• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Na štajerskem še vedno noro(i)! :D

Zadnji dan v mesecu maju smo se tako kot lansko leto odpravili na Štajersko. Na turnirju, ki ga prirejajo naši prijatelji iz društva Črna lükja, smo že lani uživali. Odločitev za ponoven obisk teh lepih krajev tako ni bila težka. Nekaj težav smo imeli s samo sestavo ekipe, a na koncu se nas je zbralo dovolj. Poleg šestih igralcev (prvič je za našo ekipo nastopal Marko P.) je ekipo spremljal in skozi celoten turnir bodril tudi Edi. V soboto smo s kombijem že navsezgodaj krenili na dolgo pot in po približno štirih urah vožnje prispeli do travnatega igrišča v bližini Cerkvenjaka. Prva tekma nas je v lepem sončnem vremenu čakala kmalu po prihodu.

Kotarji: Aleš, Robi, Mitja G., Marko P., Simon Č., Srečko

Predtekmovanje; skupina A, prva tekma (10.30)

Kotarji 2 : 1 (1:0) Mercator / Aleš, Robi

Pomerili smo se proti izjemno razpoloženi ekipi, ki nam je skozi celotno tekmo povzročala veliko težav. Imeli smo več priložnosti in po nekaj zgrešenih strelih je Aleš le načel mrežo nasprotnikov. Pobudo smo ohranili tudi v drugem polčasu, a vseeno je prišlo do napake v naši obrambi, kar so nasprotniki znali kaznovati. Po prejetem golu smo zaigrali agresivneje in po ukradeni žogi na polovici igrišča izpeljali odličen protinapad, ki ga je z zadetkom kronal Robi in postavil končni rezultat tekme.

Predtekmovanje; skupina A, druga tekma (12.30)

Kotarji 1 : 1 (0:1) Lotus Cerkvenjak; 7:8 po penalih / Aleš

Strelci po penalih (Aleš 5, Robi, Simon Č.)

Kartoni: Simon Č.

Druga tekma je bila precej bolj zahtevna od prve. Domača ekipa je do vodilnega zadetka prišla po uspešno izvedeni šestmetrovki, ki jo je v kazenskem prostoru zakrivil Marko P. V nadaljevanju je bila igra precej izenačena, pobudo pa so nasprotniki prepustili nam. Večinoma smo poskušali s streli od daleč in s samostojnimi akcijami. V eni od teh je bil usešen Aleš, ki je tako poskrbel za izenačenje po rednem delu in izvajanje šestmetrovk. Dolgo izvajanje je na koncu več sreče prineslo nasprotni ekipi, ki bi tako v primeru enakega števila točk imela prednost.

Predtekmovanje; skupina A, tretja tekma (16.30)

Kotarji 5 : 0 (1:0) FD Črna lükja / Aleš, Robi, Mitja G., Marko P., Simon Č.

Med dolgim premorom pred našo tretjo tekmo so bile odigrane številne tekme v naši skupini, ki so podale precej bolj jasno sliko, kaj potrebujemo za preboj v polfinale. Na tretji tekmi smo se pomerili z domačo ekipo, ki je do takrat izgubila vse možnosti za napredovanje. Zavedali smo se, da sami za ohranitev možnosti potrebujemo vsaj točko. Prvi polčas je bil zelo izenačen in nasprotniki so kar nekajkrat ogreli dlani našega vratarja Srečkota. Ko je že kazalo, da bo izid prvega polčasa ostal 0:0, je nov zadetek dosegel Aleš. V drugem polčasu je motivacija domači ekipi vidno padla in do konca smo uspeli zadeti še štirikrat. Enega od zadetkov je prispeval tudi Marko P., za katerega je bil to prvi zadetek v dresu naše ekipe.

Predtekmovanje; skupina A, četrta tekma (17.30)

Kotarji 1 : 1 (1:0) Brezje / Aleš

Kartoni: Robi

Tekma proti Brezjem je bila zadnja v skupini. Za napredovanje v polfinale smo potrebovali vsaj neodločen rezultat. Svojo računico so imeli tudi nasprotniki, ki so potrebovali zmago. Po prvem polčasu nam je kazalo odlično, saj smo preko razpoloženega Aleša povedli, ob koncu drugega dela pa smo dobesedno trepetali za dragoceno točko, ki nam je prinesla napredovanje. Nasprotniki so imeli zadnjo priložnost iz prostega strela tik izven kazenskega prostora, a na našo srečo se je žoga odbila od živega zidu.

Polfinale (18.30)

Kotarji 1 : 4 (0:2) X team / Mitja G.

Pred polfinalnim obračunom je prizorišče dodobra namočil dež. To nam vsekakor ni najbolj ustrezalo, saj smo imeli z namočeno podlago veliko težav. V polfinalu smo naleteli na kompaktno in organizirano ekipo, ki nam je že v prvem polčasu vsilila svojo igro in skozi celotno srečanje imela stvari pod kontrolo. Po četrtem prejetem golu smo se sprijaznili s porazom, častni gol za našo ekipo pa je v zaključku prispeval Mitja.

Tekma za 3. mesto (19.30)

Kotarji 0 : 4 (0:1) Ptuj

Kartoni: Aleš

Težave s spolzkim terenom so se nadaljevale tudi v tekmi za tretje mesto. Igra je bila tokrat bolj izenačena, sami pa smo na tekmi nastopili brez menjave, saj je Simon v polfinalu staknil manjšo poškodbo. Nasprotniki so nam prvi gol zabili po lepo izpeljani akciji, nato pa smo pobudo prevzeli mi. Velika priložnost za izenačenje se je ponudila ob igri z igralcem več (začetek drugega polčasa), ki pa je nismo izkoristili.  Še več – Srečko je bil nepazljiv in šel predaleč iz gola, kar so Ptujčani izkoristili z zadetkom čez celotno igrišče. Izkazalo se je, da so bile zapravljene priložnosti ob igralcu več tokrat usodne. Poskušali smo z vratarjem v polju, a lepih priložnosti nismo uspeli realizirati, nasprotniki pa so svoje zadetke dosegli iz protinapadov.

Na koncu smo bili seveda zadovoljni z doseženim na turnirju, vseeno pa ostaja grenak priokus, saj tako željenega pokala nismo prejeli (pokale in nagrade so prejele najboljše tri ekipe). Smo se pa zato toliko bolj razveselili nagrade za najbolj oddaljeno ekipo (plato piva) in individualne nagrade za najboljšega igralca na turnirju, ki jo je za odlične igre prejel Aleš.

Domačini so se tudi tokrat izkazali in pripravili odličen turnir, na katerem smo še enkrat več uživali. Kasneje so nas peljali v vaški dom v Župetincih, kjer smo imeli pripravljena ležišča, vsi smo se lahko stuširali in pripravili za nočno žuranje. Edijev bratranec Tomaž se je ponudil za vodiča po Mariboru, a smo po dolgem iskanju prave lokacije spoznali, da nismo izbrali najboljšega … 😀

V nočnih klubih smo porabili vso energijo, ki nam je od napornega turnirja ostala, in se v jutranjih urah vrnili v Župetince, kjer smo se “odpočili”. Popoldan je sledilo še obilno kosilo, relaksacija v termah, slovo od prijaznih domačinov in dolga pot nazaj.

Vikend na Štajerskem je bil ponovno izjemen. Hvala ekipi zagnanih fantov in deklet iz FD Črna lükja in ostalim domačinom za gostoljubje. Na žalost imamo tokrat le slike iz turnirja – za slikanje ostalih aktivnosti enostavno ni bilo časa. 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: