• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Na Žagi podobno kot prejšnje leto

Tudi letos smo se na praznik dela (1. maj) odpravili na Žago, kjer smo odigrali naš drugi letošnji turnir. Pričakalo nas je izjemno lepo vreme, ob igrišču pa je tekme spremljalo tudi precejšnje število gledalcev. Bili smo ena od dvanajstih ekip, ki so na turnirju nastopale, igrali pa smo v skupini B skupaj z ekipama Ladra in Kovi. Naprej (v polfinale) se je uvrstila le najboljša ekipa v skupini. Kljub le šestim igralcem, ki jih je naša okrnjena zasedba premogla, smo si zadali visok cilj – preboj v polfinale. Že po prvi tekmi, ki se je končala izenačeno, smo si po uspešnejšem izvajanju penalov zagotovili vsaj drugo mesto v skupini. Seveda smo tudi v drugo tekmo proti ekipi Kovi krenili na zmago, a nasprotniki so bili izjemno razpoloženi in premoč potrdili predvsem v drugem polčasu.

Turnir so osvojili igralci Čezsoče, za njimi pa so se zvrstile ekipe Pleterje, Idrsko in Kovi. Sami smo sicer prizorišče zapustili pred polfinalnimi dvoboji in se odpravili na pico, ki smo si jo po napornih tekmah gotovo zaslužili. 😉 Skupaj smo preživeli še en lep dan!

Po koncu naših nastopov smo našli kar nekaj vzporednic z lansko izvedbo tega turnirja. Tudi letos je bilo vreme prekrasno in tudi letos smo bili primorani zaigrati na veliki vročini. Enaka sta bila tudi rezultata v skupini. Lani smo na prvi tekmi v skupini igrali proti ekipi Kovi ter z njimi remizirali (1:1) in izgubili po streljanju penalov, letos pa je bil rezultat proti ekipi Ladra po rednem delu identičen (1:1), le da smo bili tokrat uspešnejši s šestih metrov. Na drugi tekmi smo tako lani, kot tudi letos, izgubili z 0:4. Lani so bili premočni Odpisani, letos Kovi.

Tokrat je na turnirju za ekipo Kotarji sploh prvič zaigral Andrej, ki je zadnji dve leti nastopal le na zimski ligi v Kobaridu za našo drugo ekipo ŠD Breginjski kot. Za debi mu vsi soigralci čestitamo! 😉

Kotarji: Robi, Aleš, Srečko, Jure, Simon Č., Andrej

Predtekmovanje; skupina B, prva tekma (11.15):

Kotarji 1 : 1 Ladra (6 : 5 po streljanju penalov)

Strelec za Kotarje: Robi; strelci po penalih: Aleš 3, Robi, Jure, Simon Č.

IZENAČENJE V ZADNJI MINUTI, ALEŠ ODLIČNO BRANIL PENALE
Tekma se je začela zelo mirno in prve minute praktično niso ponudile večjih priložnosti. Ekipi sta si bili zelo enakovredni in večino časa čakali na napako nasprotnika. Napako smo pri organizaciji napada naredili Kotarji. Žogo so namreč nasprotniki na sredini igrišča prestregli, hitro prebili našo zredčeno obrambo ter se veselili vodstva. Po tem se je igra le razživela in tudi sami smo prihajali do lepih priložnosti. Še najbližje zadetku sta bila Robi in Simon Č. po strelu od daleč. Ob koncu polčasa je obrambi po prodoru po desni strani ušel Jure, a bil v zaključku nenatančen. Do svoje priložnosti je prišel tudi Andrej, kateremu je prvenec v dresu Kotarjev preprečil vratar.
Če je zaključek prvega polčasa prinesel obilo priložnosti, pa se je v začetku drugega igra ponovno umirila. Nasprotniki so bili z rezultatom s prvega polčasa seveda zadovoljni, zato so se pomaknili v obrambo in bili nevarni iz protinapadov. Sami smo le stežka prebijali dobro postavljeno obrambo nasprotnikov, napade pa smo večinoma zaključevali s streli od daleč, ki pa so vsi po vrsti zleteli mimo gola. Zadnjih pet minut tekme smo le še stopnjevali tempo in si na vsak način želeli izenačenja. Ko je že izgledalo, da bomo morali priznati poraz, je sledila akcija, po kateri je Robi na levi strani prišel neoviran do strela. Lepo priložnost je izkoristil in s strelom v desni spodnji kot gola le uspel premagati nasprotnega čuvaja mreže. Sodnik je že v naslednji minuti naznanil konec tekme in sledilo je izvajanje penalov.
Oboji smo bili v petih strelih po trikrat natančni (pri Kotarjih Robi, Jure, Simon Č.). Srečko in Andrej sta vratarja poslala v napačno stran, a jima je veselje preprečila vratnica, Aleš pa je obranil kar dva poskusa nasprotnikov. Med seboj sta se nato pomerila oba vratarja. Odlično je delo opravil Aleš, ki je bil trikrat zanesljiv s šestih metrov, z zgrešenim strelom nasprotnega vratarja pa smo se Kotarji veselili zmage.

Igralci ekipe Ladra so tako prizorišče zapuščali razočarani, saj so kar dvakrat izgubili po izvajanju penalov. Z ekipo Kovi pa smo bili Kotarji izenačeni, kar je pomenilo, da je medsebojna tekma odločala o potniku v polfinale …

Predtekmovanje; skupina A, druga tekma (12.25):

Kotarji 0 : 4 Kovi

NASPROTNIKI SO BILI PREMOČNI
Na drugi tekmi smo se bolj osredotočali na obrambo. Bili smo zelo zanesljivi in nasprotniki niso prihajali do večjih priložnosti. Sami smo poslušali z visokimi podajami čez celo igrišče, ki pa niso bile dovolj natančne za naše napadalce. Edine priložnosti smo si ustvarili, ko smo prišli do strela od daleč, a tako kot na prvi tekmi je tudi tokrat žoga vedno zletela mimo. Nasprotniki so do vodstva prišli po samostojni akciji njihovega napadalca, ki je lepo preigraval in zanesljivo zaključil. Ob koncu polčasa smo Kotarji imeli lepo priložnost za izenačenje, a je vratar uspel ubraniti strel Andreju.
Ekipa Kovi je svojo prednost povišala kmalu po začetku drugega polčasa, kar je naše možnosti za zmago vidno zmanjšalo. Tako se je tudi igra zaradi želje po hitrem zmanjšanju zaostanka nekoliko podrla in nasprotniki so prihajali do številnih priložnosti in do konca tekme zadeli še dvakrat. Prednjačil je njihov napadalec, ki je bil uspešen že v prvem polčasu (skupaj je zadel trikrat). Kotarji smo si želeli doseči vsaj častni zadetek, kar pa nam do konca tekme ni uspelo in primorani smo bili čestitati ekipi Kovi za zasluženo zmago.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: