• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Za razpoznavnost se nam ni treba bati…

Se sprašujete kako in zakaj?

Že v daljnih časih je bila razpoznavnost zelo pomembna. Takrat je prišla ta razpoznavnost do izraza predvsem pri razpoznavanju sovražnikov in prijateljev v boju, poleg tega pa je pomenila tudi pomemben simbol moči določenega plemiča, kateremu v čast so se borili njegovi vojščaki.

In kako so se lotevali teh stvari? Podobno kot danes to počnejo multinacionalke, države, vojske in podobne organizacije z raznoraznimi simboli, kot so na primer grb, zastava, himna in drugi, ki so na daleč jasno razpoznavni. Vsak, ki jih kjerkoli vidi, si s pomočjo njih takoj ustvari povezavo z ustanovo oziroma lastnikom, ki ga ta simbol “zastopa”.

Pred časom smo se odločili, da si skupaj z začetkom nove poti tudi sami ustvarimo simbol, ki nas bo predstavljal pri delovanju v javnosti. Resnost te želje se je kmalu pokazala na naši spletni strani v obliki poziva za oddajo predlogov za grb.
Pri izdelovanju (risanju) predlogov smo nekateri izmed avtorjev predlogov naleteli na spletno stran www.grboslovje.si in preko maila navezali stik z avtorjem strani Aleksandrom Hribovškom, ki je eden izmed redkih heraldikov (grboslovcev) pri nas. Od takrat naprej smo bili stalno v stiku, kajti s svojo strokovno pomočjo nam je bil stalno na razpolago, za kar se mu vsi še enkrat najlepše zahvaljujemo. S skupnimi močmi in našimi predlogi smo izbrani predlog, ki je bil delo omenjenega strokovnjaka, malce priredili in ga pripeljali do končne verzije, kateri je postal uradni grb ŠD Breginjski kot. Predlog ni samo vsebinsko poln, ampak poleg tega še strokovno izveden, na kar smo še posebej ponosni!

Hvala vsem, ki se se na različne načine trudili pri izvedbi tega projekta! Kot bi dejal avtor… “upam, da vam (nam) bo dobro služil”!

Grb ŠD Breginjski kot

Grb ŠD Breginjski kot

Dokument grba ŠD Breginjski kot

2 komentarja

  1. Debata glede grba je tko al tko ves čas potekala na forumu! Meni osebno je grb ful všeč, poleg tega pa mamo tut celotno dokumentacijo, vse to pa je delo strokovnjaka… Tko da res vse pohvale avtorju. Bo predlagan da postane častni član našega športnega društva! 😉

  2. Se podpišem pod to izjavo, predvsem pod zadnji stavek! Moram dodati še to, da so odzivi glede grba zelo dobri, čeprav glede na število komentarjev v tem članku to ni razvidno… kot je že Robi omenil, smo itak večinoma povedali na forumu in v pogovorih na to temo, tako da nam je zmanjkalo besed! Najbrž je tako dober, da smo vsi ostali brez besed! 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: