• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Svetovno futsal prvenstvo; Brazilija 2008

V Braziliji v teh dneh poteka 6. svetovno futsal prvenstvo. Prvo tovrstno prvenstvo je leta 1989 gostila Nizozemska, zmagovalci pa so bili, tako kot na naslednjih dveh “mundialih” (Hong Kong (1992) in Španija (1996)), Brazilci! Na zadnjih dveh, ki sta se odvijali leta 2000 na Guatemali in štiri leta pozneje v Tajvanu, pa so dvakrat prestol zasedli Španci. Najverjetneje sta prav omenjena “neuspeha” prepričala Brazilce, da so se odločili organizirati prvenstvo v domovini. Ob prednosti domačega terena in na krilih svojih navijačev se jim bo veliko lažje ponovno zavihteti na vrh…

Najboljših dvajset futsal ekip, ki so se preko kvalifikacij uvrstile na svetovno prvenstvo, se od 30. septembra v dvoranah Maracanãzinho (Little Maracana) v mestu Rio De Jeneiro in Nilson Nelson v mestu Brasilia, borijo za barve svoje države. Sloveniji žal v dodatnih kvalifikacijah ni uspelo premagati močnih Portugalcev, tako da na prvenstvu ni navzoča.

Na omenjenih prizoriščih se je v teh dneh skupinski del že zaključil, tako da je dvanajst ekip že končalo z nastopi. Največ so v dosedanjem poteku pokazali domačini, pozitivno pa so presenetili predvsem Iranci, ki jim je uspel preboj med osem najboljših ekip na svetu! Do konca tekmovanja, ki je določen za 19. oktober, bodo morale ekipe še veliko pokazati, če se želijo uvrstiti v polfinale. Do uresničitve tega cilja jih loči nov skupinski del, iz katerega iz dveh skupin napredujejo v nadaljevanje tekmovanja prvouvrščeni ekipi.

Kam bo šla lovorika!? Gostitelji so zelo motivirani, poleg tega pa je na njihovi strani še izjemno znanje in tehnična dovšenost, o čemer smo se lahko lani vsi prisotni na prijateljskih tekmah med Slovenijo in Brazilijo, ki so potekale v Ljubljani, Mariboru in Kopru, prepričali na lastne oči. Svojo moč bi lahko ponovno potrdile tudi evropske reprezentance, ki iz leta v leto napredujejo. Poleg Španije so kandidati še Italija, Rusija … Kot smo na tovrstnih prvenstvih že vajeni, pa niso izključena niti morebitna presenečenja. Verjamem, da bomo vsi ljubitelji futsala to prvenstvo, ne glede na razplet, z zanimanjem spremljali.

Na spletni strani prvenstva si lahko ogledate statistiko, posnetke golov, slike, spremljate tekme v živo …

6 komentarjev

 1. Sicer pa je večina tekem tud na Eurosportu, jih kažejo skor non stop (večinoma so popoldne do večera), v živo in posnetke, tko de skor ne morete falit oz. ne videt katere.
  Včeri sm gledu derbi Rusija:Španija. Kaka tekma… in tehnika, komot bi blo to lohk finale. Do zdej ni blo še tolk zanimivo, kr so velike reprezentance zmagovale ostale z rezultati 10:0 in podobno. Za moje pojme pa je to še zmeri ful bl zanimivo gledat, kukr pa veliki nogomet.

 2. ja pa kake ogromne dvorane majo (skor ku stadion). To nis verjet, če ne vidš.

 3. Ja tut jst sm gledu tekmo včeri…
  Sej Španija je tko al tko med glavnimi favoriti za naslov, čeprav mislim, da bo naslov osvojila Brazilija.
  Prou je, da tut take stvari pišemo na našo stran!
  Pohvalno, Srečko 🙂

 4. Sej res, kake dimenzije ima pa igrišče.. Kr mam tak občutk, da je igrišče zlo veliko?

 5. ma to se vam zdi, da je tkaj veliko. Lih uzadnje sem bral o teh prevarah. Kamera ma veliko ločljivost in je pod nevem kerim kotom, zato kao veliko igrišče 🙂

 6. Zdravo! Sej najbrž, da je res standardnih dimenzij! Sej uradna FIFA pravila majo najbrž točno določene dimenzije! 42X25 je maksimum, če se ne motim… je pa to v primerjavi s npr. kobariško dvorano (če je po maksimalnih merah) ful večje… naše v Breginju je takih dimenzij!

  Ena slikca: http://www.sportskitrening.hr/images/teren.gif

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: