• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Daleč od napredovanja…

Organizatorji turnirja v Kobaridu so med vikendom v športni dvorani v Kobaridu pripravili pravi nogometni praznik. Veliko število ekip (24), od katerih jih je bilo veliko tudi zelo močnih, je v sicer sproščenem in prijetnem ambientu poskrbelo za marsikatero zelo napeto in kakovostno tekmo. Na svoj račun so prišli tudi tisti igralci in ekipe, katerih glavni cilj udeležbe sta bila druženje in zabava … Prisotni smo bili tudi mi. Na žalost samo v soboto, kajti v nadaljevanje se nam preko skupinskega dela ni uspelo uvrstiti!

Škoda, da so bile skupine sestavljene zgolj iz treh ekip, ker se pri takem sistemu tekmovanja vsaka napaka še bolj kaznuje. Ne bomo se izgovarjali, ampak jasno je dejstvo, da je našo vnemo, ki smo jo prikazali na prvi tekmi, na drugi bolj ali manj zamenjala nezainteresiranost.

Ekipa se je zbrala že zelo zgodaj, skupaj smo si ogledali še eno tekmo, ki se je igrala pred našo, in v sproščenem vzdušju čakali na naš nastop.

Kotarji: Jure, Erik, Robi, Srečko, Sandi, Boris, Darko, Peter, Ceca

Predtekmovanje; skupina F, prva tekma:

Kotarji 1 : 3 Alitra

Strelec za Kotarje: Boris

Na tekmo smo bili dobro pripravljeni, opazne je bilo le nekaj treme in napetosti. Sicer je tekma imela prav poseben naboj, predvsem zaradi dejstva, da se je Aleš odločil igrati s svojimi soigralci, s katerimi so pod okriljem KMN Oplast v preteklosti že dosegali odmevne rezultate. Kotarji smo se zavedali, da gre za zelo uigrano ekipo, ki ima zelo veliko željo po napredovanju. Podobne želje smo gojili tudi mi, a se nam na koncu ni izšlo. Tekmo smo sicer začeli bolje, po nekaj neuspešnih napadih pa je žogo na sredini priboril Boris, se mojstrsko zagradil in se znebil igralca, stekel proti golu, streljal in žogo spravil v mrežo nasprotnikov. Tako je rezultat na semaforju večino prvega polčasa tudi odražal realno stanje na igrišču, saj smo si Kotarji pripravili več zrelih priložnosti, katerih pa nismo znali izkoristiti. Vseeno pa smo kmalu napravili napako v obrambi, katero so nasprotniki hitro znali kaznovati. Po izenačenju pa smo, še vedno šokirani zaradi prvega zadetka, že naslednjo akcijo dobili še drugega. V drugi polčas smo tako odšli z rezultatskim zaostankom, a nismo se predali. Igralci Alitre so sicer žogo znali držati v svoji posesti, mi pa smo večkrat zapretili iz protinapadov. Tretji gol smo prejeli z velike razdalje, in to le nekaj minut pred koncem. Z njim si je Alitra priborila zasluženo zmago.

Kljub porazu pa nismo bili zelo razočarani. Pokazali smo, da znamo igrati, da si znamo ustvariti priložnosti, a tokrat nekaterih res lepih nismo izkoristili. Obenem smo drug drugega opozorili na napake, katere so se pojavljale na tekmi. Naša naslednja tekma je sledila šele čez tri ure, zato smo odšli na svež zrak in si privoščili večerjo.

Predtekmovanje; skupina F, druga tekma:

Kotarji 2 : 6 ABC

Strelec za Kotarje: Peter 2

Druga tekma je bila odločena že po petih minutah, saj v tem času to tekmo precej oslabljeni Kotarji nismo pokazali praktično ničesar omembe vrednega. Tako smo v slabih petih minutah prejeli kar tri zadetke, do konca polčasa pa so naši nasprotniki v gol pospravili še dva. Kljub vsemu se nam je tik ob koncu polčasa le uspelo malo zbrati, eno redkih priložnosti v tem delu srečanja pa je znal izkoristiti Peter. Polčasu je sledila resna debata na klopi. Vsi smo se strinjali, da je naša igra katastrofalna, da ni prisotne nobene borbenosti in predanosti. Tako smo si za cilj zadali, da drugi polčas ne razočaramo in da igramo bolje. Sprememba pa je v drugem polčasu le bila opazna. Dobro smo igrali predvsem v obrambi, saj našim nasprotnikom nismo dovolili, da bi še naprej oblegali naš gol. Poleg tega smo več moči usmerili tudi v napad, igrali smo bolj mirno in potrpežljivo. Vse naše prizadevanje je ponovno poplačal Peter, ki je z močnim strelom še drugič premagal vratarja ekipe ABC. Na koncu so nasprotniki rezultat sicer še povišali, a naša igra v drugem polčasu je bila gotovo pravo nasprotje tisti, ki se je odvijala v prvem.

Vsi smo se zavedali, da smo turnir odigrali pod našimi pričakovanji in sposobnostmi. Vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi na prvi tekmi uspeli iztržiti ugodnejši rezultat oz. če bi na drugi tekmi igrali vsi, ki so igrali tudi prvo. Vsekakor smo se veliko naučili! 😉


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: