugi polčas je bil precej podoben prvemu, le da je bila igra precej bolj živčna. Igralci Dream teama so igrali bolj tvegano in večkrat poizkušali tudi s presingom in pet minut pred koncem še z vratarjem v polju, toda tudi tovrstna taktika ni obrodila sadov. Na srečo naših je zelo nevaren poizkus nasprotnikov ob koncu tekme odlično ubranil naš vratar Valter, za potrditev zmage pa je po lepi podaji Sebastjana v izdihljajih tekme poskrbel še Mitja H.!

ZRL Kobarid, 4. krog nadaljevanja;

Kotarji 5 : 0 (2 : 0) Kamp Nadiža / Aleš 2, Tine 2, Robi

Kotarji: Jure, Aleš, Robi, Simon M., Darko, Tine

Karton: Robi

Razlogov za optimizem pred začetkom dvoboja ni bilo na pretek. Pri Kotarjih je bilo odsotnih kar nekaj igralcev, na tekmo jih je namreč prišlo le šest. Manjkal je tudi sicer standardni vratar Marko M., kar je zadevo še otežilo. Kotarji so vseeno v tekmo krenili odločno, na gol pa se je v prvem polčasu postavil Aleš. Veliko dela celoten polčas ni imel, saj so igralci Kamp Nadiže le redko zapretili. Enako se je godilo na nasprotni strani in igra je večinoma potekala na sredini igrišča. Bilo je kar nekaj obetavnih protinapadov z naše strani, a nasprotnikom se je vselej uspelo hitro vrniti. Prvi zadetek je padel tri minute pred iztekom prvega dela, zanj pa je po podaji s kota s silovitim strelom pod prečko poskrbel Robi. Veselje Kotarjev se še ni dobro poleglo, ko je Simon M. na sredini igrišča prestregel žogo in jo podal do Tineta, ki je bil pri svojem zaključku zanesljiv. Do konca polčasa so nasprotniki pritisnili na vrata Kotarjev, a bili neuspešni. Drugi polčas se je začel izjemno za našo ekipo. Aleš (v golu ga je zamenjal Jure) je takoj poskrbel za zvišanje vodstva, sodeloval pa je tudi pri četrtem zadetku, ko je še enkrat neubranjivo streljal Tine. Za prepričljivo zmago in “petardo” v mreži Kamp Nadiže je poskrbel slavljenec Aleš (dan prej je praznoval rojstni dan), ki je na sredini igrišča prestregel žogo vratarju in jo popeljal v gol. Pri rezultatu 3:0 za naše je bil dosojen tudi penal v korist nasprotnikov, ki pa ga po izjemni obrambi Jureta niso uspeli pretvoriti v zadetek.

Kotarji so še enkrat dokazali, da postajajo kompletna ekipa. Tokrat so kljub le eni menjavi in brez standardnega vratarja prišli do visoke zmage in tako ostajajo v boju za najvišja mesta na ligi.

Lestvici po tretjem oz. četrtem krogu nadaljevanja ZRL Kobarid:

Skupina “ZA PRVAKA”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Kovi 3 2 1 0 6 3 +3 7
2 Agencija Metulj
3 2 0 1 5 4 +1 6
3 Odpisani
3 1 1 1 7 7 0 4
4 Kamp Nadiža
3 1 1 1 3 6 -3 4
5 Kotarji 2 1 0 1 8 5 +3 3
6 Bar Form Kamno
2 0 1 1 2 3 -1 1
7 Kalabastr
2 0 0 2 2 5 -3 0

4. krog; 29/1/2011:
Kotarji 5:0 (2:0) Kamp Nadiža / Aleš 2, Tine 2, Robi
Kalabastr 2:3 Agencija Metulj
Agencija Metulj 2:0 Odpisani
Bar Form Kamno 1:2 Kovi

Skupina “ZA SVOJO DUŠO”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Oplast U-16
3 3 0 0 15 3 +19 9
2 Glejštarji
3 2 1 0 15 3 +14 7
3 Tatanka 4 2 1 1 10 13 -1 7
4 ŠD Breginjski kot 3 1 0 2 2 13 -11 3
5 Dream team
4 1 0 3 7 19 -12 3
6 Cezar
3 0 0 3 7 16 -9 0

3. krog; 29/1/2011:
ŠD Breginjski kot 2:0 (1:0) Dream team / Andrej, Mitja H.
Tatanka 2:2 Glejštarji
Cezar 1:7 Oplast U-16

One Response

 1. Zdej povem!
  Ko sm šow proti Litiji sm po radju slišu da je nekaj čez pow 5 odjeklila močna petarda u dvorani v Kobaridu so imeli morda prste vmes igralci Kotarjev ??
  Hahaha čestitke z moje strani sm mislu na vas 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: