• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Streljanje penalov usodno!

Na praznik dela je na Žagi potekal prvi turnir v letošnji sezoni, ki se je igral na travi v naših koncih. To je bil šele naš drugi nastop na tej podlagi po igralnem sistemu 5+1. Premierni nastop smo vknjižili lansko poletje na turnirju v Idrskem. Organizator NK Žaga je poskrbel za odlično pripravljeno igralno površino, poleg tega pa jim je šlo na roko tudi izjemno lepo vreme. Kot zadnji (13.) prijavljeni smo organizatorju predstavljali težavo pri formiranju skupin. Prav zaradi tega smo morali za uvrstitev v skupinski del odigrati dodatno kvalifikacijsko tekmo. Žreb nam je namenil ekipo Mediga.

Kotarji: Jure, Erik, Robi, Srečko, Aleš, Aleksander, Darko, Simon M.

Kvalifikacijska tekma za skupino A (10:00):

Kotarji 4 : 1 Medigo

Strelci za Kotarje: Robi 2, Simon M., Jure

Po prihodu na prizorišče in po grobem preizkusu terena je bil kar hitro čas za začetek prve, za eno od ekip v tej predskupini tudi zadnje tekme! Glede na to, da so mnogi preživeli večji del noči ob prvomajskem kresu, je začetek tekme za marsikoga prišel prezgodaj. Želja obeh ekip po napredovanju je stvari hitro postavila na pravo mesto in na igrišču se je vnel pravi boj za vsako žogo! Na začetku so imeli pobudo igralci Mediga, kar so po dobri polovici prvega dela tudi vnovčili. Za zadetek se v veliki meri lahko zahvalijo Srečkotu, ki je kot žrtev neuspešnega iskanja vratarja stopil med vratnici in že ujeto žogo izpustil iz rok v lastno mrežo! Da ni ostalo pri takšnem, za nas neugodnem izidu, je tik pred koncem polčasa poskrbel Simon M. V 2. del tekme smo krenili precej bolj odločno in kmalu uspeli izid obrniti v našo korist. Dva zadetka je po samostojnih akcijah dosegel Robi, zadnjega pa iz roba kazenskega Jure!

Naslednjo tekmo smo z zanimanjem spremljali, saj sta se na igrišču med sabo pomerili ekipi, ki sta nas “čakali” v skupinskem delu! Prepričljivo je zmagala ekipa Kovi, tako da je bila že naša prva tekma v skupini odločilnega pomena. V primeru zmage proti nam bi si ekipa Kovi že zagotovila napredovanje, v primeru naše zmage pa bi o svoji usodi odločali na zadnji tekmi! Zavedali smo se moči nasprotnika, toda hkrati vedeli, da tudi mi znamo igrati.

Predtekmovanje; skupina A, prva tekma (11:30):

Kotarji 1 : 1 Kovi (3 : 4 po streljanju penalov)

Strelci za Kotarje: Darko; strelci po penalih: Aleš, Robi, Erik

Kot se je na koncu izkazalo, smo bili na terenu povsem enakovredni, predvsem pa zelo zbrani v obrambi, tako da vratarja nista imela težkega dela. Kljub redkim strelom v okvir vrat pa sta 1. polčas in tekmo zaznamovali prav napaki obeh vratarjev. Najprej je skoraj iz polovice igrišča močno ustrelil Darko in žoga je med nogama vratarja spolzela v gol. Gol na drugi strani pa gre pripisati “mlačnemu” posredovanju Srečkota, kar je za zadetek z glavo izkoristil napadalec ekipe Kovi. Kljub temu da so nasprotniki bili nevarnejši, pa so tudi Kotarji imeli svoje priložnosti. Po lepem prodoru Robija in njegovi podaji v sredino je žogo slabo zadel Jure, tudi drugi poskusi Kotarjev so kasneje zleteli mimo gola. Tekma se je tako končala brez zmagovalca, in tako so igralci prešli na izvajanje šestmetrovk. Kotarji so zgrešili dvakrat ter tako izgubili vse možnosti za napredovanje. Ekipa Kovi je namreč zabeležila že drugo zmago v skupini ter tako napredovala naprej.

Naslednja tekma torej ni odločala o ničemer. A Kotarji smo si vseeno zadali cilj, da odigramo po svojih najboljših močeh. V tekmo smo se tako pogumno podali, kljub utrujenosti po dveh napornih tekmah, kjer smo ves čas garali.

Predtekmovanje; skupina A, druga tekma (12:30):

Kotarji 0 : 4 Odpisani

Na koncu smo bili premagani prav zaradi vidne utrujenosti in nepričakovanega odpora nasprotnikov. Ti so do zmage želeli priti na vsak način in ubrali zelo grobo igro. S fizično močnejšimi igralci Odpisanih se je bilo Kotarjem težko boriti. Nasprotniki so bili najverjetneje po porazu proti ekipi Kovi precej jezni ter želeli vtis s prve tekme popraviti. To jim je kasneje tudi uspelo, saj so večino časa držali žogo v svoji posesti, pridno pa so polnili tudi mrežo Kotarjev. Zadeli so štirikrat in se tako vsaj dostojno poslovili od turnirja.

Tudi mi nismo bili pretirano razočarani. Dosegli smo prepričljivo zmago na kvalifikacijski tekmi ter odigrali odlično proti ekipi Kovi, ki je pred tekmo veljala za izrazitega favorita. Žal nam je zmanjkalo sreče pro streljanju penalov. Še posebej težka pa je bila zadnja tekma, saj ni nosila nekega tekmovalnega naboja. Obenem pa smo imeli za seboj že dve naporni tekmi ter tako razumljivo tudi že precej težke noge!

5 komentarjev

 1. Čestitam
  Drugo bom pomagaw ekipi tud jst 😀

 2. Pa tak kapetan… v najbolj pomembnih trenutkih pusti ekipo na cedilu. Ne vem če ne bo sledila kakšna sankcija! 🙂

 3. Nism jo pustu na cedilu sm se opraviču tko d nima bit ki sankcij haha 😀
  Ste se pa dobro odrezali vas morm pohvalt 😀

 4. Odlično, ne dobro…! Predvsem golman je naravnost blestel s svojimi neverjetnimi posredovanji! 😉

 5. Ja pa odlično ane 😀
  Ja če si tkaj blestel bi predlagu d boš kar ti branu od zdej naprej haha 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: