• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Delovna akcija uspela!

Brez vsakega predhodnega dogovora je danes stekla prva delovna akcija urejanja asfaltnega igrišča v Breginju. V vseh teh letih od zadnjega popravila igrišča oziroma vse od asfaltiranja pred skoraj 10 leti se je zaradi slabega in predvsem nesprotnega vzdrževanja trava razrasla, in to celo tako močno, da je prerasla peščeno nasutje ob robu in s tem onemogočala odtok vode.

Delovna akcija se je začela okoli 11.30! Srečko in Jure sta se na hitro dogovorila in bila okoli 12h že na igrišču. Najprej sta s železnimi krtačami optimistično poizkušala pripraviti gol za barvanje, ampak kmalu obupala in se odločila zadevo preložiti za kakšen dan, ko bodo goli prepeljani v bližino električne vtičnice. Glede na začeto delo za golom, kjer sta Jure in Aleš pred tedni že poizkušala urediti odtok, a ga nista dokončala, je bil plan dela za ta dan jasen! Udeležba se je iz ure v uro večala. Kmalu po začetku se je pridružil Erik, malce kasneje pa še Gregor. V taki zasedbi so vsi skupaj ostali do približno 15.30, ko jih je premagala lakota. Za skoraj dve uri so odšli vsak na svoje. Po pavzi sta Erik in Aleš pobegnila na trening, Gregor pa je imel druga pomembnejša dela doma, tako da je bila zasedba ob zaključku del enaka kot na samem začetku. Glede na zahtevnost del Jure in Srečko tako niti nista potrebovala pomoči. Uredila in “osvobodila” sta še večino odvodnih jaškov in odpeljala material, ki se je nabral ob čiščenju. Tako ali tako pa je konec del sovpadal z mrakom.

Če bo šlo vse po načrtih, nas v prihodnjih dneh čaka priprava in barvanje  golov, po dogovoru z ostalimi pa najverjetneje v nedeljo še košnja okolice igrišča in odvoz pokošene trave.
Do željenega izgleda in primerne urejenosti bo potrebno še kar nekaj podobnih dni, ampak važno je, da smo nekje začeli!

5 komentarjev

 1. Glavno da si posliku kako smo kradli pesk 🙂

 2. Kdo je kaj kradu? 😉 Kar gre za “družbene” namene nima noben za komentirat… sploh pa če je puščeno na javnem mestu že dalj časa!
  Še ga bomo kradli! 🙂

 3. Ja sej in jz sem pa krivec! grr 😛

 4. Smo vedli kdaj slikat! 😉 “Čista lopata”, pa take fore! 🙂

 5. Pa kam ti bo lopata, če maš karjolo 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: