• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

V letu 2012…

Preteklo leto smo bolj slabo poročali o opravljenih delih v sklopu urejanja športnih igrišč, klubskega prostora,… bomo pa zato v tem članku poizkusili združiti čimveč pomembnih opravil in posodobitev, vse to pa v zaključku še “oplemenitili” z nekaj slikovnega gradiva.

V februarskih in marčevskih dneh, ko nam je bilo vreme zelo naklonjeno, smo na igrišču v Breginju in v našem klubskem prostoru opravili veliko dela.
Po trasi jarkov, ki jih je izvajalec del na razsvetljavi izkopal za polaganje električnega vodnika smo pograbili oz. “potrebili” večjo količino kamenja in nastale neravnine poravnali z zemljo ter posejali travo. S tem smo si pripravili teren za brezskrbno košnjo in poskrbeli za veliko lepši izgled same okolice igrišča. V začetku poletja smo se opremili še s prepotrebno vrtno kosilnico, katero smo takoj preizkusili pri redni košnji okolice igrišča in se je tudi pri naslednjih košnjah izkazala “za zlata vredno” pridobitev. Prav tako smo konec maja dočakali še eno dolgo pričakovano in željeno zadevo – zaključek del na razsvetljavi (nižanje naklona reflektorskih sijalk in s tem upad motečih dejavnikov za sosede igrišča). Dober teden pred turnirjem smo na igrišču zabetonirali še dva podstavka namenjena postavitvi klopi za menjave (klopi bodo izdelane in postavljene v prihodnjem tednu – finančno je ta projekt podprla tudi Občina Kobarid). Ob klopeh pa je predvidena še postavitev stojala za kolesa (istočasno s klopmi) in koša za smeti (kasneje). Vsako leto nam je preglavice povzročala tudi trava (predvsem iz estetskega vidika), ki je rasla na robu med robnikom in asfaltom na dovozni poti za pošto, trgovino in igrišče. Konec meseca novembra smo uredili še ta dovoz – odstranili travo in nastalo “rego” zalili z betonom, poleg taga pa uredili še dovoz za igrišče in pošto s “ponižanjem robnikov”.

V klubskem prostoru smo uredili vitrino z dresi nekdanjih kotarskih ekip (hvala vsem donatorjem dresov), uredili nosilec za projektor skupaj z napeljavo kablov, kar omogoča hitrejšo in enostavnejšo uporabo ob skoraj vsakodnevni uporabi (spremljanje različnih športnih dogodkov), dotrajano klop zamenjali z novo, ki smo jo tudi tapicirali s športnim motivom. Pred prostorom na otroškem igrišču smo postavili manjšo klopco (žal jo je decembersko neurje tako poškodovalo, da smo jo bili prisiljeni razdreti in umakniti) ter poleg rednega urejanja in čiščenja poskrbeli še za druge manjše “investicije” v opremo in športne rekvizite. Največja pridobitev kar se športnih rekvizitov tiče je miza za namizni tenis. V sklopu zimske rekreacije smo jo že preizkusili, še bolj pa bo do izraza njena funkcionalnost, zaradi karakteristik ki omogočajo uporabo na prostem, prišla v toplejših mesecih. Upamo, da jo bodo s pridom koristili tako učenci breginjske šole kot naši člani in ostali krajani.

Ob zaključku leta smo kot že zadnjih nekaj let ob pomoči PGD Breginj zaključili naše aktivnosti s krašenjem smreke nad igriščem in sodelovali pri pripravi silvestrovanja na prostem v Breginju…

V preteklem letu smo torej pridobili oz. uredili kar precej, za naše delovanje, pomembnih stvari, tako da smo s storjenim lahko vsi člani zelo zadovoljni – nam pa niti približno še ni zmanjkalo ciljev in idej in verjamemo, da bomo nekaj teh uspeli tudi realizirati. Plan dela za leto 2013 je ponovno ambiciozno zastavljen.

Hvala vsem ki ste s podporo oz. delom pripomogli k uresničitvi številnih zastavljenih ciljev!

2 komentarja

  1. Brawo!

  2. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: