• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Slovenija na EP!

Pretekli teden (med 14. in 22. marcem) so se po vsej Evropi odvijali kvalifikacijski turnirji za uvrstitev na EP, ki se bo odvijal od 18. do 30. januarja prihodnje leto na Madžarskem (Budimpešta in Debrecen). Na sedmih različnih lokacijah je bilo odigrano prav toliko turnirjev, na vsakem turniju pa so se za napredovanje borile 4 reprezentance. Iz vsakega turnirja so si napredovanje zagotovili vsi zmagovalci skupin in 4 najboljše drugouvrščene reprezentance. Skupaj se je za 11 prostih mest potegovalo kar 28 evropskih reprezentanc. Naši fantje so se merili v kvalifikacijski skupini 7, ki je potekala v Parizu. Žreb nam je namenil domačine Francoze, favorizirane Ruse in neugodno reprezentanco Črne Gore. Prvo mesto je bilo že vnaprej rezervirano za Ruse, ki so na svetovnih in evropskih reprezentančnih in klubskih tekmovanjih vedno v ospredju, kar veliko pove tako o kakovosti igralcev, kot tudi o kakovosti lige, v kateri povečini si ti reprezentantje tudi služijo kruh. Od naših fantov smo vsi ljubitelji futsala realno lahko pričakovali boj za drugo mesto in upali na boljšo gol razliko od treh drugouvrščenih ekip iz drugih skupin, ter posledično uvrstitev na EP.

Po izjemnem uspehu, kateremu smo bili priča pred nekaj meseci, ko so naši mladi fantje izjemno uspešno nastopali barve Slovenije na prvenstvu U-21 (več tukaj), se je zgodil še en izjemen uspeh za slovenski futsal. Slovenski članski futsal reprezentanci se je po visoki zmagi proti Črnogorcem na zadnji tekmi (7:1) in ugodnih razpletih zadnjih tekem v drugih skupinah (predvsem je bila za naše pomembna zmaga Belorusije na Gruzijo (2:0)), uspelo uvrstiti med štiri najboljše drugouvrščene reprezentance kvalifikacijskih turnirjev in se drugič v zgodovini slovenskega futsala uvrstiti na evropsko prvenstvo. Prvič je naša futsal reprezentanca igrala na EP v Italiji leta 2003, kjer se je iz treh tekem vrnila v domovino domovino brez osvojene točke … Spodaj si lahko ogledate rezultate in strelce za Slovenijo na zadnjem EP.

SLOVENIJA – ITALIJA 1 : 2 /Džafić (Aversa; 17.02.2003)

SLOVENIJA – RUSIJA 3 : 4 /Horvat 2, Džafić (Caserta; 18.02.2003)

SLOVENIJA – ČEŠKA 3 : 8 /Horvat 2, Lakoseljac (Caserta; 20.02.2003)

Rezultati:

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP
Pariz, skupina 7

1. krog
FRANCIJA – SLOVENIJA 2:3 (2:0)
Chaulet 2., Handoud 11.; Goranovič 22., Vrhovec 25., Drobnič 28.

RUSIJA – ČRNA GORA 7:1

2. krog
SLOVENIJA – RUSIJA 0:2 (0:1)
Pula 13., 27. RK: Brkič 35./Slovenija

FRANCIJA – ČRNA GORA 4:6

3. krog
SLOVENIJA – ČRNA GORA 7:1 (1:1)
12.; Goranovič 16., 33., Čujec 21., Osojnik 24., Mordej 26., 39., Drobnič 28.,

FRANCIJA – RUSIJA 0:2

Video: RTV Slovenija (Šport)

Barve Slovenije so na tem turnirju zastopali: Benjamin Melink, Igor Kragelj, Kristjan Čujec, Aljoša Mohorič, Siniša Brkič, Rajko Uršič (vsi Puntar Casino Safir), Alan Pertovt, Slaviša Goranovič, Gorazd Drobnič (vsi Gorica), Rok Mordej, Uroš Kroflič (oba Dobovec), Miha Osojnik (Tomi Press Bronx), Jaka Sovdat (Oplast Kobarid) in Gašper Vrhovec (Svea).

Upamo, da bo našim fantom uspelo na madžarskem osvojiti čim več točk in narediti še korak dlje od svojih predhodikov, ki so začeli uspešno orati evropsko ledino pred slabimi sedmimi leti!

Vsem, ki so kakorkoli pripomogli k še enemu izjemnemu uspehu slovenkega futsala čestitke tudi z naše strani!

One Response

  1. Čestitke za uvrstitev na EP. Nas zadnje čase prav malo razvajajo ti naši futsalerji! 😉 Ne mine tekmovanje brez uspehov naših! Kar tako naprej!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: