• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Livške Ravne ostajajo srečen kraj

V vitrini klubskega prostora bomo od zdaj naprej lahko občudovali še en vrhunski dosežek Kotarjev. Fantje so na turnirju na Livških Ravnah ponovno pokazali svojo veljavo in svoj razkošen talent in znanje. In to znanje v takšnem in drugačnem smislu. Ob prepričljivi, lepi in borbeni igri so pokazali, da znajo dostojno prenesti tudi poraze, da znajo v takšnih trenutkih nasprotniku podati roko, da znajo v ključnih momentih ohraniti zbranost in da nikoli ne popustijo ter se borijo do zadnjega sodnikovega žvižga. Pokazali so tudi, da znajo ohraniti mirno kri ter da se po nepotrebnem ne ozirajo na provokacije in žaljivke, katere prihajajo iz ust mnogih drugih igralcev. Na Livških Ravnah so letos v precej močnejši konkurenci osemnajstih ekip zasedli zavidanja vredno četrto mesto. Veselje med igralci je bilo nepopisno. Predvsem v nekaterih ključnih trenutkih turnirja, ko so se veselili kot majhni otroci. 😉 Ni kaj, Kotarji še naprej pišejo svojo zgodovino. Naj tako ostane še naprej, naj ostanejo vsaj tako dobra, če ne še boljša klapa. Zaenkrat uspeha še nismo primerno proslavili, a tudi za to se bo gotovo našel čas! Čestitke torej Alešu, Robiju, Srečkotu in Simonu Č. za ta izjemen dosežek!

Na Livških Ravnah smo preživeli skoraj ves dan, saj smo svojo prvo tekmo igrali že ob 10:30, polfinale pa se je odvijalo ob 22:00. Ob zgodnjem bujenju smo pripravili vse potrebno ter se sproščeni odpravili na pot. Ta je hitro minila, na Livških Ravnah pa smo bili priča krasnemu vremenu, ki je napovedovalo uspešen turnir brez nezaželjenega dežja, zaradi katerega so organizatorji turnir morali prejšnji teden preložiti. Kmalu po prihodu pa smo se seznanili tudi z našimi prvimi nasprotniki, ekipo Cinca Marinca. Spoznali smo, da je ekipa sestavljena iz samih kvalitetnih in izkušenih igralcev ter da ima na turnirju visoke cilje. A nismo se ustrašili, temveč v tekmo krenili odločno. Tudi takšen pristop je najavil izjemno tekmo s številnimi zadetki.

Kotarji: Aleš, Robi, Srečko, Simon Č.

Predtekmovanje; skupina A, prva tekma (10:30):

Kotarji 3 : 5 (1:2) Cinca Marinca

Strelci za Kotarje: Robi, Aleš, Simon

NA PRVI TEKMI PORAZ PROTI KASNEJŠIM ZMAGOVALCEM TURNIRJA
V uvodnih minutah smo lahko spremljani bolj umirjeno igro, kljub temu pa smo bili priča nekaterim nevarnim poskusom na obeh straneh. Do vodstva je po natančnem strelu prišla ekipa Cinca Marinca, ki je le nekaj trenutkov kasneje svojo prednost podvojila. Žoga je namreč našla pot med nogama Aleša. Kotarji so po tem izvedli prvo menjavo. Srečko je že takoj po vstopu nevarno zapretil, že naslednjo akcijo pa se je spretno otresel nasprotnika ter podal močno podajo v sredino, kjer se je dobro znašel Robi in zadel za znižanje rezultata. Kotarji so po zadetku zaigrali bolje in vse do polčasa vršili oster pritisk na nasprotno ekipo, ki pa je le zdržala. Sledil je drugi polčas, v katerem so želeli Kotarji rezultat čimprej poravnati. To jim je tudi uspelo, saj je Aleš pri organizaciji napada našel luknjo v obrambi in z močnim strelom zadel nebranjen del mreže. V naslednjih napadih pa so imeli igralci Cince Marince veliko sreče. Zadeli so dvakrat, a obakrat s pomočjo našega igralca na golu. Žoga se je namreč kar dvakrat od vratnice odbila vanj in od njegove noge v mrežo. Tako so Kotarji ponovno zaostajali za dva zadetka. Vodstvo pa so ponovno dokaj hitro znižali z zadetkom Simona, po katerem so Kotarji spet močneje pritisnili. Upanje na ponovno izenačenje pa se je končalo z novim zadetkom nasprotnikov, ki je le dokončno odločil srečanje v njihovo korist.

Livške Ravne (trojke 2009)_1

Livške Ravne (trojke 2009)_2

Livške Ravne (trojke 2009)_3

Livške Ravne (trojke 2009)_4

Livške Ravne (trojke 2009)_5

Livške Ravne (trojke 2009)_6

Livške Ravne (trojke 2009)_7

Livške Ravne (trojke 2009)_8

Po tekmi smo bili kar precej razočarani, saj smo si želeli že na prvi tekmi priboriti boljše izhodišče za naslednji dve srečanji. Zavedali smo se, da bo potrebno naslednji dve tekmi zmagati. V naši skupini se je pokazala moč ekipe Cinca Marinca, ki je tudi na naslednji tekmi proti ekipi Mi zmagala. Izid je bil zelo tesen (3:2), velja pa omeniti, da je Cinca Marinca do zmage prišla po zaostanku z 0:2. Rezultat je bil ugoden tudi za nas. Na drugo tekmo smo tako Kotarji kot tudi ekipa Mi prišli z enako popotnico. Nov poraz bi tako za ene kot druge že pomenil konec. Vložek je bil torej velik, tudi tekma je kasneje to pokazala. Bilo je veliko preobratov in lepih akcij, za piko na i pa je v izdihljajih tekme poskrbel Robi, ki je s pravim evrogolom Kotarje pripeljal na prag četrtfinala.

Predtekmovanje; skupina A, druga tekma (13:30):

Kotarji 4 : 3 (1:1) Mi

Strelci za Kotarje: Robi 3, Aleš

PRAVI TRILER, ODLOČEN V ZADNJIH SEKUNDAH
Že uvodne minute so nakazale, kako izenačeni sta ekipi. Oboji so v prvih minutah prvega polčasa prikazali zelo previdno igro, saj si zaostanka nihče ni želel. Igra se je tako razživela šele po uvodnem zadetku Kotarjev, ko je bil natančen Robi. Nasprotnikom se je napadalnejša igra hitro obrestovala, saj so uspeli izenačiti še pred polčasom, imeli pa so tudi nekaj priložnosti za vodstvo. Če jim to ni uspelo v prvem polčasu, pa so za vodstvo poskrbeli v uvodnih minutah drugega polčasa. A tudi Kotarji so na vodstvo ekipe Mi imeli ustrezen odgovor. Po nevarnih poskusih Simona in Srečkota, ki niso našli poti v mrežo, je s pravo bombo izid poravnal Aleš, s strelom od daleč pa je bil kasneje ponovno uspešen tudi Robi. Kotarji so se ob vodstvu pomaknili bližje svojemu golu in prednost poskušali zadržati. Vse je odlično kazalo do le minute pred koncem tekme, ko so nasprotniki izid ponovno poravnali. Kazalo je torej na delitev točk, s katerim nobena ekipa ne bi bila pretirano zadovoljna. A Kotarji so ostali zbrani do konca. Ekipa Mi je v naslednjem napadu ponovno prišla do strela na gol, po odlični obrambi Aleša pa je le-ta opazil v napad vtekajočega Robija in mu z natančno podajo ponudil priložnost za zmago. Robi je s pravim evrogolom utišal nasprotnike in poskrbel za navdušenje med Kotarji, hkrati pa zabeležil svoj hat-trick.

Livške Ravne (trojke 2009)_9

Livške Ravne (trojke 2009)_10

Livške Ravne (trojke 2009)_11

Livške Ravne (trojke 2009)_12

Livške Ravne (trojke 2009)_13

Livške Ravne (trojke 2009)_14

Livške Ravne (trojke 2009)_15

Livške Ravne (trojke 2009)_16

Livške Ravne (trojke 2009)_17

Livške Ravne (trojke 2009)_18

Livške Ravne (trojke 2009)_19

Po tekmi, ki je gotovo bila ena najbolj napetih in kakovostnih na celotnem turnirju, smo le lahko lažje zadihali. Na široko smo si namreč odprli pot v četrtfinale. Zavedali pa smo se, da nas do osmerice najboljših čaka še ena ovira, ekipa Žar. Ogledali smo si njihovo prvo tekmo, na kateri so proti ekipi Mi sicer zmagali, a predvsem zaradi dejstva, ker so se naši zadnji nasprotniki že sprijaznili z izpadom in niso igrali s pravim nabojem. Želeli smo si zgodnjega vodstva, da bi tako lahko tekmo mirneje pripeljali do konca. Izkušnje so bile za razliko od drugih tekem tokrat na naši strani, saj je ekipa Žar igrala s precej pomlajeno ekipo. V njej pa sta igrala tudi dva igralca, proti katerima smo se borili lani v polfinalu (PGD Dole). Tokrat tekma ni bila tako živčna, prav zgodnji zadetek pa nam je omogočil, da smo tekmo rutinirano pripeljali do konca.

Predtekmovanje; skupina A, tretja tekma (15:00):

Kotarji 4 : 1 (2:0) Žar

Strelci za Kotarje: Aleš 2, Simon 2

PREPRIČLJIVO TUDI ČEZ ZADNJO OVIRO V SKUPINI
Kotarji so takoj na začetku prevzeli pobudo in s kombinatorno igro poskušali čim hitreje predreti gost obrambni zid nasprotnikov. Ti so se odločili, da bodo poskušali predvsem s protinapadi in streli od daleč. Teh pa Kotarji niso pustili veliko. Po številnih zgrešenih priložnostih (predvsem streli od daleč) je ponovno prvi za Kotarje s svojim ubijalskim strelom zadel Aleš. Že naslednjo akcijo je za občutnejšo prednost poskrbel Simon, ki je po samostojnem prodoru po desni strani natančno zaključil. Svojo premoč so Kotarji potrdili v drugem polčasu. Še enkrat sta zadela tako Aleš kot tudi Simon, oba gola pa sta bila plod zelo lepih akcij, ki so se v tem drugem polčasu vrstile kar ena za drugo. Simon je kasneje imel še dve lepi priložnosti, da doseže še svoj tretji zadetek, a mu to ni uspelo. Priložnosti za občutnejše vodstvo sta imela tudi Srečko in Robi. Do konca Kotarjem prednosti ni uspelo povečati, so pa zato nasprotniki uspeli doseči vsaj častni zadetek.

Livške Ravne (trojke 2009)_20

Livške Ravne (trojke 2009)_21

Livške Ravne (trojke 2009)_22

Livške Ravne (trojke 2009)_23

Livške Ravne (trojke 2009)_24

Livške Ravne (trojke 2009)_25

Livške Ravne (trojke 2009)_26

Livške Ravne (trojke 2009)_27

Tako željena in pred turnirjem nepričakovana uvrstitev med osmerico najboljših se je torej le uresničila. Izvedeli smo, da nas tam čaka ekipa Kred. Bili smo prepričani, da nam lahko uspe tudi preboj v polfinale in da bo tekma še kako napeta in gotovo tudi precej živčna. A takšne in drugačne misli smo zaenkrat pustili ob strani, saj nas je tekma čakala šele čez pet ur. Tako smo si privoščili oddih in se z avtom odpravili na pico. Odpočili smo svoje že precej težke noge in se ob prijetnem klepetu še dodatno sprostili. Ko smo se vrnili na Livške Ravne, se je že počasi začelo mračiti. Naš četrtfinalni dvoboj se je odigral zadnji. Pred našo tekmo so si polfinale proborile ekipe Cinca Marinca, Baw Baw ter Puhno korito. Do zadnjega prostega mesta v polfinalu pa se je na tekmi, ki je postregla z veliko stopnjo živčnosti, po uspešnem izvajanju strelov z gola na gol uspelo prebiti tudi nam.

Četrtfinale (21:00):

Kotarji 3 : 3 (1:2) Kred (2 : 1 po streljanju “penalov”)

Strelci za Kotarje: Aleš 2, Srečko; strelca po “penalih”: Simon, Aleš

SREČKO POSKRBEL ZA IZENAČENJE DVE MINUTI PRED KONCEM, SIMON OHRANIL MIRNO KRI IN ZADEL ODLOČILEN STREL S “PENALOV”, ALEŠ PA DOKONČNO POTRDIL ZMAGO
Tekma se je začela zaostrovati že v uvodnih minutah. Razvidno je bilo, kako pomembna pravzaprav je, saj je nenazadnje odločala o potniku v polfinale. Vse niti igre nasprotne ekipe je držal njihov igralec na golu, saj so bili vsi drugi precej nenevarni. Prav igralec, ki je bil zadolžen za organizacijo napadov, je tudi poskrbel za vodstvo Kreda. Po prejetem zadetku so žogo Kotarji več časa držali v svoji posesti in kar uspešno napadali. Poskusi Robija, Simona in Srečkota so se vrstili, Aleš pa vedno znova ni našel dovolj prostora za uspešen zaključek. Prvo priložnost, ki se mu je ponudila, pa je rade volje sprejel. Z natančnim strelom je še enkrat več matiral nasprotnike. Ti pa se niso dali, po slabem posredovanju obrambe so do konca polčasa ponovno prešli v vodstvo. Odločni Kotarji pa se niso predali. Še posebno se je njihova odločnost in želja po uspehu pokazala po tretjem prejetem zadetku. Pri zaostanku za dva zadetka so namreč strnili svoje vrste in odločneje pritisnili nasprotnike, ki so igro želeli umiriti. Po napaki v njihovi obrambi, ki so jo naredili pod pritiskom dobro postavljenih Kotarjev, je v protinapad krenil Aleš in z izjemnim golom znižal rezultat. Kasneje je lepo priložnost imel tudi Simon, strel pa je igralec na golu uspel blokirati tudi Robiju. Sledila je še ena ukradena žoga na sredini igrišča in hiter protinapad Robija in Aleša, pri katerem pa je Alešu na koncu zadetek preprečil odlično postavljeni vratar. Zdelo se je že, da bo Kredu le uspelo zmagati, ko je s pravo bombo s sredine igrišča izenačil Srečko. To je bil njegov prvi zadetek na tem turnirju, a gotovo najpomembnejši do takrat. Kotarji so v zadnjih dveh minutah še pritiskali, zapravili še eno priložnost, a tekma se je na koncu vseeno končala s pravično delitvijo točk. Po koncu tekme je nekaterim pošteno zavrela kri, bilo je nekaj besednih dvobojev, a nič hujšega. Recimo, da je to razumljivo… 🙂 Sledili so streli z gola na gol. Aleš je najprej zadel vratnico, nasprotnik takoj za njim tudi. Za Kotarje je zgrešil tudi Robi, nasprotniku pa je nato uspelo zadeti. Simon se je nenadoma znašel pred zelo težko situacijo. Zadeti in podaljšati upanje na napredovanje, ali zgrešiti in tako skupaj z ekipo zapustiti prizorišče praznih rok. Na koncu se je vse končalo kot v pravljici. Simon je zadel, nasprotnik zgrešil, pri dodatnem strelu pa je bil Aleš uspešen, nasprotnik pač ne. Veselje ob napredovanju v polfinale je bilo nepopisno. Skakali smo, se objemali, obenem pa popolnoma utišali nasprotnike, ki so se verjetno pred odločilnim Simonovim strelom že videli v polfinalu.

Livške Ravne (trojke 2009)_28

Livške Ravne (trojke 2009)_29

Livške Ravne (trojke 2009)_30

Livške Ravne (trojke 2009)_31

Livške Ravne (trojke 2009)_32

Pred naslednjo tekmo smo imeli le kratek oddih, a sploh nismo čutili kakršnekoli nervoze, saj smo z uvrstitvijo med štiri najboljše več kot presegli naša pričakovanja. Tudi v polfinalu smo upali na zmago, a na žalost vse možnosti izgubili že v prvem polčasu.

Polfinale (22:00):

Kotarji 2 : 5 (1:4) Puhno korito

Strelec za Kotarje: Aleš 2

ŽE V PRVEM POLČASU IZGUBILI MOŽNOSTI ZA ZMAGO, DOSTOJEN BOJ DO KONCA
Takoj na začetku so nasprotniki nevarno zapretili. Dovolj so bile tri minute, da so se tudi prvič veselili. Po napaki v obrambi je nasprotnik prišel sam pred naš gol in odlično zaključil. Isti igralec je v naslednji akciji po novem natančnem strelu vodstvo še povišal. Nezbranost Kotarjev se je nadaljevala in tako so kmalu prišli do velikega zaostanka. Po še tretjem zadetku nasprotnikov so le organizirali nekaj dobrih napadov. Iz enega je zadel Aleš. Sledil je večji pritisk Kotarjev, katerim pa do polčasa ni uspelo zadeti, ampak le prejeti nov gol. Tako so bili prevzaprav v izgubljenem položaju. Drugi polčas se je igra precej umirila, na vsaki strani pa smo lahko videli po en zadetek. Ekipa Puhno korito je tako zasluženo napredovala v finale.

Livške Ravne (trojke 2009)_33

Livške Ravne (trojke 2009)_34

Livške Ravne (trojke 2009)_35

Livške Ravne (trojke 2009)_36

Livške Ravne (trojke 2009)_37

Livške Ravne (trojke 2009)_38

Livške Ravne (trojke 2009)_39

Livške Ravne (trojke 2009)_40

Livške Ravne (trojke 2009)_41

Za tretje mesto (22:30):

Kotarji : Baw Baw (0 : 1 po streljanju “penalov”)

Ponovno smo se pomerili v izvajanju strelov z gola na gol. Bili smo trikrat neuspešni, Baw Baw pa je enkrat zadel in tako osvojil končno tretje mesto. Kasneje se je zmage na turnirju veselila ekipa Cinca Marinca, ki je v finalu pokazala bistveno več od ekipe Puhno korito.

Ekipa Puhno korito, ki je osvojila končno drugo mesto

Ekipa Puhno korito, ki je osvojila končno drugo mesto

Zasluženo so osvojili prvo mesto!

Zasluženo so osvojili prvo mesto!

Pokal za četrto mesto smo na podelitvi dvignili visoko v zrak. Dosegli smo velik uspeh, katerega se bomo znali spominjati še dolgo in katerega nam ne more nihče vzeti. Kar tako naprej, Kotarji!! 😀

Livške Ravne (trojke 2009)_43

Livške Ravne (trojke 2009)_44

Livške Ravne (trojke 2009)_45

Livške Ravne (trojke 2009)_46

Livške Ravne (trojke 2009)_47

Livške Ravne (trojke 2009)_49

Kotarji smo osvojili četrto mesto!

Kotarji smo osvojili četrto mesto!

5 komentarjev

 1. Hitro napisano poročilo! Vse pohvale za učerajšno borbo, današnji odlični članek, ter za prečudovite fotografije! 🙂

 2. Včeraj je bilo res odlično! Čestitke vsem za izjemen, resnično nepričakovan uspeh! Res je, da smo imeli tudi veliko sreče, toda v športu na vseh nivojih tudi ta igra veliko vlogo!

  Super poročilo!

 3. Poročilo je fenomenalno napisano!!
  Čestitke ekipi in borimo se še naprej tako dobro, pa ne ustrašmo se enih ka mislijo d znajo igrat nogomet! 😀

 4. Bravo fantje, jst sm pa vedu, de boste prnesli domov pokal, kokr smo se zmenal :). Hvala kr me niste razočaral. Pa poročilo seveda spet odlično, Robi, mislm de te na novinarstvu že komej čakajo! 🙂

 5. Hvala za vse pohvale!
  Sej glavno je, da teh turnirjev ne pozabmo in da se jih bomo lahko spominjali tut čez 10 let.. 🙂
  Sej res, kdaj pa bomo uspeh proslavili?? 😉
  V petk nimam časa, tko da nazdravmo kar v soboto na gasilski veselici!? 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: