• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Vse se enkrat zgodi prvič … :)

Na povabilo organizatorja, ekipe Medigo, smo se letos prvič udeležili turnirja v Smasteh. Tamkajšnje igrišče je manjših dimenzij, tako da se turnir igra po sistemu 3+1. Glede na to, da so goli normalnih dimenzij (rokometni), se igra po malce prirejenih pravilih – predvsem kar se igre vratarja v polju tiče. Tak način igranja je zelo redek, toda zaradi tega nič manj zanimiv. Sicer smo po tem sistemu igrali že lani pozimi v dvorani v Bovcu, toda za razliko od takrat smo tokrat nastopali na asfaltni podlagi. Kar se naše ekipe tiče, sta nam tako igrišče kot sistem igre šla precej na roke, saj smo imeli velike težave pri sestavi ekipe.
Zaradi izpitnega in maturitetnega obdobja so morali številni, sicer standardni člani, udeležbo odpovedati – Robi sploh prvič v naši dveletni zgodovini! Za ekipo Kotarji pa je prvič na poletnih turnirjih nastopil Igor in svoje delo opravil zelo dobro – ne nazadnje je z dvema zadetkoma dokazal, tako kot že večkrat na tekmah na domačem igrišču, da ima izjemen “nos” za gol.

Kotarji: Aleš, Srečko, Simon Č., Andrej, Igor

Predtekmovanje; skupina D, prva tekma (15.20):

Kotarji 5 : 9 (2:6) Tura

Strelci za Kotarje: Simon Č. 4, Igor

AGRESIVEN IN KAKOVOSTEN NASPROTNIK SI JE ZMAGO PRIBORIL ŽE V PRVEM DELU
Tekmo smo začeli zelo pogumno, a hkrati previdno. Imeli smo terensko pobudo, saj so bili igralci nasprotne ekipe precej zadržani. Ustvarili smo si tudi nekaj lepih pozicij za zaključek oz. neoviran strel, toda mreže nasprotnika nam, vsaj z notranje strani, nikakor ni uspelo zatresti! So bili pa toliko bolj uspešni igralci Ture in precej hitro povedli. Prvi zadetek jim je dal dodatnega zagona in poguma, tako da so z zelo agresivno igro povzročali nemalo težav pri organizaciji naše igre. V tem trenutku se je pokazala naša slabost – neuigranost in v primerjavi z nasprotniki precej slabša fizična pripravljenost, kar je še dodatno oteževala naša kratka klop. Vse svoje prednosti so igralci Ture uspešno izkoristili in do konca polčasa dosegli veliko število zadetkov. Po dveh lepih zaključkih Simona Č. nam je uspelo izid malce omiliti. Kljub temu smo bili pred drugim delom v vse kaj drugega kot v dobri poziciji.
Na začetku nadaljevanja se nam je uspelo še malce bolj rezultatsko približati (na dva gola zaostanka), toda igralci Ture niso dovolili kaj več od omenjenega in hitro ponovno ušli za štiri zadetke. Do konca nam je uspelo nasprotnikovo mrežo zatresti petkrat, štirikrat manj od nasprotnikov, katerim smo po koncu srečanja lahko le iskreno čestitali za zasluženo zmago.
V naši ekipi se je strelsko izkazal Simon Č., svoj turnirski prvenec pa je dosegel tudi Igor!

Predtekmovanje; skupina D, druga tekma (17.40):

Kotarji 5 : 5 (3:3) Idrsko

Strelci za Kotarje: Srečko 2, Igor, Aleš, Simon Č.;

PREOBRAT V DRUGEM POLČASU ZA KONČNI PRIJATELJSKI IZID
Ta tekma ni odločala praktično o ničemer, saj je tako naša ekipa, kot tudi ekipa Idrskega proti Turi visoko izgubila. Kaj drugega od zanimivega prijateljskega srečanja, kateri je pravo mero sproščenosti in zabavnosti dodal tudi precej “odsotni” sodnik, pa pred začetkom tekme ni bilo niti pričakovati. V prvem delu so sicer igralci Idrskega dvakrat hitro povedli z dvema goloma razlike, toda gola Srečkota skorajda iz sredine terena in pravi evrogol Simona Č., ki ga je dosegel po podaji Igorja iz neposredne bližine gola v zgornji vratarjev kot, so izid poravnali na 3:3, kakršen je bil tudi izid polčasa.
V drugem delu je bila tekma še veliko bolj napeta in zanimiva. Za razliko od prvega polčasa smo v tem mi dvakrat vodili in obakrat prednost tudi izgubili. Goli na obeh straneh so padali predvsem po številnih napakah vratarjev, saj so hitra žoga in veliko prostora za igro, posledica česar so bili tudi številni močni streli, predstavljali vratarjem nemalo težav. Naš prvi zadetek je padel po ukradeni žogi Aleša na sredini, kateri je nesebično podal Igorju, kateremu ni bilo težko žoge “potisniti” v gol. Nasprotniki so po naši napaki v obrambi hitro izenačili, toda nismo jim ostali dolgo dolžni, saj je za novo vodstvo poskrbel Aleš. Tik pred koncem je uspelo igralcem Idrskega izid ponovno poravnati s strelom od daleč in veliki napaki vratarja Srečkota.
Končni izid je bil torej prijateljskih 5:5, zmagali pa so, po besedah prej omenjenega sodnika, zeleni, torej igralci Idrskega! 😉

2 komentarja

 1. Kaj bo šele ko se 10 prikaže! 🙂

 2. Ja, komi čakamo, da se 10ka vrne… 🙂
  Drgač pa čestitke za dobro odigran turnir.
  Tut članek je super napisan… 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: