• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Na obeh tekmah odločal drugi polčas

Odločal in odločil … Enkrat v našo, enkrat pa v korist nasprotnika. V obeh primerih pa je zmagala ekipa, ki je na terenu pokazala več! Prvi so na parket stopili igralci naše “rekracijske” ekipe. Prvi del so jih s tribun spremljali igralci Kotarjev in morda je bilo prav bučno navijanje in bodrenje nekaterih članov omenjene zasedbe razlog, da se je prvi del končal z izidom 0:0. Takoj ko so fantje s tribun odšli v slačilnico, se je zgodil tudi preobrat na igrišču. Do konca tekme je sledil razpad sistema oziroma drugače povedano dvig nasprotnega moštva in visok poraz je bil neizbežen. Kasneje je bila odigrana še tekma Kotarjev, ki se je prav tako odločala šele v drugem polčasu. Naši so prvi del odigrali strpno in s kombinatorno igro večkrat prihajali v lepe (pol)priložnosti ter si z zadetkom pripravili podlago za goliado, ki je sledila v nadaljevanju.

ZRL Kobarid, 3. krog nadaljevanja;

ŠD Breginjski kot 1 : 7 (0 : 0) Glejštarji / Srečko

ŠD Breginjski kot: Mitja L., Srečko, Andrej, Valter, Mitja H., Peter R., Igor

karton: Peter R.

Tekma se je začela previdno z obeh strani. Glejštarji so nastopili brez menjav na klopi, tako da je umirjen ritem tekme tudi posledica njihovega zavedanja o nujnosti varčevanja z močmi! V tem umirjenem “slogu” se je tekma odvijala skozi celoten prvi polčas, kar pa ne pomeni, da priložnosti za zadetek in atraktivnih potez ni bilo. Večkrat so sicer z nevarnimi streli poizkušali igralci nasprotne ekipe, a veselje jim je z odličnimi obrambami preprepečeval Valter. Kljub temu, da se je mreža Glejštarjev zatresla, je prvi polčas minil brez zadetkov. Peter R. je namreč gol zabil v slogu enega bolj znanih zadetkov v nogometni zgodovini, ki ga je Maradona zadel s pomočo “božje roke”. Pri poizkusu “kopiranja” 🙂 ga je ujelo oko sodnika, ki je gol razveljavil in akterja kaznoval z rumenim kartonom!
Drugi polčas je za razliko od prvega poskrbel za popolnoma drugačen potek in končni izid. Kmalu po začetku so po kombinatorni igri prešli v vodstvo in ga kmalu za tem se povišali na 0:3. Naša ekipa, ki je od prvega zaostanka vse vlagala v napad, je po lepi akciji in zaključku Srečkota uspela izid znižati na 1:3. Žal pa je pri tem zadetku naših, kljub temu, da so vse stavili v napad, tudi ostalo. Z napadalnejšo igro naših fantov se je nasprotnikom odpiralo veliko prostora v napadu, ki so ga znali izkoristiti. Do konca tekme so zadeli se štirikrat in si tako priigrali visoko zmago s 1:7.

ZRL Kobarid, 3. krog nadaljevanja;

Kotarji 7 : 0 (1 : 0) Cezar / Robi 3, Simon Č. 2, Aleš, Jure

Kotarji: Marko, Aleš, Robi, Jure, Simon Č., Darko

Kotarji so v tekmo vstopili z željo po čimprejšnjem zadetku. Od samega začetka so bili boljši nasprotnik, a si je Cezar znal priigrati priložnosti za zadetek. Izpeljali so nekaj hitrih protinapadov in bili kar nekajkrat blizu zadetka. Tempo igre pa je vseeno narekovala naša ekipa, ki je na prvi zadetek morala dolgo čakati. Robi je dobro reagiral na robu kazenskega prostora in z lepim diagonalnim strelom premagal vratarja.  Po zadetku so se igralci naše ekipe vidno sprostili in priložnosti so se začele vrstiti ena za drugo. Nasprotnike so popolnoma onemogočili v drugem polčasu, ko so zadeli kar šestkrat (po dvakrat sta bila uspešna Robi in Simon Č., vsak po en gol pa sta prispevala Aleš in Jure) in bili ob koncu srečanja s svojo igro vidno zadovoljni. Kar štirje igralci naše ekipe so tudi zadeli in tako znova dokazali dobro strelsko formo. Omeniti je potrebno, da je ekipa Cezarja zaradi petih prekrškov naše ekipe ob koncu tekme imela strel z desetih metrov, katerega pa je Marko ubranil.

Lestvica po tretjem odigranem kolu v drugem delu ZRL Kobarid:

Skupina “ZA SVOJO DUŠO”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Pleterje
2 2 0 0 13 3 +10 6
2 Oplast U-15
2 2 0 0 10 1 +9 6
3 Idrsko 3 2 0 1 13 5 +8 6
4 Glejštarji 3 2 0 1 14 10 +4 6
5 Kotarji 2 1 0 1 9 6 +3 3
6 Cezar 2 0 0 2 4 17 -13 0
7 ŠD Breginjski kot 3 0 0 3 2 23 -21 0

3. krog; 23/1/2010
Kotarji 7:0 (1:0) Cezar / Robi 3, Simon Č. 2, Aleš, Jure
ŠD Breginjski kot 1:7 (0:0) Glejštarji / Srečko
Oplast U-15 2:1 Idrsko
Pleterje prosti

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: