• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Prva zmaga na ZRL Kobarid!

Pa smo jo le dočakali! Prvo zmago proti sicer močno oslabljeni ekipi Glejštarji. Nastopali so brez menjave, tako da gre del zaslug za našo zmago tudi njim. Poleg zmage veseli predvsem to, da se je našemu vabilu odzval Vinko, ki nam je s pomočjo svojih bogatih izkušenj s klopi pomagal do prve zmage. Kot smo že omenili, smo veseli vsakega, ki si na kakršen koli način želi sodelovati znotraj našega društva.

S to tekmo se je zaključil prvi del tekmovanja. Najverjetneje bomo skupaj z Glejštarji imeli v letošnji sezoni še eno tekmo. Današnja tekma se je odvila v izredno prijateljskem vzdušju, tako da se takšnih tekem lahko le veselimo! Moramo pa se zavedati, da so ob popolni zasedbi, v kakršni so igrali v 6. krogu proti Kamp Nadiži, popolnoma drugačna ekipa, tako da nam bo na naslednji tekmi, če bo do nje seveda prišlo (najverjetneje bomo oboji ali v skupini “Za svojo dušo”) precej težje!

ZRL Kobarid, 7. krog;

ŠD Breginjski kot 3 : 1 (1 : 0) Glejštarji /Sandi, Erik, Jure

ŠD Breginjski kot: Mitja, Erik, Srečko, Sandi, Simon M., Blaž, Balky, Jure

Trener: Vinko

Na tekmo smo prišli v okrnjeni zasedbi, saj je veliko članov naše ekipo izkoristilo praznični vikend za smuko. Kmalu po začetku tekme smo ob pogledu na klop nasprotne ekipe lahko ugotovili, da se nasprotniki soočajo še z večjimi težavami kot mi, saj so se podali v boj brez menjav. To nam je vlilo dodatno moč, saj smo se zavedali prednosti daljše klopi! Tekmo smo, razen redkih protinapadov Glejštarjev, nadzirali od samega začetka. Organizacijo igre je prevzel Mitja, ki ga je v vratih že drugo tekmo zapored odlično nadomeščal Blaž. Prav Mitja je s pomočjo Sandija in vratarja nasprotne ekipe poskrbel za prvi zadetek! Iz polovice igrišča je podal visoko žogo proti golu Glejštarjev, kjer je njihovemu vratarju pogled zakrival Sandi. Z rahlim dotikom z glavo je žogo ravno toliko preusmeril, da je zmedel vratarja, ki ni mogel storiti drugega, kot da se je odpravil po žogo v mrežo. Sledilo je še več obetavnih poskusov preko hitrih protinapadov, v katerih so imeli glavno besedo pri zaključkih Sandi, Balky, Simon M., rahlo poškodovani Jure in naš prvi strelec Erik, toda nikomur od omenjenih ni uspelo zadeti do konca polčasa. Pričakovano in razumljivo je v drugi polovici prvega polčasa nasprotnikom pošla sapa, tako da razen redkih samostojnih prodorov brez nevarnih zaključkov na srečo z njihove strani nismo dočakali. Tako smo se prvič letos lahko veselili vodstva po polčasu – čeprav minimalnega!

Polčas je gotovo veliko bolj koristil Glejštarjem, ki so si lahko vsaj malo odpočili in nabrali moči za nadaljni boj. Že takoj na začetku drugega polčasa je bilo mogoče z nasprotne strani zaznati veliko željo po izenačenju, saj so v prvih nekaj minutah zaigrali napadalneje in večkrat nevarno ogrozili vratarja Blaža. Kmalu se jim je pogum obrestoval. Žogo jim je uspelo spraviti do napadalca v kazenski prostor, ki je bil sicer oviran s strani našega igralca ter vratarja, ampak s tem se ni pretirano obremenjeval in iz obrata lepo zadel. Zadetek je bil dosežen po približno petih minutah, tako da je bilo časa za spremembo rezultata še več kot dovolj. Zadetek nas je le prebudil in v nadaljevanju so lahko naši navijači, ki se jih je tokrat zbralo kar nekaj, imeli ponovno razlog za zadovoljstvo. Ponovno smo prevzeli pobudo in po hitrih napadih večkrat ogrozili vratarja Glejštarjev. Kmalu je svoj “nos za gol” še enkrat več potrdil Erik, ki se je po lepi podaji znašel sam pred golom nasprotnikov in lepo zadel. Sledilo je še več nevarnih napadov in lepih dvojnih podaj. Iz ene je po podaji Sandija iz roba kazenskega iz prve sprožil Jure in dosegel prvi zadetek na letošnji ZRL Kobarid. Kmalu sta se v podobni situaciji znašla še Balky in Srečko, toda slednji je po lepi povratni žogi pred vrata neoviran zgrešil nemogoče. Do konca tekme so nekajkrat zapretili še Glejštarji, toda vselej je bila obramba, ki ji je s klopi poveljeval trener Vinko, na mestu. Tik pred koncem smo na robu kazenskega prostora storili nepotreben prekršek, tako da so imeli Glejštarji po preteku igralnega časa priložnost za znižanje izida, a je žoga zadela le živi zid …

Tekma nam bo gotovo ostala v spominu po marsičem novem, predvsem pa se je na tej tekmi več stvari zgodilo prvič. Upamo, da ima ta prvič tudi nadaljevanje …Končna lestvica prvega dela ZRL Kobarid in vsi ostali rezultati zadnjega, 7. kroga:

Lestvica:

RDEČA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Kamp Nadiža 6 5 0 1 26 14 +12 15
2 Livek 6 4 2 0 18 6 +12 14
3 Ročinj 6 3 2 1 20 6 +14 11
4 Ponikve 6 2 2 2 15 16 -1 8
5 ŠD Breginjski kot 6 1 1 4 13 27 -14 4
6 Glejštarji 6 1 1 4 9 20 -11 4
7 Cezar 6 0 2 4 8 20 -12 2

7. krog; 28/12/2008:
ŠD Breginjski kot 3:1 Glejštarji /Sandi, Erik, Jure
Cezar 2:6 Ponikve
Livek 4:1 Kamp Nadiža
Ročinj prosti

3 komentarji

 1. Bravo pobi kar tko naprej 😀

 2. Čestitke tudi z moje strani…
  Zdej pa vam želim veliko sreče in kakšno zmago tudi v drugem delu lige! 😉

 3. Sm reku da bomo 5. Kar pohvalno!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: