• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Naši ekipi v nadaljevanju lige skupaj!

Zadnje kolo zimske rekreacijske lige je imelo za obe naši ekipi velik pomen. Kotarji so se pomerili z ekipo Pleterje, ki so na lestvici za njimi zaostajali zgolj za točko in ki so po zelo uspešnem lanskem letu (v prejšnji sezoni so nastopili v skupini “Za prvaka”) letos iskali svojo drugo zmago. To so si priborili na začetku drugega polčasa, ko so v nekaj minutah zadeli kar trikrat. Kotarji so ponovno veliko zadetkov prejeli v drugem polčasu in tako igrišče še četrtič letos zapustili sklonjenih glav. Igra je bila tudi tokrat dobra, prav razpoloženost nasprotnikov v drugem polčasu pa je našim prekrižala načrte. Z morebitno zmago bi v primeru ugodnih rezultatov v drugih skupinah svoje nastope nadaljevali v skupini “Zlata sredina”. Ne glede na vse pa že nestrpno pričakujejo nadaljevanje lige, kjer v skupini “Za svojo dušo” ciljajo na sam vrh!
Tudi na tekmi med ekipama ŠD Breginjski kot in Cezar se je tehtnica na stran nasprotnikov nagnila šele v drugem polčasu. Naša ekipa je pokazala zelo kvalitetno predstavo, a ji je v drugem polčasu zmanjkalo moči. Za visok poraz je gotovo krivo to, da naša ekipa ni imela niti ene menjave. S tem porazom je ekipa ŠD Breginjski kot končala na repu razpredelnice, prav proti današnjim nasprotnikom pa se bo v drugem delu lige srečala še enkrat.

ZRL Kobarid, 7. krog;

Kotarji 3 : 5 (2 : 1) Pleterje / Robi 2, Jure

Kotarji: Marko, Erik, Aleš, Robi, Jure, Simon Č., Sandi

Kotarji so na zadnji tekmi v prvem delu ZRL Kobarid doživeli poraz

Kotarji so na zadnji tekmi prvega dela ZRL Kobarid doživeli poraz

Kotarji so v tekmo stopili zelo odločno in napadalno in kmalu po začetku že povedli. Na desni strani je žogo prejel Robi, preigral nasprotnika in z natančnim strelom premagal vratarja. Veselje na strani Kotarjev se še ni dobro poleglo, ko je za nov naval pri naših navijačih poskrbel Jure. Po lepi igri Kotarjev je na levi strani prejel podajo Robija in močno ustrelil v spodnji desni kot nasprotnikovega gola. Izjemen začetek Kotarjev bi kmalu s svojim zadetkom potrdil še Aleš, a je bil od daleč za las prekratek. Kljub številnim priložnostim naše ekipe so svoje imeli tudi igralci nasprotne ekipe. Po bombardiranju njihovih vrat v prvih petih minutah so le vzpostavili ravnotežje na igrišču in tudi sami nevarneje zapretili. Do konca polčasa jim je uspelo zadeti in znižati rezultat. Samozavest Kotarjev je bila ob polčasu zelo velika. Vedeli so, da so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, a se hkrati tudi zavedali, da bo za uspeh potrebno še petnajst minut ostati zbran in nepopustljiv. A kmalu po začetku drugega polčasa je med njimi prišlo do velike zmede. Pleterje je začelo z agresivno igro in naše nogometaše so napadli že na njihovi polovici. Kotarji na tak način igre na začetku niso imeli odgovora in žoge prehitro izgubljali. Posledica tega sta bila tudi dva hitra zadetka v njihovi mreži, ki sta povedla Pleterje v vodstvo. Ko je žoga v mreži končala še po prostem strelu, so se naši zavedali, da bo vrnitev v igro zelo težka. Velika izguba morale po treh hitro prejetih zadetkih je botrovala novi lepi akciji, ko so nasprotniki zadeli še enkrat. Kotarji so poskušali po najboljših močeh in si do konca priigrali še nekaj priložnosti, a žoga kar ni hotela v mrežo. Rezultat jim je sicer še uspelo znižati, za kaj več pa žal ni bilo časa. Odličen prodor Jureta po levem boku in njegovo lepo podajo v sredino je na pravem mestu pričakal Robi, ki je zadel že sedmič na ligi.
Kotarji so torej doživeli še četrti poraz, kar pač ni zadoščalo za skupino “Zlata sredina”, ki je bila pred začetkom lige tudi prioriteta. Zanjo bi bila tokrat potrebna zmaga s tremi goli razlike. Kotarji so sicer odlično odprli tekmo, a moč nasprotnikov občutili v začetku drugega polčasa, ko nikakor niso našli odgovora na njihov presing. Tako jim ostaja borba v skupini “Za svojo dušo”, kjer so pričakovanja vseh visoka.

ZRL Kobarid, 7. krog;

ŠD Breginjski kot 1 : 6 (0 : 2) Cezar / Mitja L.

ŠD Breginjski kot: Valter, Mitja L., Srečko, Andrej, Peter T.

Naši fantje so na tej tekmi nastopili brez menjav. Te pomankljivosti so se zavedali, tako da jim kaj drugega kot strpna igra in varčevanje z močmi ni preostalo, če so želeli izvleči ugoden izid! Ne glede na pazljivost pa so po polovici prvega dela storili napako v obrambi in prejeli zadetek. V želji po izenačenju so se malce bolj usmerili v napad, kar pa je pustilo posledice – veliko utrujenost – in še drugi zadetek v lastni mreži. V drugi del tekme so tako krenili z visokim rezultatskim zaostankom. Začetek drugega polčasa je bil v znamenju vrnitve naše ekipe v igro, saj je Mitja L. z lepim zaključkom akcije poskrbel za znižanje izida na 2:1! Veselje je bilo žal kratkotrajno, saj so igralci Cezarja ponovno poskrbeli za “pobeg”! In to v trenutku, ko bi kakšna menjava na klopi naše ekipe še kako koristila pri rezultatskem lovljenju, le-te naši niso imeli in tako namesto dajanja le še prejemali zadetke. Do konca so jih prejeli šest. Cezar je tako prišel do zanesljive zmage, a priložnost za revanš bo sledila že v drugem delu lige, saj bosta obe ekipi nastopili v skupini “Za svojo dušo”.

Lestvici po sedmem, zadnjem odigranem kolu v prvem delu ZRL Kobarid:

MODRA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Kamp Nadiža
6 4 2 0 26 5 +21 14
2 Alegria
6 3 2 1 28 21 +7 12
3 ŠRD Ložice 6 3 2 1 15 12 +3 10
4 Medigo 6 3 0 3 13 16 -3 9
5 Pleterje 6 2 2 2 15 8 +7 8
6 Kotarji 6 2 0 4 20 23 -3 6
7 Oplast U-15 6 0 0 6 8 40 -32 0

7. krog; 19/12/2009
Kotarji 3:5 (2:1) Pleterje / Robi 2, Jure
Medigo 1:3 Alegria
Kamp Nadiža 4:2 Alegria
Oplast U-15 4:10 Alegria
ŠRD Ložice 3:3 Kamp Nadiža

RDEČA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Agencija Metulj
6 5 0 1 38 6 +32 15
2 Kalabastr
6 4 1 1 30 12 +18 13
3 Livek
6 4 1 1 24 13 +11 13
4 Oplast U-18
6 3 0 3 21 11 +10 9
5 Odpisani 6 3 0 3 21 13 +8 9
6 Cezar 6 1 0 5 6 29 -23 3
7 ŠD Breginjski kot 6 0 0 5 7 63 -56 0

7. krog; 19/12/2009
ŠD Breginjski kot 1:6 (0:2) Cezar / Mitja L.
Oplast U-18 2:4 Livek
Kalabastr 1:5 Agencija Metulj
Agencija Metulj 5:1 Livek
Odpisani prosti

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: