• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Prvi turnir v letošnji sezoni

Letošnjo sezono turnirjev smo začeli v soboto, 26. aprila, v Kanalskem Lomu. Tam vsako leto organizirajo turnir trojk, mi pa smo se tam prvič preizkusili. Šlo je za zelo močan turnir, na katerem je igralo kar 22 ekip, sami pa smo nastopali v skupini z ekipama Bača bar ter XY. V četrtfinale je napredovala le ena ekipa, zato smo se zavedali, da nas čaka težko delo. Najprej nas je čakala tekma z izkušeno ekipo Bača bar.

Kotarji: Robi, Aleš, Srečko, Jure, Simon Č.

Predtekmovanje; skupina E, prva tekma (17.00):

Kotarji 3 : 3 (1:1) Bača bar (0 : 1 po streljanju “penalov”)

Strelci za Kotarje: Aleš, Jure, Srečko

TRIKRAT ZAOSTAJALI, A SI VSEENO IZBORILI REMI PO REDNEM DELU
V začetnih minutah tekme smo oboji zaigrali bolj previdno. Igralca na golu sta odigrala kar pomembno vlogo, saj njuni soigralci niso imeli veliko prostora za prebijanje po krilu. Tako sta oba stala kar visoko na igrišču in poskušala s streli od daleč. Na tak način smo oboji tudi malo tvegali in le ena naša napaka je bila dovolj za vodstvo ekipe Bača bar. Pri enem od naših napadov so namreč nasprotniki uspeli prestreči podajo Aleša in iz hitrega protinapada povesti. A Kotarji smo ostali zbrani in izid hitro poravnali prek Aleša, ki se je oddolžil za napako, ko je z močnim strelom od daleč žogo spravil v gol. Do konca polčasa se izid ni spremenil, čeprav je bilo za nov zadetek kar nekaj priložnosti na obeh straneh. Od naših velja omeniti hiter protinapad Jureta, ko mu je žoga žal ušla, še nekaj strelov Aleša, Simona in Srečkota, ki so zleteli čez gol, ter prečko, ki je preprečila veselje Robiju. Polčas se je tako končal izenačeno in obe ekipi sta imeli v nadaljevanju enake možnosti. Tudi drugi polčas je bil izjemno izenačen in razburljiv. Nasprotniki so več napadali, sami pa smo se bolj osredotočili na obrambo in iskali svoje priložnosti iz protinapadov. Obramba je delovala zelo dobro, tako da nasprotniki do priložnosti niso prihajali pogosto. Edine strele proti golu je sprožil njihov igralec na sredini, kadar je dobil nekaj prostora. Zadetek za novo vodstvo je dosegel prav on, ko je mojstrsko ustrelil v sam zgornji desni kot gola. Kotarji smo bili prisiljeni ponovno kreniti v napad. Zopet smo prikazali lepo igro in uspeli izid  poravnati že čez dobri dve minuti.  Uspešen je bil Jure, ki je na desni strani lepo preigraval in z natančnim strelom premagal še vratarja. Nasprotniki pa se niso dali in povedli še tretjič, ponovno preko razpoloženega igralca na sredini, ki je dobro opravljal naloge tudi na golu. Kljub temu ni zmogel ubraniti strela Srečkota, ki je pomenil tudi novo izenačenje. Pri zadetku je odločilno vlogo odigral Jure, ki je pred golom žogo spustil med nogama in tako zmedel nasprotnika, da ni mogel pravočasno reagirati. Zadnje minute so minile v manjši premoči nasprotnika, ki je iskal še četrti zadetek, sami smo se ponovno pomaknili pred naš gol in iskali proložnost za protinapad. Priložnosti nismo dočakali, tudi nasprotniki svoje ne, tako da je ostalo pri neodločenem izidu. O zmagovalcu so odločali streli na prazen gol z nasprotne strani igrišča. Kotarji v treh poskusih nismo bili uspešni, zato je že en sam uspešno izveden “penal” nasprotnikom zagotovil zmago.

Kotarji smo bili s prikazano igro zadovoljni, a poraz je pomenil, da bo potrebno drugo tekmo zmagati in nato upati še na ugoden razplet preostale tekme v naši skupini.

Predtekmovanje; skupina E, druga tekma (18.00):

Kotarji 0 : 4 (0:0) XY

PRVI PREJETI ZADETEK JE BIL ODLOČILEN
Kotarji smo v tekmo krenili z željo, da nam uspe prvim zadeti, saj bi bilo tako precej lažje. Zadetku smo bili kar nekajkrat blizu, a žoga ni in ni hotela v mrežo. Na drugi strani so tudi nasprotniki večkrat lepo kombinirali in si ustvarili precej priložnosti, a obramba oz. Aleš, ki je stal na golovi črti, sta vse poskuse uspešno zaustavila. Tako v prvem polčasu gledalci niso videli zadetka. Je bilo pa zato drugače v drugem. Na žalost so kar štiri žoge končale v naši mreži. Naše možnosti za nadaljevanje je precej zmanjšal že prvi zadetek, ko so nasprotniki našo obrambo lepo izigrali. Po zadetku so se namreč pomaknili v obrambo. Kotarji smo morali  zaigrati bolj napadalno, zato smo se pomaknili višje in zadaj puščali precej prostora. To so nasprotniki znali izkoristiti, saj so naše neuspešne napade kaznovali z učinkovitimi protinapadi. Zadeli so še trikrat, nam pa kljub številnim poskusom ni uspelo zadeti vsaj častnega zadetka.

Turnir smo tako končali z dvema porazoma. Takoj po koncu je sicer bilo nekaj razočaranih obrazov v naši ekipi, a prizorišče smo vseeno zapuščali zadovoljni. Ne nazadnje je bil to šele prvi turnir v letošnji sezoni, časa za dobre rezultate pa bo še precej!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: