• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Pred nadaljevanjem zimske lige Kobarid

Drugi del zimske rekreacijske lige Kobarid se nezadržno bliža. Po prvem delu je vsaka od enaindvajsetih ekip dobila mesto v eni izmed treh jakostnih skupin. Nekatere ekipe so bile z uvrstitvijo zadovoljne, nekatere pa so pričakovale več. Tudi naša prva ekipa Kotarji si je želela po prvem delu izboriti vsaj nastopanje v srednji skupini (“Zlata sredina”), a so se nekatere tekme, ki so imele velik vpliv na končno razporeditev, končale v prid nasprotnih ekip. Kotarji so tako zabeležili kar tri poraze proti neposrednim tekmecem za uvrstitev v srednjo jakostno skupino. Zanimivo, z visokih 7:2 so premagali ekipo Alegria, ki se je na koncu uvrstila celo v skupino “Za prvaka” in ki je poleg poraza proti Kotarjem tesno izgubila le še proti suvereni Kamp Nadiži. Ta je prvi del lige končala na prvem mestu z gol razliko +21. V srednjo skupino so se s tretjim in četrtim mestom na lestvici uvrstili ekipi ŠRD Ložice in Medigo, skupino “Za svojo dušo” pa bodo poleg naše ekipe tvorili še ekipi Pleterje in Oplast U-15.

V prvem delu smo lahko opazili, kako zelo so bile ekipe v modri skupini izenačene. Praktično je lahko vsaka premagala vsako. Če se ozremo na statistiko, hitro opazimo, da so bili Kotarji zelo učinkoviti, a po drugi strani prejeli tudi visoko število zadetkov in prvi del lige končali celo z negativno gol razliko. Predvsem bodejo v oči visoki porazi proti ekipam Kamp Nadiža (0:6), ŠRD Ložice (1:6) in Pleterje (3:5). Še bolj zanimiv pa je podatek, da so na teh treh tekmah po prvem polčasu držali izjemno ugoden rezultat. Proti Kamp Nadiži so zaostajali le za zadetek (0:1), proti ŠRD Ložice je bil rezultat izenačen (1:1), proti ekipi Pleterje pa so celo vodili (2:1)! Če bi zadržali rezultat, ki so ga imeli ob polčasu, bi Kotarji kar trikrat slavili, dvakrat igrali izenačeno in doživeli le en poraz (proti Kamp Nadiži). A tekma se igra do konca in naši so v drugem polčasu izjemno popustili in kar štirikrat izgubili. Seveda se tako ne sme nadaljevati, in Kotarji so prepričani, da bodo v drugem delu popravili slab vtis s teh tekem.

Kot je bilo že prej omenjeno, so Kotarji v prvem delu lige zadeli dvajsetkrat. Strelsko je bil najbolj razpoložen Robi, ki je mrežo nasprotnikov zatresel sedemkrat. Petkrat se je veselil Jure, trikrat Erik, dvakrat sta bila uspešna Aleš in Simon Č., zadetek pa je prispeval tudi Aleksander. Ekipno gledano je to zelo dober uspeh, saj se poleg vratarja Markota in poškodovanih Borisa in Darkota v statistiko strelcev ni vpisal le še Sandi. Kotarji so v prvem delu prejeli dva rumena kartona (Jure in Aleš).

Statistika po končanem prvem delu – Kotarji (ZRL Kobarid 2009/10);

 • Odigrane tekme – 6
 • Zmage – 2
 • Remiji – 0
 • Porazi – 4
 • Doseženi zadetki – 20 (3.33 na tekmo)
 • Prejeti zadetki – 23 (3.83 na tekmo)
 • Rezultat po prvem polčasu: 3 zmage, 2 remija, 1 poraz
 • Rezultat na koncu tekme: 2 zmagi, 0 remijev, 4 porazi

Pa si oglejmo še ekipo ŠD Breginjski kot, ki si pred začetkom lige ni zastavila kakšnih velikih ciljev. Prav neobremenjenost je omogočila, da so na ligi odigrali zelo solidno. Vedno so dali vse od sebe in se borili do konca. Na žalost jim je velikokrat ponagajala tudi kratka klop. Nastopali so v zelo težki skupini, kjer jim nekatere ekipe niso niti malo prizanašale. Že v prvem kolu so igrali proti lanskim prvakom, ekipi Agencija Metulj, ki je njihovo mrežo zatresla kar osemnajstkrat. Visoka poraza so zabeležili še proti ekipama Oplast U-18 (1:12) ter Kalabastr (2:12). Uspeha so se nadejali v zadnjem kolu proti Cezarju, a so na tekmi bili primorani zaigrati brez menjave. Prav to je bilo na koncu odločilno, saj je Cezar do prepričljive zmage prišel v drugem polčasu, ko so bili naši že vidno utrujeni. S šestimi porazi je ekipa ŠD Breginjski kot zasedla zadnje mesto na lestvici in bo nastope nadaljevala v skupini “Za svojo dušo”. Tam bo igrala tudi ekipa Cezar. V srednjo skupino so se z velikimi težavami prebili Odpisani, a bodo tam v drugem delu nedvomno ciljali na sam vrh. Oster odpor v skupini “Zlata sredina” jim bo nudila ekipa Oplast U-18, v skupin0 za prvaka pa so se iz rdeče skupine uvrstile kar tri ekipe. Kot prva Agencija Metulj, kateri sta tesno sledila Kalabastr in Livek.

Naša druga ekipa je v prvem delu zadela sedem zadetkov. Dvakrat se je veselil Mitja L., po enkrat so zadeli Srečko, Andrej, Mitja H. in Balky, nasprotniki pa so si zabili tudi en avtogol. Zadetki pa so večinoma padali v mrežo naše ekipe, ki jih je skupaj prejela 63. Ekipa ŠD Breginjski kot je v prvem delu prejela le en rumeni karton, katerega si je za igranje z roko prislužil Andrej.

Statistika po končanem prvem delu – ŠD Breginjski kot (ZRL Kobarid 2009/10);

 • Odigrane tekme – 6
 • Zmage – 0
 • Remiji – 0
 • Porazi – 6
 • Doseženi zadetki – 7 (1.16 na tekmo)
 • Prejeti zadetki – 63 (10.5 na tekmo)
 • Rezultat po prvem polčasu: 0 zmage, 0 remijev, 6 porazov
 • Rezultat na koncu tekme: 0 zmag, 0 remijev, 6 porazov

Obe naši ekipi sta tako pristali v skupini “Za svojo dušo”. Kakšna pa so pričakovanja pred drugim delom? Prisotno je mnenje, da so Kotarji sposobni poseči po prvem mestu v skupini. Tudi ekipa ŠD Breginjski kot lahko pričakuje boljše rezultate in prave derbije. V skupini imajo poleg Kotarjev največje možnosti za osvojitev prvega mesta ekipi Idrsko in Pleterje, presenetijo pa lahko tudi Glejštarji. Vsekakor bo tudi drugi del izjemno zanimiv. Upamo, da bo pri igralcih, ki nastopajo za naši ekipi, na koncu prisotno dobro razpoloženje ter da bosta ekipi dosegli tisto, česar sta sposobni. Zdaj čakamo samo še žreb, ki bo določil, kako si bodo sledile tekme naših dveh ekip. Vprašanje, ki nas še najbolj zanima, je, kdaj se bosta naši ekipi pomerili med seboj! 😉

Ob koncu prilagamo še statistiko igralcev obeh naših ekip po prvem delu letošnje ZRL Kobarid. Z modro so označeni igralci ekipe Kotarji, z rdečo pa igralci ekipe ŠD Breginjski kot.

  IME PRIIMEK TEKME goal.png yellow_card.gif red_card.gif yellow_red_card.gif

  Edi

  BALOH

  3

  /

  /

  /

  /

  Igor

  BALOH

  2

  /

  /

  /

  /

  Simon

  ČEBOKLI

  5

  2

  /

  /

  /

  Aleš

  GAŠPERUT

  5

  2

  1

  /

  /

  Robi

  GAŠPERUT

  6

  7

  /

  /

  /

  Srečko

  GAŠPERUT

  6

  1

  /

  /

  /

  Mitja

  HRAST

  5

  1

  /

  /

  /

  Darko

  JOSIČ

  /

  /

  /

  /

  /

  Sandi

  KRAMAR

  5

  /

  /

  /

  /

  Gregor

  LAPAJNE

  2

  1

  /

  /

  /

  Andrej

  LAVRENČIČ

  6

  1

  1

  /

  /

  Mitja

  LAZAR

  6

  2

  /

  /

  /

  Marko

  MARCOLA

  6

  /

  /

  /

  /

  Jure

  RAKAR

  6

  5

  1

  /

  /

  Peter

  ROSIČ

  2

  /

  /

  /

  /

  Aleksander

  ŠIMAC

  1

  1

  /

  /

  /

  Valter

  ŠUŠMELJ

  4

  /

  /

  /

  /

  Peter

  TERLIKAR

  3

  /

  /

  /

  /

  Boris

  TONKLI

  /

  /

  /

  /

  /

  Erik

  TONKLI

  5

  3

  /

  /

  /

2 komentarja

 1. Oo u nedeljo je nadaljevanje lige!!

 2. Ja, sam mi mamo pa lih tokrat fraj…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: