• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Tretje mesto na Kamnem!

Da so trojke za naše fante še kako ugodne, je znova pokazal njihov nov turnir, tokrat na Kamnem. Na turnir se je prijavilo 16 ekip. Potekal je v petek in soboto (19. in 20. september) zvečer. Kotarji so po dogovoru z organizatorji turnir odigrali v soboto, saj jim je ta termin še najbolj ustrezal. Na prizorišču se je zbrala skoraj vsa ekipa, ki je navdušila na Livških Ravnah, tokrat je manjkal le Jure. Nastalo vrzel v ekipi je zapolnil Aleksander, naš novi član, sicer igralec z bogatimi izkušnjami iz takih turnirjev. Prispeval je pomemben delež k novemu uspehu, se odlično ujel s soigralci in nenazadnje pokazal tudi nekaj atraktivnih preigravanj. Seveda ne smemo pozabiti na Gregorja, ki je fante na igrišču ves čas spodbujal, prispeval pa je tudi spodnje slike…

Tokrat je bilo vreme za ta letni čas odlično. Kotarji so tako le komaj čakali na njihovo prvo tekmo, za katero so vedeli, da je lahko že odločilna. V vsaki skupini so namreč bile po tri ekipe, iz vsake pa je v nadaljevanje napredoval le najboljši. Poleg skupine, v kateri so nastopili Kotarji, so ta tekmovalni dan nastopili še dve skupini. Organizatorji so se odločili, da bo poleg najboljših ekip v skupinah turnir nadaljevala tudi najboljša drugouvrščena ekipa. Za to so sicer Kotarji izvedeli šele po drugi odigrani tekmi, ko so že mislili zapustiti prizorišče. A o tem podrobneje kasneje! 😉

Prvi nasprotnik si je Kotarje gotovo dobro zapomnil. Z njimi je namreč imel neporavnane račune še iz Livških Ravn. Organizatorji turnirja, na katerem so Kotarji osvojili prvo mesto, so pripeljali svojo najmočnejšo zasedbo. Tudi ime ekipe kaže na to – Selekcija. Nekaj zbadanja je tako bilo že pred prvim sodnikovim žvižgom, a Kotarji so vseeno na igrišče prišli dobro pripravljeni, in predvsem brez tiste začetniške treme, ki so jo poznali, in jo sčasoma tudi premostili na prejšnjih turnirjih.

Kotarji: Erik, Robi, Aleš, Srečko, Aleksander

Predtekmovanje; skupina F, prva tekma:

Kotarji 0 : 2 Selekcija

Tekma se je začela mirno, brez prevelike agresije, že na začetku pa sta obe strani poskušali presenetiti prek strelov od daleč, in nekajkrat je le malo manjkalo, da bi žoga tudi dejansko pristala v mreži. Oba vratarja sta bila dobro postavljena, ekipi pa dali največ poudarka ravno obrambnim nalogam. Kotarji so svojo srečo iskali prek hitrih protinapadov oziroma prek igre, ki je temeljila na številnih kratkih podajah in posledično iskanju prostega prostora za strel. Vseeno pa ne eni ne drugi ekipi ni uspelo, in ko se je že zdelo, da bo prvi polčas minil brez zadetka, so si Kotarji privoščili napako na nasprotnikovi polovici, izgubili žogo, nasprotniki pa so z dvojno podajo izigrali tudi Aleša. Kotarji so se svoje napake seveda zavedali, morala je malo padla, saj je zadetek v izdihljajih polčasa le pomenil velik zaostanek. Glede na to, kako izenačeni sta ekipi bili, pa so lahko v drugem polčasu pričakovali tudi popoln preobrat. Tako so v drugem polčasu bili osredotočeni predvsem na ta zadetek, ki bi jim prinesel izenačenje. A Selekciji je igro uspelo umiriti. Ko so imeli žogo v svoji posesti, so jo skušali čim dlje zadržati. Kotarji so bili prisiljeni v bolj napadalno igro, pokrivanje višje na igrišču, s tem pa puščali več prostora na njihovi polovici. Nasprotnikom je kmalu uspelo zadeti še enkrat, tako da je zmaga le pripadla njim, z njo pa so si že priskrbeli napredovanje v četrtfinale.

Razočaranje pri Kotarjih je bilo prisotno, a vseeno so ostali odločeni, da na drugi tekmi pokažejo, kaj znajo. Izvedeli so, da so njihovi nasprotniki mladi fantje s Kamnega, saj se ekipa, ki bi morala igrati v njihovi skupini, turnirja ni udeležila. Glede na njihov rezultat s prve tekme, kjer jih je Selekcija popolnoma potolkla, smo tudi mi pričakovali izid, ki bi nam pomenil lep zaključek turnirja, saj smo takrat bili še vsi prepričani, da je nadaljevanje turnirja za nas pravzaprav nemogoče.

Predtekmovanje; skupina F, druga tekma:

Kotarji 9 : 1 Kamno mladi

Strelci za Kotarje: Erik 3, Robi 2, Srečko 2, Aleš, Aleksander

Že po prvem dotiku so Kotarji pokazali, da bodo to tekmo tempo narekovali oni. Pravzaprav sploh niso potrošili veliko moči. Na začetku je bilo kar nekaj zapravljenih priložnosti, kot prvi pa je zadel Erik in tako odprl tekmo, ki na koncu predstavlja tudi najvišjo zmago Kotarjev na turnirjih. Na tej tekmi se je izkazal tudi naš trener-igralec Srečko, ki je bil uspešen dvakrat. Poleg njega je dva gola zadel še Robi, najbolj učinkovit pa je bil že prej omenjeni Erik, ki je žogo v mrežo pospravil trikrat. Za popoln ekipni strelski izkupiček sta poskrbela Aleš in Aleksander, ki sta bila uspešna po enkrat. Kotarji so kljub izraziti premoči tudi nasprotnikom dopustili zadetek, ki je bil plod njihove nepopustljivosti skozi celotno tekmo. Izkazal se je tudi njihov vratar, ki je bil zelo razpoložen in kar nekajkrat dobro posredoval. Mlade fante velja pohvaliti, da so se potrudili in priskočili na pomoč organizatorjem, obenem pa tudi Kotarjem omogočili, da so lahko odigrali še drugo tekmo, ki je v nasprotnem primeru nebi…

Da so po drugi tekmi Kotarji želeli zapustiti prizorišče, je v članku že omenjeno. Seveda so se zavedeli, da so prvo mesto v skupini izgubili na tekmi s Selekcijo. Organizatorji pa so jim nazadnje le povedali, da so najboljša druga ekipa tega tekmovalnega dne, in zaradi velike gol razlike napredujejo v četrtfinale! Novica je bila seveda še kako dobrodošla, in Kotarji so se zavedali, da imajo lepo možnost za uvrstitev v polfinale. V četrtfinalu pa so dobili še ugodnejšega nasprotnika od njihovih tekmecev v skupini. Selekcija se je tako morala spopasti z ekipo Morski tokovi, eno izmed favoritov na turnirju. Kotarji pa so ponovno naleteli na domačine, igralce iz Kamnega, ki so v svoji skupini prepričljivo napredovali. Seveda se izzivu in nagradi, ki jih je z uspehom čakala (napredovanje v polfinale), niso mogli upreti. Pravzaprav pa so pokazali izjemno igro, še enkrat nasprotnike premagali prepričljivo, in se zasluženo uvrstili naprej.

Četrtfinale;

Kotarji 5 : 1 Mešeli

Strelci za Kotarje: Aleš 2, Aleksander 2, Erik

Kotarji so tekmo začeli z neverjetno željo po uspehu, saj jih je novica o nadaljevanju turnirja popolnoma prebudila, in vedeli so, da take priložnosti ne smejo izpustiti iz rok. Na tej tekmi je vse potekalo tako hitro, Kotarji so kar leteli po igrišču, prednost se je večala in že po prvem polčasu je bilo več ali manj jasno, da napredovanje v polfinale ne sme izostati. Prednost je bila namreč velika že za dva gola, spet pa je zadetek nasprotnikov padel prav na koncu polčasa. Za prepričljivo vodstvo Kotarjev pa so poskrbeli Aleš, Aleksander in Erik. Tudi nadaljevanje je bilo lepo spremljati, igralci s Kamnega se niso predali in še naprej napadali. Vseeno pa je bila ekipa Kotarjev preveč razpoložena za kakršenkoli preobrat. In obenem še izjemno učinkovita, saj sta za visoko zmago svoj drugi gol zadela Aleš in Aleksander.

Časa za počitek in veselje pa ni bilo veliko. Kmalu je Kotarje čakala že naslednja tekma, torej polfinale, nasprotnik pa je svojo kvaliteto pokazal že v petek in si tako zaslužil nadaljevanje turnirja. Tu pa naletel na razpoložene in že vidno utrujene Kotarje. Ti so pred tekmo ostali tudi brez Erika, ki je imel nekaj “težav” in moral tako ekipo zapustiti predčasno. Kljub temu pa so bili Kotarji prepričani, da svoje kože ne bodo prodali poceni. Verjeli so, da je čisto vse mogoče, in da so sposobni igrati proti vsakomur. In to so tudi dokazali!

Polfinale;

Kotarji 1 : 1 Senegal (1 : 2 po streljanju “penalov”)

Strelci za Kotarje: Aleksander; strelec po “penalih”: Aleksander

Pobudo na tekmi so si ustvarili igralci Senegala, ki so bili seveda spočiti, saj so svoje tekme v skupini in četrtfinale odigrali že dan prej. Ampak Kotarjev to sploh ni toliko skrbelo. Pazili so na obrambo, se zelo dobro in organizirano branili, in nekajkrat tudi poskusili s protinapadov. Sicer tempo ni bil pretirano izrazit, obe ekipi sta se zavedali pomena tekme in niti nista želeli veliko tvegati. Prvi polčas je tako minil brez zadetkov, na sredini drugega pa so nasprotniki le prišli do vodstva. Zanj je bila potrebna le majhna napaka, a za vodstvo Senegala je bila ta dovolj. Kotarji pa se niso predali. Zaradi zaostanka so pobrali še dodatne moči, začeli igrati bolj agresivno in si obenem ustvarjati lepe priložnosti. In kmalu so bili za svojo vztrajnost nagrajeni. Aleksander je kakih pet metrov od gola izsilil prekršek, prosti strel pa nato izvedel kar sam… in zadel! Časa za zadetek na eni ali drugi strani tako ali tako ni bilo več, oboji so se z izidom sprijaznili in počakali na zadnji sodnikov žvižg. Po njem je sledila loterija strelov z gola na gol. Z 2 : 1 so bili uspešnejši nasprotniki in tako napredovali v finale.

Tekma za tretje mesto;

Kotarji : Morski tokovi (1 : 0 po streljanju “penalov”)

Strelec za Kotarje po “penalih”: Aleš

Kotarje pa je čakalo še eno izvajanje strelov z gola na gol, saj se tekme za tretje mesto ni odigralo. Tokrat so bili uspešnejši in lahko so dvignili pokal za tretje mesto!

Kako lahko ta članek zaključimo? Vsekakor je potrebno pohvaliti vse igralce, strokovno vodstvo 😉 in seveda organizatorje. Motil nas je le pozen termin turnirja (tekma finala se je zaključila ob 3:00), a v pogovoru z njimi smo izvedeli, da tudi to prihodnje leto nameravajo spremeniti. Ta turnir trojk je potekal na Kamnem drugič, Kotarji pa so že dobili povabilo za udeležbo tudi za naslednje leto!

3 komentarji

 1. Kako smešno je to pisat v tretji osebi…
  Sam vseeno lepše izpade na koncu…

 2. Super napisano! Čez čas, ko bo za nami še več turnirjev in se bomo spominjali teh zanimivih trenutkov bo to še bolj zanimivo branje…! Tako da zakon… kar tako naprej Robi! Upam, da ti ne bo zmanjkalo volje! 😉

 3. Dober članek, sam ne vem zakaj si dal te slike gor, kr se itak nč ne vid.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: