• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Brazilci zmagovalci svetovnega prvenstva v futsalu!

Kot smo že poročali, se je v Braziliji pretekli mesec z zaključkom v nedeljo, 19. oktobra, ko je bilo odigrano tudi finalno srečanje, odvijalo 6. svetovno futsal prvenstvo! V finalu sta se udarila edina zmagovalca dosedanjih prvenstev, Brazilija s tremi naslovi in Španija z enim manj. To dejstvo je poleg nesporne kakovosti obeh ekip naredilo zaključek prvenstva še zanimivejše, kajti ni skrivnost, da so Brazilci prav zaradi velike želje po uspehu, ki se jih je izogibal na preteklih dveh prvenstvih, želeli naslov odvzeti svojim največjim rivalom in zaradi tega tudi organizirali prvenstvo v domovini.

Na parketu zgoraj omenjenega rivalstva ni bilo prepoznati, tako da je potekala tekma v duhu fair playa in brez prevelikega tveganja. Po rednem delu in podaljških je bil rezultat izenačen (2:2), tako da je odločitev padla šele po streljanju penalov. Več sreče so imeli gostitelji prvenstva, Brazilci, ki so slavili s končnim rezultatom 4:3 in slavje v deželi sambe se je lahko začelo!

V polfinalni del tekmovanja sta se poleg omenjenih finalistov uvrstili še Italija in Rusija. Z malo več zbranosti v zaključku odločilne tekme pa bi si lahko nadaljevanje zasluženo priigrali Iranci in na ta način še dodatno potrdili odlično formo, ki so jo kazali čez celoten turnir. Zaradi slabše gol razlike so njihovo mesto ob enakem točkovnem zbiru zasedli Italijani! Rusija v prvem polfinalnem boju ni bila kos favoriziranim Brazilcem, Italija pa si je v zadnji sekundi drugega podaljška na tekmi proti Špancem sama zabila gol za in tako nesrečno zapravila možnost odločanja o svoji usodi!

Dan pred finalno tekmo je na tekmi za tretje mesto Italija z rezultatom 2:1 ugnala Rusijo in si tako vsaj malo zacelila rane po bolečem polfinalnem porazu!

Lepo je bilo opazovati vse te mojstre neodbojne žoge zbrane na kupu. Kot je najverjetneje večini znano, se bo naša futsal reprezentanca v kratkem pomerila prav z zmagovalcem prvenstva! To bo pravi test kakovosti našega moštva, pa čeprav potujejo v Brazilijo malce oslabljeni in pomlajeni! Upamo, da bodo Brazilci do naših bolj prizanesljivi kot do Salomonovih otokov! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: