• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Občni zbor planinskega odseka Breginj

V soboto je v prostorih osnovne šole Breginj potekal občni zbor Planinskega odseka Breginj, ki deluje v sklopu Planinskega društva Kobarid. Od društva smo prejeli povabilo in seveda smo se z veseljem odzvali. Sicer v manjšem številu, toda nepreložljive obveznosti nekaterih naših fantov so preprečile sicer izraženo željo po udeležbi.

Na občnem zboru sta bila poleg članov planinskega društva Kobarid, ki hkrati delujejo tudi v našem “gnezdu”, tudi Jure in Srečko. Kot je že omenjeno, se Robi in Aleš kljub izraženi želji nista mogla udeležiti dogodka, kajti v sklopu tekmovanja v kategoriji U-19 sta se z ostalimi fanti, ki igrajo za ekipo KMN Oplast, udeležila turnirja, ki je potekal v Ribnici. Skupaj s soigralci so si priigrali naslov državnega prvaka v tej kategoriji, za kar jim ob tej priložnosti izrekamo čestitke!

Ekipa, ki je to soboto nastopala v Ribnici in prejela pokal za najboljšo ekipo v kategoriji U-19

Ekipa, ki je to soboto nastopala v Ribnici in prejela pokal za najboljšo ekipo v kategoriji U-19. Med njimi tudi naša Aleš in Robi (2. in 4. iz leve zgoraj)

Občni zbor se je začel s predstavo mladih planincev, sicer šolarjev podružnične šole Breginj, ki so z lepo predstavo uprizorili medkrajevno zbadanje vrstnikov iz preteklosti in ob zvokih harmonike v rokah izjemne, sicer še zelo mlade glasbenice, zapeli venček pesmic. Vsi ti otroci so tudi člani PD Kobarid ozizoma breginjskega odseka. Društvo veliko dela z mladimi in videno veselje v očeh vseh teh veliko pove o kvaliteti njihovega dela. Po predstavi in uvodnih besedah je bil na vrsti uradni del. V planinskem odseku Breginj je prišlo do menjave predsednika, kajti prejšnji (Marcola Zdravko) je postal predsednik PD Kobarid in zaradi “konflikta” funkcij je moral mesto prepustiti nasledniku. Odgovorno funkcijo je prevzel Bric Vasja. Poleg te največje spremembe občni zbor ni sprejel drugih odmevnejših sprememb. Pristoni člani so sprejeli program dela za novo leto, ki ga je podal novi predsednik in se strinjali z ostalimi predlogi, tako da je vse potekalo hitro in brez zapletov. Pod točko razno je predstavnik društva omenil tudi naš “obstoj”, pohvalil naša prizadevanja in dosedanje delo ter izrazil željo po sodelovanju, česar se že veselimo. Zadnji del je bil namenjen diaprojekciji gorskega vodiča Joška Kodermaca, ki nam je s pomočjo slikovnega materiala poskušal pričarati dogodivščine iz minulih pohodov in prisotne prepričati, da se še kako splača udeležiti kakšnega izmed organiziranih pohodov. Glede na odziv mu je kar uspelo, več o tem kako uspešen je bil, pa bo pokazal čas!

Glede na to, da je tudi planinarjenje ena izmed oblik športa in gre za sorodno društvo, pozivamo oziroma obveščamo vse, ki imajo željo postati člani PD Kobarid, da lahko v Kobaridu v gostilni Cinca Marinca izpolnijo vpisni list, poravnajo letno članarino in tudi na ta način podprejo delovanje društva.

Društvo med letom ponuja različne organizirane pohode, kar se ljubiteljem gora vsekakor splača izkoristiti. Takoj ko “pretvorimo” seznam izletov z datumi v elektronsko obliko, bomo to tudi objavili na naši spletni strani!

3 komentarji

 1. Kar zanimivo narejen program občnega zbora!
  Kej slučajno veš, kolko članov ima planinski odsek Breginj?

 2. Res ne bi vedu! Pomoje nekje med 30 in 40! Ne vem… mogoče se tudi motim! Bi mogu koga drugega prašat… lahko pa da bere kak k to ve in ti bo odgovoril!
  Vsekakor bi blo kul, da bi na naši strani tud njihove pohode uključli pod napovednike dogodkov (sedaj napovednik tekem za ZRL) in glede na to kar opažam, da imamo kar nekaj bralcev različnih interesov, bi jim (planincem) lahko pomagali pri zbiranju ljudi zainteresiranih za pohode! Organizirajo veliko zelo zanimivih pohodov, toda verjamem, da marsikdo niti ne ve in če imamo v “internetni” dobi dano to prednost, da lahko preko interneta ljudem sporočamo informacije, ne vem zakaj ne bi tega počeli! Se bom pomenil s predstavniki če so za… mi smo pripravljeni pomagat, če bi jim tovrstna reklama morda bila v pomoč!

 3. Malo z zamudo… vsem igralcem, seveda pa tudi našima Robiju in Alešu čestitke za osvojen naslov v kategoriji U-19! Na novo je dodana je še slikca ekipe s pokalom!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: