• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Borba do konca obrodila sadove!

Futsal ekipa Gorice v letošnjem letu predstavlja Slovenijo v Evropi, na veselje vseh pravih ljubiteljev tega športa v Sloveniji pa to počne zelo uspešno! Včeraj so dosegli izjemen uspeh, ki pa ga lahko z veliko sreče še nadgradijo! Uvrstili so se namreč med 16 najboljših ekip na “stari celini”! Se ponavlja zgodba iz sezone 2004/05, ko je Svea Lesna iz Litije dosegla največji uspeh slovenskega klubskega futsala?

S temi besedami so takrat na spletni strani sedemkratnega državnega prvaka iz Litije pozdravili največji uspeh slovenskega klubskega futsala :

“Dosanjali smo sanje, dosanjali smo Evropo. Šesti oktober 2004 bo z zlatimi črkami, kaj z zlatimi z diamantnimi) zapisan v našo zgodovino, saj smo se v četrtem poskusu uspeli uvrstiti med osem najboljših ekip malega nogometa v Evropi. V Bakuju smo namreč zmagali v predtekmovalni skupini in se tako kot prvouvrščena ekipa (le prvo mesto je vodilo naprej) uvrstili med zvezde evropskega malega nogometa.”

Vzporednic s to uvstitvijo se ne da delati, kajti v teh letih se je marsikaj spremenilo…! Litijski uspeh se ne da ponoviti, lahko pa se ga preseže! Sistem tekmovanja se je od takrat zaradi večjega števila udeležencev precej spremenil. Ni več tako, da se ekipa uvrsti med 8 najboljših in se poizkuša preko dveh skupin prebiti direktno v finale (prvouvrščena ekipa vsake “polfinalne” skupine). Izmed ekip, katere si preko dveh “predskupin” zagotovijo mesto med 16 najboljših ekip Evrope, po novem načinu tekmovanja čaka še tretji nivo tekmovanja, preko katerega lahko napredujejo med 4 ekipe, ki se kasneje “udarijo” za naslov na “final four” turnirju.

KMN Gorica je po minimalnem porazu (2:1) proti portugalskem prvaku Benfici in remiju proti domači ekipi Municipium (4:4), na zadnji tekmi s 3:0 premagala grško ekipo Athina! Tako so na koncu zasedli drugo mesto skupaj z domačini, toda zaradi boljše gol razlike napredovali v nadaljevanje tekmovanja!

V naslednjem mesecu bomo najprej stiskali pesti, da jim uspe čimbolj ugoden žreb, od 8. do 16. novembra pa navijali in upali, da z veliko sreče preskočijo še zadnjo oviro pred “sanjami”! Vsekakor pa je že uvstitev med 16. izjemna uvrstitev!

Bravo fantje!

Več si lahko preberete na spletni strani UEFA Futsal Cup!

Video: RTV Slovenija (Šport)

3 komentarji

 1. Bravo! Upam, da se bodo naši mediji ob tem uspehu malce zbudili in nam omogočili ogled tekem v živo. Hvala Primorki, ki kot ena redkih postaj skrbi, da si lahko ogledamo vsaj posnetke tekem!

 2. Čestitke Gorici! Tekmo proti Benfici sm si ogledal na Primorki in po mojih ocenah je igrala Gorica boljš in imela več priložnosti, tko de verjamem, de jim z nekaj sreče, ki je na tej tekmi niso mel, lahko uspe prist celo med štiri najbolše.

 3. Kmalu za tem, ko sem skirtiziral naše televizijce (predvsem je letelo na RTV) sem našel na stranem portalu omenjene tv našel video poročilo o uspeu Goričanov! Čeprav to še vedno ni vse kar bi pričakoval, ampak nekje je treba začeti! 🙂

  p.s. Link do te vsebine je objavljen tik nad sliko!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: