• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

V Drežnici “letela” tudi kotarja

Na sončno nedeljo so v organizaciji ŠD Drežnica v Osojnicah pri Drežnici potekali tradicionalni smučarski skoki, ki na na isti lokaciji potekajo že od leta 1980 (pred tem so potekali večinoma na »Gradu«). Med letoma 2005 in 2013 je bilo skakanje prekinjeno zaradi pomanjkanja snega. Rekord na skakalnici je 28 metrov, katerega uspešno lovijo tekmovalci vsako leto. Kot zanimivost naj povemo, da se je skokov leta 2004 udeležil tudi Jaka Hvala, ki je s seštevkom 271 točk dosegel 3. mesto.

Letos se je na skoke prijavilo kar 72 tekmovalcev. Organizatorji so pripravili dve skakalnici. Najprej so se na manjši (10 metrov) izkazali najmlajši in veterani, kasneje pa so na 25-metrski svoj talent pokazali še ostali udeleženci. Med skakalci na manjši napravi je bil tudi naš član Igor Baloh, ki je skakal kot predskakalec in se za prvič odlično odrezal. Sledil je kratek premor, med katerim so se lahko navijači ogreli ob kuhanem vinu pri šanku. Po kratkem premoru se je tekmovanje pričelo za najpogumnejše. Na 25-metrski skakalnici se je med drugimi preiskusil tudi naš drugi član, Edi Baloh, ki je svoje delo dobro opravil. Zmagovalec dneva je postal domačin Boštjan Uršič – Bošk, s 27,5 metri.

Posebnost teh skokov je tudi v tem, da je večina tekmovala s še starim modelom alpskih smuči, ki se razlikujejo od tistih pravih, skakalnih. Zato jim je še posebej za čestitati za zavidljive dosežke!

Priča smo bili dogodku, ki ni bil namenjen zgolj domačinom, ampak je s svojo odmevnostjo, pristnostjo in dobrim vzdušjem privabil širšo Primorsko. Sodeč po številu obiskovalcev, je organizatorjem zastavljen cilj uspel.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: