• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Začenjamo z obnovitvenimi deli

Narava že kar nekaj časa kaže z živo zeleno in vsak dan višjo travo in s cvetočimi sadnimi ter okrasnimi drevesi vse lepote, ki jih je sposoben pričarati le ta, najbolj barvit letni čas. Pomlad je tudi čas, ko je potrebno urediti ves “nered”, ki ga med počitkom pod snežno oddejo ustvari in prefinjeno zakriva mrzla zima. Z drugimi besedami – stvarem je potrebno ponovno vdahniti življenje!

Odločili smo se, da iz zimskega spanca letos malce prej kot lansko leto pričnemo prebujati tudi naše zatočišče in zbirališče v “centru” Breginja, ter tako nadaljujemo z jesenskimi opravili v okolici in na igriščni infrastrukturi. Po zimskem spanju v suhi garaži so prvi novi “faktor” in mreže dobili mini goli za trojke, v “obdelavi” pa so tudi veliki, rokometni … Sicer  zaenkrat le eden, kajti velike dimenzije in zahtevnost obnovitvenih del ne dopuščata hkratne obdelave. Goli so namreč močno zdelani, tako da je za trajnejšo in bolj estetsko rešitev potrebna celovitejša obdelava. Kot smo že poročali, bo zaradi varnosti otrok, ki obiskujejo OŠ Breginj po “vrnitvi” golov nazaj na igrišče potrebno poskrbeti še za trajno ali začasno fiksiranje le-teh. Glede na to, da bi bilo potrebno v kratkem prebarvati tudi črte na igralni površini, bomo najverjetneje poskrbeli le za začasno, toda kljub temu varno stabilizacijo golov.

Kdor ima željo in voljo pomagati pri barvanju prvega ter pri ureditvi drugega, ki je trenutno še na igrišču, je lepo vabljen v soboto … Saj veste kam, če pa ne, pa veste kam poklicat za informacije! Upamo, da bo vreme vsaj tako lepo, kot je bilo med velikonočnimi prazniki, in da bomo delo dokončali v celoti!

Dela na igrišču je še veliko, tako da upamo, da nam bo letos uspel se kakšen “večji” projekt od barvanja golov …

Še nekaj slikic! 🙂

8 komentarjev

 1. Najbolj barvit letni čas je mislm de jesen, drgač pa zanimiv uvod in poročilo.

 2. Ja Jurc ne bit pameten no 😀 …
  Srečko morš napisat odspod še: Slikce by Mojca Gašperut 😛

 3. No, no… Kdo je zdej važn 🙂

 4. Oooo, mojca, si se spet oglasila! 🙂
  Smo prou pogrešali tvoje komentarje… 😉

 5. 🙂

  Dodal sem še nekaj slikic del na velikih golih… Dosedanji potek obnove.

 6. Ja ja Robi 😀
  Dej Srečko a jst napišem namesto tebe če ti ne mislš… grr 😀

 7. Tole pa moram komentirat… HVALA Gašperutom za vse, kar ste naredili v zvezi z obnovo igrišča v Breginju…

 8. Da ne bo pomote moram komentirat GR-jev komentar… je tle zravn še marsikdo drug, verjamem pa, da če bi čas to dopuščal in mogoče drugačno obveščanje, da bi bila delovna skupina še precej večja! Dvomim, da veliko ljudu gleda to stran, več ljudi bi pa pr teh golih itak delalo gužvo, tako da tokrat nisem pošiljal SMS z obvestili nikomur, k nas je zadost… pa tud vreme je tako da ne veš kdaj boš kaj delal!

  Za ta vikend moram izpostavt veliko pomoč Jurca, ki še dobro da je bil, ker Aleš je žal zbolel (upam, da čimprej okrevaš), Robi je mel druge lepše obveznosti, tako da sva ostala sama… ampak je blo zanimivo in je ob glasbi (čmrljev let,… hvala Robi, k si nama tako fanj muziko naštimu 🙂 ) in pogovoru sicer precej zamudno delo kar hitro minilo! 😉
  Kot sem že enkrat dejal… to so stvari ki jih delamo sami zase in iz neke dolžnosti do “našega” igrišča, tako da vsakemu ki bi počel kaj v zvezi z urejanjem teh zadev ne bi smelo biti to neka odvečna zadeva… nihče nikogar ne sili v nič!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: