• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Robi začetnik preobrata!

Že pred pričetkom drugega dela ZRL Kobarid smo se zavedali, da bo tekma proti ekipi Oplast mladi zelo težka. Nenazadnje so fantje prejšnje leto resno kandidirali in se vse do zadnjega kroga potegovali celo za osvojitev prvega mesta v skupini za prvaka. Tokrat so se znašli v srednji skupini, a zaradi urnika tekmovanj, kjer branijo barve Oplasta v kategorijah U19 in U21, so jim tekme ZRL Kobarid večkrat preložili. Tako je nanje ta vikend padlo težko breme, saj so v samo dveh dneh morali odigrati kar štiri tekme. V soboto smo se jim zoperstavili tudi mi, in to takoj po njihovi prvi odigrani tekmi, ki so jo sicer dobili, a se morali zanjo pošteno namučiti. Poleg tega so imeli v svojih vrstah le dve menjavi, in tako smo tokrat zaslutili, da imamo veliko priložnost in možnost za osvojitev prvih točk v tem delu.

ZRL Kobarid, 5. krog nadaljevanja;

ŠD Breginjski kot 2 : 4 (1 : 1) Oplast mladi /Erik, Sandi

ŠD Breginjski kot: Marko, Mitja, Srečko, Sandi, Simon M., Simon Č., Jure, Peter, Darko, Andrej, Erik

Video posnetki:
1. polčas
1:0 Tonkli Erik (1,7 MB)
1:1 Oplast mladi (Gašperut Robert) (1,7 MB)

2. polčas
1:2 Oplast mladi (Štih Anže) (1,4 MB)
1:3 Oplast mladi (Ručna Marko) (1,3 MB)
2:3 Kramar Sandi (1,3 MB)
2:4 Oplast mladi (Jug Andraž) (1,1 MB)

Najlepše priložnosti na tekmi – tukaj! (36,7 MB)

Pobudo so na začetku takoj prevzeli igralci ekipe Oplast mladi. Ves čas so narekovali tempo in nas potisnili na našo polovico. Z organiziranim branjenjem smo jim preprečili, da bi si ustvarili prostor in resneje ogrozili naš gol. Nekajkrat so sicer poskušali s streli od daleč, vse nevarne pa je naš tokrat zelo razpoloženi vratar Marko odbil v kot oziroma ubranil. Sami smo medtem nekajkrat poizkusili s hitrimi protinapadi, a tudi te so tehnično bolje podkovani nasprotniki znali prekiniti. Še naprej so pletli mrežo okoli naših vrat, se usmerili samo na napad in posledično puščali veliko prostora za morebitne protinapade. Kmalu pa so naredili tudi veliko napako, saj je njihov igralec pod pritiskom naše agresivne obrambe nepremišljeno podal žogo proti sredini, to pa je prestregel hitri Erik, sam krenil v napad, preigral še enega igralca in povedel našo ekipo v vodstvo. Ob nepričakovanem vodstvu smo si le-to želeli čimdlje zadržati. Napadi mladincev Oplasta so se vrstili in na nas vršili velik pritisk. Sami smo vedno hitro izgubili žogo in vse naše akcije prehitro zaključevali. V obrambi pa smo še vedno stali trdno in le redko pustili nasprotnikom, da so prišli do neoviranega strela. A le nekaj minut pred koncem prvega dela tekme jim je vendarle uspelo izid poravnati. Strelec je bil naš član Robi (posojen ekipi Oplast mladi), ki je po lepi dvojni podaji prišel do strela in premagal našega vratarja. Izid se nato do konca polčasa ni spremenil.

Rezultat prvega polčasa je bil zelo ugoden, in optimistično smo lahko pričakovali nadaljevanje. Med drugim so bili tudi nasprotniki vidno utrujeni, a kljub temu smo se odločili, da bomo nadaljevali z našo taktiko branjenja. Žoga je v drugem polčasu pripadla nam, a smo jo z nenevarnim strelom od daleč  našim nasprotnikom praktično podarili. Ti pa dolgo niso čakali in našo obrambo z dvema lepima podajama popolnoma izigrali in gol dosegli že po 14. sekundah nadaljevanja. Kmalu po tem se je zatresla tudi naša vratnica, a do povišanja vodstva ni prišlo. Po tem je Darko v napadu z borbeno igro  žogo vzel nasprotnikom in zaposlil Simona Č., ki pa je meril previsoko. Že naslednji napad pa so Oplast mladi še povišali svojo prednost, tokrat z močnim strelom od daleč. Za znižanje izida bi lahko kasneje poskrbel Jure, ki je imel kar dve lepi priložnosti. Najprej je prodrl po krilu, a akcijo preslabo zaključil. Izjemno priložnost pa je zapravil le kako minuto kasneje, ko je na sredini ukradel žogo nasprotniku, sam stekel v napad in se pomeril iz oči v oči z vratarjem, ki pa je tudi tokrat iz dvoboja odšel kot zmagovalec. Sledilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh. Srečko in Sandi sta imela lepo priložnost za strel, a se zanj noben od njiju ni odločil. Po enem izmed redkih kotov na tekmi je Peter žogo lepo podal do Sandija, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti in zmanjšati izida. Do tako željenega izenačenja pa tudi tokrat ni prišlo, saj so nasprotniki kmalu še enkrat zadeli in tekmo mirno pripeljali do konca. Pohvale gredo tudi našemu vratarju, ki je v zadnjih petih minutah kar nekajkrat odlično posredoval.

Trenutna lestvica in rezultati ostalih tekem:

Lestvica:

Skupina “ZLATA SREDINA”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Ložice 4 2 1 1 15 10 +5 7
2 Oplast mladi 3 2 1 0 10 7 +3 7
3 Oplast kadeti 4 2 0 2 15 13 +2 6
4 Ponikve 3 1 2 0 9 7 +2 5
5 Barbarossa 3 1 2 0 9 8 +1 5
6 Medigo 5 1 2 2 11 12 -1 5
7 ŠD Breginjski kot 4 0 0 4 6 18 -12 0

5. krog (nadaljevanja); 7/2/2009:
ŠD Breginjski kot 2:4 (1:1) Oplast mladi /Erik, Sandi
Ložice : Barbarossa
Oplast kadeti 4:2 Medigo
Ponikve prosti

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: