• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Pred finalom že doma!

Preteklo nedeljo, 11. julija, smo se udeležili turnirja na travi po sistemu 5+1, ki ga prirejajo naši prijatelji iz Sužida. Letos žal nismo bili tako uspešni kot prejšnje leto, toda kljub temu zbrani druščini prav tako kot lani ni manjkalo dobre volje. Skupaj smo višek energije, ki nam je ni uspelo unovčiti ob aktivni igri nogometa, porabili ob ogledu večerne finalne tekme 19. svetovnega nogometnega prvenstva med Španijo in Nizozemsko.

Kotarji: Robi, Aleš, Srečko, Simon Č., Jure, Darko, Aleksander

Predtekmovanje; skupina D, prva tekma (16.00)

Kotarji 2 : 3 (1:1) Žaga

Strelca za Kotarje: Simon Č., Aleksander

PREMALO ZBRANOSTI V ZAKLJUČKIH AKCIJ OZIROMA OBRAMBI
Na klopi smo imeli le eno menjavo, na igrišču pa nas je pričakala velika vročina. Kljub temu smo od samega začetka na tekmi dali vse od sebe in si pripravili nekaj več priložnosti od nasprotnikov. Začetek je bil za nas izjemen. Po dveh strelih od daleč, ki sta ogrela vratarja, je sledila lepa akcija in učinkovit zaključek Simona. Isti igralec je imel kako minuto kasneje novo veliko priložnost, a je njegov strel vratar Žage mojstrsko ubranil. Na delu je bil tudi v naslednji akciji Kotarjev, ko je po sredini igrišča pobegnil Aleš, a z desnico streljal mimo gola. Tudi Žaga si je izborila nekaj priložnosti. Večkrat so poskušali s streli od daleč, a vse je Jure, ki je tokrat branil, uspel ukrotiti. Kotarji smo v prvem polčasu zapretili še enkrat, ko je Srečko utekel po desnem krilu in podal proti sredini, kjer pa so naši napadalci slabo zaključili. Ko je že kazalo, da bomo uspeli vodstvo zadržati do polčasa, je Žaga izenačila po veliki nezbranosti Kotarjev v obrambi, saj se je nasprotni igralec kar naenkrat pojavil sam pred golom in premagal Jureta. Žaga je tudi v drugem polčasu znala kaznovati napake Kotarjev. V vodstvo so prešli po prestreženi žogi, tretji gol pa so dosegli zaradi napake našega vratarja. Kotarji smo se znašli v visokem zaostanku in vse moči smo morali usmeriti v napad. Po podaji iz avta je bil v kazenskem prostoru za las prekratek Aleksander, ki pa je do zadetka prišel že v naslednji akciji. Žogo je v napadu prejel Aleš in jo podal do Aleksandra, ta pa je z natančnim strelom premagal nasprotnega vratarja. Žaga se je do konca tekme dobro branila in nam dovolila le strele z razdalje, ki pa so vsi zleteli čez gol.

Predtekmovanje; skupina D, druga tekma (17.20)

Kotarji 0 : 2 (0:0) Zuride

VELIK MOTIV NASPROTNIKOV
Po porazu na prvi tekmi smo ostali brez možnosti za napredovanje. Tekma proti Zuridam pa je bila pomembna predvsem za slednje, saj si za napredovanje remija oziroma poraza niso smeli privoščiti.
Kotarji smo tudi na drugi tekmi igrali preudarno. Napade smo poskušali čim bolj izdelati in si uspeli v prvih minutah pripraviti nekaj priložnosti. Odlično smo igrali tudi v obrambi. Predvsem se je izkazal Darko, ki je uspešno zaustavljal napadalce Zurid in reševal nevarne situacije pred našim golom, ki ga je na drugi tekmi branil Srečko. Do polčasa nobeni ekipi ni uspelo zadeti, zato je bil tempo igre v drugem polčasu še višji. Gol je po petih minutah igre uspelo doseči nasprotnikom. Njihov napadalec se je z velike razdalje odločil za strel in na napačni nogi ujel našega vratarja. Gol je naredil veliko razliko v igri, saj so se igralci Zurid pomaknili na svojo polovico, Kotarji pa smo vršili manjši pritisk na njihov gol. Po neuspešnem napadu so nasprotniki hitro krenili v napad in našo slabo postavljeno obrambo lepo izigrali ter povišali prednost. Kotarji smo si želeli doseči vsaj en zadetek, a smo bili na žalost premalo zbrani v zaključkih akcij.

Kot je napisano že na začetku članka, smo po koncu naših nastopov krenili proti domu. Ker smo imeli še nekaj časa, smo se ustavili ter osvežili v Nadiži, nato pa je sledil ogled tekme pred našim klubskim prostorom. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: