• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Živčen zaključek tekme

Predzadnja tekma na ZRL Kobarid je na samem začetku obetala veliko, na koncu pa se končala v stilu vseh ostalih. Za razliko od predhodnih tekem v skupini “Zlata sredina”, kjer smo bili razpoznavni kot ena bolj fair-play ekip, je tokrat prvič v dosedanjem poteku tako sodniku, kot nam (igralcem), v zadnjih nekaj minutah drugega polčasa tekma ušla izpod nadzora. Tekma je zaradi tega doživela precej živčen in grob zaključek tekme. Glede na status lige, ki je prvenstveno namenjena rekreaciji, upamo, da je šlo z naše strani včeraj za premierno uprizoritev, ki ne bo doživela ponovitve. Poudariti je potrebno, da sta vedno za prepir potrebna dva, in tako je bilo tudi tokrat, toda kljub temu se tako nasprotniku, sodniku, kot tudi vsem gledalcem na tribunah opravičujemo za prikazano nedisciplino na tej tekmi! Smo druščina neizkušenih nogometašev, tako da nam po eni strani ni potrebno zameriti hitrega nasedanja na takšne in drugačne provokacije, ki jih ponuja futsal. Kljub vsemu se bomo trudili, da se podobni dogodki ne bodo ponovili in da bo tudi naše vedenje podobno ciljem, ki smo si jih zadali pred udejstvovanjem na, še enkrat poudarjamo, rekreacijski ligi!

ZRL Kobarid, 6. krog nadaljevanja;

ŠD Breginjski kot 1 : 3 (0 : 1) Barbarossa /Erik

kartoni: Darko

ŠD Breginjski kot: Marko, Mitja, Srečko, Sandi, Simon M., Simon Č., Jure, Peter, Darko, Erik, Balky

Video posnetki:
1. polčas

Prekršek za prosti strel

0:1 Barbarossa (Atos Medveš)

2. polčas

0:2 Barbarossa (Ervin Kavčič)

0:3 Barbarossa (Ervin Kavčič)

1:3 Erik Tonkli

2. rumeni karton – izključitev (Darko Josič)

Tekma se je, kot je že v uvodu zapisano, začela malce presenetljivo, predvsem pa drugače kot vsa naša pretekla srečanja drugega dela ZRL. Že od samega začetka smo bili mi tisti, ki smo z organiziranim napadom in zbrano igro izvajali pritisk na obrambo nasprotnika. Nevarnejših strelov na vrata vse do polovice polčasa, ko je žogo na sredini ukradel Erik, pobegnil obrambi in z neposrečenim poskusom strela med nogami vratarja nasprotnikov zapravil lepo priložnost, sicer kljub začetni terenski “premoči” ni bilo. Kmalu se je na igrišču ustvarilo ravnovesje in igralci Barbarosse so iz bližine večkrat poizkušali, toda vsakič je žoga zletela mimo vrat oziroma je naš vratar Marko dobro posredoval. Podobno je bilo tudi na nasprotni polovici, ko je enkrat žogi pot do gola preprečila vratnica, še nekajkrat pa se je od nog igralcev nasprotne ekipe odbila v kot. Do zadnje minute prvega polčasa je vse kazalo, da bo rezultat ostal nespremenjen in da nam bo ponovno uspelo doseči ugoden rezultat pred nadaljevanjem srečanja, toda približno 40 sekund pred koncem, ko smo oboji že pogledovali proti uri in čakali na odmor, se je zgodilo nepričakovano. Naiven prekršek na oddaljenosti približno 8 metrov od vrat je nasprotni ekipi ponudil lepo priložnost za zadetek. Iz prostega strela je igralec Barbarosse ustrelil mimo živega zidu in z počasnim, toda zelo natančnim strelom pometel pajčevino iz kota vrat našega gola in popeljal ekipo Barbarosse v vodstvo. Lahko rečemo, da nam v tem polčasu sreča res ni bila naklonjena, kajti glede na videno na igrišču, bi si resnično zaslužili ugodnejši izid.

Kljub vsemu, kar se je dogajalo v prvem polčasu, smo bili prepričani, da v drugem polčasu lahko z nadaljevanjem v podobnem stilu rezultat tudi obrnemo v svojo korist. Začeli smo odločno, toda izjemno izkušeni igralci na drugi strani so nas uspešno zaustavljali in iz protinapadov iskali priložnosti za zvišanje izida. Po le nekaj minutah jim je to tudi uspelo. Srečko in Balky sta naivno “nasedla” uigrani akciji nasprotnikov iz kota, tako da jim ni bilo težko zadeti skorajda nebranjenih vrat. Žoga se je po prvem poizkusu sicer odbila od vratnice, toda pristala točno na nogi igralca Barbarosse, ki je bil v drugo precej natančnejši. Prav ta gol je bil povod za vse, kar se je dogajalo v nadaljevanju. Izkušeni nasprotniki so s počasno organiziracijo napadov in zavlačevanjem, ki smo jim ga dovolili s pasivnostjo v obrambi, kradli naš prepotreben čas in s tem pripomogli tudi k “krhanju” živcev. Igra je ob kontaktih postajala vedno bolj trda, tako da je prihajalo do številnih prekinitev in izmenjav besed. Nekaj več kot 6 minut pred koncem smo se odločili za minuto odmora, toda preden nam ga je uspelo “vnovčiti”, so igralci Barbarosse po lepi akciji še enkrat več zadeli in nam še dodatno otežili “vrnitev” v igro. Na klopi smo se v večini strinjali, da je edina rešitev agresivnejša igra in ne opazovanje nasprotnikove počasne organizacije napada iz naše polovice. Dogovor je kmalu rodil sadove, saj je po le nekaj sekundah Eriku uspelo zatresti nasprotnikovo mrežo. Takoj v naslednjem napadu je imel isti igralec precej smole, saj se je žoga od vratnice odkotalila po golovi črti, od koder jo je igralec Barbarosse izbil v avt. Ravno v času največjega naleta nas je “presekala” izključitev Darkota, ki je dobil drugi rumeni karton na tekmi in posledično rdečega. Prislužil si ga je z nepotrebnim protestiranjem (brcanjem žoge) po prekršku, v katerem sploh ni bil udeležen. Po pretečeni dvominutni kazni in popolnitvi vrst smo zadnji dve minuti igrali prav tako agresivno, kot smo to počeli pred izključitvijo, toda nevarnejših priložnosti si nismo uspeli več pripraviti.

 

Trenutna lestvica in rezultati ostalih tekem:

Lestvica:

Skupina “ZLATA SREDINA”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Ponikve 5 3 2 0 15 11 +4 11
2 Oplast kadeti 5 3 0 2 17 13 +4 9
3 Barbarossa 4 2 2 0 12 9 +3 8
4 Oplast mladi 5 2 1 2 11 11 0 7
5 Ložice 5 2 1 2 18 14 +4 7
6 Medigo 5 1 2 2 11 12 -1 5
7 ŠD Breginjski kot 5 0 0 5 7 21 -14 0

6. krog (nadaljevanja); 8/2/2009:
ŠD Breginjski kot 1:3 (0:1) Barbarossa /Erik
Oplast mladi 0:2 Oplast kadeti
Ponikve 4:3 Ložice
Medigo prosti

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: